Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Обучения

Вземи в gLOG
09 Юли 14, 13:11 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Студенти от Габрово ще бъдат обучавани в швейцарска програма по предприемачество
Младите предприемачи ще развиват практически умения за успешно стартиране на собствен бизнес
Предприемчиви студенти споделиха своите бизнес идеи на „48 часово състезание за предприемачи в град Габрово”, което се проведе на 4 и 5 юли. Те се запознаха с различни бизнес модели и с примери за успешно реализирани идеи.

На двудневното събитие студентите научиха какви са основните стъпки за стартиране на собствен бизнес, кои идеи могат да бъдат реализирани и как да изготвят план за тяхното развитие. Предприемачи с дългогодишен опит споделиха с тях как лесно да таргетират потенциалните си клиенти и какви са ефективните канали за достигането им.

Състезанието завърши с презентации на сформираните отбори, които представиха своите бизнес идеи, план за тяхното реализиране и потребителите, към които са насочени. Журито отличи трите най-добри отбора, чиито идеи са с потенциал за развитие.

Победителите ще бъдат обучавани в 6-модулна програма на CEED България, която е разработена от Института по предприемачество (SIFE) в град Хур, Швейцария. В нея те ще развиват практически умения за успешно стартиране на собствен бизнес и неговото управление, сегментиране на пазара и привличане на клиенти.

Състезанието се организира от Център за предприемачество и управленско развитие – CEED България със съдействието на Европейски център за иновации, образование, наука и култура, и Фондация Start UP. То е част от проект „Българо-швейцарска предприемаческа екосистема” (Swiss-Bulgarian Entrepreneurship Ecosystem Activity), който се осъществява в партньорство с Института по предприемачество (SIFE) в град Хур и Startup@UZH към Университета в Цюрих, с финансовата подкрепа на Бългато-швейцарска програма за сътрудничество чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

В рамките на събитието се проведе и пресконференция с представители на медиите, на която бяха дискутирани различните програми по предприемачество в българските университети и до колко те дават нужните познания и умения за стартиране на собствен бизнес. Основен акцент на дискусията беше партньорството с Щвейцария и успешният опит на страна в развитието на предприемачеството, който чрез реализирането на проекта ще може да бъде приложен в България.


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.6787