Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
29 Юли 14, 11:11 / Автор: CKBB
ASUS представи геймърските продукти и аксесоари Strix DSP, Strix Claw, Strix Tactic Pro и Strix Glide
Нови слушалки, оптична мишка, механична клавиатура и падове за мишки – пълен набор от геймърски аксесоари, които дават изява на геймърските инстинкти
ASUS представи геймърски слушалки с аудио станция Strix DSP, оптична геймърска мишка Strix Claw, механична клавиатура Strix Tactic Pro и геймърски падове за мишки Strix Glide Control и Glide Speed. Новите продукти следват представените наскоро геймърски слушалки Strix Pro и видеокартите Strix R9 280 и GTX 780, допълвайки геймърската линия Strix, която осигурява невероятен звук за геймърите и поставя всичко под техен контрол.
Strix е името на зашеметяваща нова серия гейминг продукти на ASUS, като думата има античен гръко-римски произход и означава „сова“. Strix олицетворява изключително прецизен звук, перфектно качество на картината и възможност за геймърите да „почувстват“ заобикалящата среда така, че да могат да усетят и да реагират дори и на най-малкото движение. Strix означава оцеляване на ръба на инстинкта.

Геймърски слушалки Strix DSP
Strix DSP представляват превъзходни геймърски слушалки с мощни неодимови магнити с 60 мм диаметър и просторни шестоъгълни възглавници за ушите (130 мм в най-широката си част). Те са придружени от аудио станция, която се включва без инсталация на драйвъри и обработва 7.1-канален звук. Strix DSP изострят слуха за внушителен звук с безпрецедентна сила и чистота. Всеки изстрел и стъпка се възпроизвеждат с перфектна яснота, „пренасяйки“ бойното поле в реалния живот.
Големите възглавници на Strix DSP прилепват плътно към главата и са удобни дори и по време на дългите геймърски маратони. Същевременно, за по-голямо удобство при продължителни пътувания, слушалките могат и да се сгънат, което позволява запазването на наушниците.
Аудио станцията Strix DSP, която е част от комплекта и се свързва само чрез USB порт, без да е нужно инсталирането на каквито и да е драйвъри, позволява на геймърите да се насладят на истински 3D съраунд звук с технологиите Dolby® Headphone и Dolby Pro Logic® IIx. За разлика от конкурентните модели, Strix DSP директно обработва идващия 7.1-канален звук във виртуален 7.1 съраунд звук, като по този начин качеството му не се занижава от преминаване през компютъра. Резултатът от това е наистина опияняващ звук. Аудио станцията разполага и с високоефективна технология за намаляване на околния шум, която филтрира до 90% от външния шум за по-ясна комуникация по време на игра. Станцията е снабдена и със самостоятелен изход за говорители и бутон, чрез който потребителите могат да превключат между слушалки и колони.
Strix DSP сами адаптират звука според различните игрови жанрове, включително FPS шутъри (first person shooters), симулатори, ролеви и състезателни игри. Геймърът само избира най-подходящия аудио профил, а Strix DSP незабавно осигурява фините настройки.
Слушалките и аудио станцията Strix DSP са съвместими с компютри под Windows и Mac, конзолата PlayStation® 4 и много смартфони и таблети, което ги прави едни от най-гъвкавите по този показател модели в днешно време.

Оптична геймърска мишка Strix Claw
Strix Claw е идеалната геймърска мишка за игра на FPS шутъри. Тя е изработена специално за потребителите, които търсят убийствена прецизност, пълен комфорт и много допълнителни функции. Нейният оптичен сензор от геймърски клас с 5000 точки на инч (dpi) осигурява 1:1 предаване на движенията и гъвкав контрол, което гарантира, че всеки жест е прецизно проследен и отразен на мига. Движението се отчита със скорост до 3,32 метра в секунда (130 инча в секунда) с точност, която може да се регулира със стъпка 50dpi, така че Strix Claw лесно се конфигурира, за да се приспособи към всяка ситуация с необходимата за целта прецизност. Мишката дори разполага с бутон, с който „снайперистите“ могат да намалят незабавно чувствителността и по този начин да спират трептенията, което да им осигури суперточен мерник. Статусът на DPI настройките може да се следи чрез LED индикатор на мишката.
Strix Claw разполага с общо осем бутона, функциите на три от които се задават от потребителите. Интуитивният софтуер на Strix позволява прехвърлянето на всеки бутон или функция от клавиатурата на мишката, което осигурява изключително удобство на геймърите.
Благодарение на инженерите на ASUS, Strix Claw е снабдена с произведени в Япония Omron® D2F-01F прекъсвачи за напълно комфортна игра, без значение от нейната продължителност. Самите D2F-01F са добре познати и с отлични отзиви от гейминг общността, тъй като предлагат по-плавни кликове и перфектна отзивчивост, което от своя страна намалява умората и схващането на пръстите.
Strix Claw е проектирана за работа с дясната ръка и ергономичната й форма е идеална за всички видове хват и най-вече за FPS шутъри. Издължената форма на мишката осигурява изключителен комфорт и стабилен хват, което позволява на геймърите да правят бързи, прецизни и отмерени движения.
Използвайки Strix Claw, геймърите могат да се сбогуват с досадните запъвания на кабела, тъй като той е със специална изработка и покритие, които го предпазват и му позволяват да се плъзга безпроблемно.
Strix Claw е много лесна за инсталация и персонализиране и позволява на потребителите просто да я включат и използват или да извършат фини настройки с включения в пакета софтуер. Вградените 64KB памет гарантират възможността за бързо свързване и използване навсякъде, без нужда от инсталация на файлове.

Strix Tactic Pro механична клавиатура
Strix Tactic Pro е изключително надеждна механична клавиатура, проектирана за супербързи команди и избор от видове прекъсвачи Cherry MX: Black, Blue, Brown или Red. Тези висококачествени прекъсвачи (бутони) имат живот от 50 милиона натискания, или 10 пъти повече спрямо масовите клавиатури. Те са изключително чувствителни, което помага на геймърите да увеличат на максимум коефициента си на действия в минута (APM).
При традиционните клавиатури често се наблюдава нерегистрирането на някое натискане, което на практика възпрепятства прецизния контрол. Strix Tactic Pro използва най-високия клас технология N-Key Rollover (NKRO) чрез USB, за да гарантира, че всяко натискане е регистрирано, без значение колко клавиша са задържани в момента. Когато потребителите искат Strix Tactic Pro да работи като традиционна клавиатура, Rollover-ът, състоящ се от шест клавиша (6KRO), върши своята работа перфектно.
Strix Tactic Pro е снабдена 13 самостоятелни и лесни за достигане макро бутона за бързо и лесно персонализиране на командите. Потребителите могат да променят дори функциите на клавишите от F1 до F8 с макроси за общо 21 команди. Strix Tactic Pro разполага и с отделен клавиш, чиято функция е да записва действия и последователности на натисканията на клавиши, без прекъсване на играта.
Подобно на геймърската мишка Strix Claw, механичната клавиатура Strix Pro предлага избор от включване без инсталация на драйвъри или извършване на фини настройки и персонализация чрез включения в пакета софтуер.

Падове за мишки Strix Glide Control и Strix Glide Speed
Като перфектно допълнение към новата гейминг серия Strix, ASUS предлага и два висококачествени пада за мишки – Strix Glide Control и Strix Glide Speed. Имената на двата продукта обясняват разликите в материята, която ги прави подходящи за различни жанрове игри.
Strix Glide Control е с повърхност от тежка и плътна материя. Тя осигурява идеално управление на игрите, които изискват добър контрол и абсолютна прецизност.
Strix Glide Speed е създаден за игрите, които изискват бързи реакции и ефективни движения. Падът има фино и леко покритие, което позволява на мишката да се движи гладко по цялата повърхност без никакво запъване.
И двата пада Strix Glide Control и Glide Speed работят отлично както с оптични, така и с лазерни мишки. Ръбовете им са устойчиви на протриване, като са тествани интензивно, и моделите осигуряват по-добро усещане, комфорт и издръжливост.


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1313