Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
15 Юли 14, 12:16 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Студенти от Бургас представиха своите бизнес идеи на състезание по предприемачество
Победителите ще бъдат обучавани в швейцарска програма по предприемачество и ще придобият нужните умения за стартиране на собствен бизнес
На оспорвано „48 часово състезание за предприемачи в град Бургас” студенти споделиха своите бизнес идеи и представиха план за тяхното реализиране. Състезанието се организира от Център за предприемачество и управленско развитие – CEED България със съдействието на Фондация Start UP. То е част от проект „Българо-швейцарска предприемаческа екосистема” (Swiss-Bulgarian Entrepreneurship Ecosystem Activity), който се осъществява в партньорство с Института по предприемачество (SIFE) в град Хур и Startup@UZH към Университета в Цюрих, с финансовата подкрепа на Бългато-швейцарска програма за сътрудничество чрез Фонд за партньорство и експертна помощ.

Двудневното състезание започна с обучителен панел, в който бяха разгледани различни бизнес модели и примери за успешно реализирани идеи. Студентите от Бургас научиха какви са стъпките при стартиране на собствен бизнес и как могат да финансират идеите си. Те получиха съвети за създаване на успешна марка и нейното популяризиране. Предприемачи с дългогодишен опит споделиха с тях как лесно да таргетират потенциалните си клиенти и какви са ефективните канали за достигането им.

Предприемчивите студенти сформираха работни екипи и разработиха бизнес модел за осъществяването на своите идеи. Състезанието завърши с презентации на бизнес идеите и план за тяхното реализиране.

Журито отличи три отбора, които представиха най-добре своите идеи за бизнес. Победителите ще бъдат обучавани в 6-модулна програма на CEED България, която е разработена от Института по предприемачество (SIFE) в град Хур, Швейцария. В нея те ще развиват практически умения за успешно стартиране на собствен бизнес и неговото управление, сегментиране на пазара и привличане на клиенти.

В рамките на събитието се проведе и пресконференция с представители на медиите, на която бяха дискутирани различните програми по предприемачество в българските университети и до колко те дават нужните познания и умения за стартиране на собствен бизнес. Основен акцент на дискусията беше партньорството с Щвейцария и успешният опит на страна в развитието на предприемачеството. Доминик Вензауер от Startup@UZH към Университета в Цюрих сподели как швейцарският опит може да бъде приложен в България.

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4226