СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

08 Август 14, 16:11 / Автор: MAXIMA GRUPE
Стокооборотът на Максима България нарасна с 4,8% през първото полугодие
7 август 2014 г., София. Оборотът на Максима България, собственик на веригата магазини Т-Маркет, достигна 63,4 милиона лева (32,41 милиона евро) през първото полугодие, което е с 4,8% повече за същия период на миналата година. Растежът на стокооборота на компанията беше особено активен през второто четиримесечие, когато за периода април – юни нарасна с 5,9%.

„Определяме резултатите през първото полугодие като позитивни. Те показват, че българските потребители оценяват предимствата, които им предоставя Т-Маркет: комбинацията от качество, цена и асортимент на продуктите, както и възможността за бързо и удобно пазаруване в близост до дома. Взимайки това предвид, възнамеряваме последователно да разширяваме веригата на Т-Маркет, осигурявайки за нашите клиенти голям асортимент от стоки за ежедневието с най-доброто съотношение между цена и качество“, коментира Вигинтас Шапокас, директор на Максима България ЕООД.

Максима България е лансирана на българския пазар през 2005 г. Близо 50 хиляди клиенти посещават магазините на веригата Т-Маркет всеки ден.

Максима България е собственост на MAXIMA GRUPE, холдингова компания, управляваща ритейл компании в Литва, Латвия, Естония, Полша и България. Тя притежава общо 508 магазина на MAXIMA X, MAXIMA XX, MAXIMA XXX, ALDIK и T-MARKET: 230 в Литва, 142 в Латвия, 71 в Естония, 42 в България и 23 в Полша.

През 2013 г. консолидираният оборот на MAXIMA GRUPE е нараснал с 5,9% и възлиза на 4,927 милиарда лева (2,519 милиарда евро) без ДДС, а годишният оборот на Максима България се е увеличил с 1,5%, достигайки 122,9 милиона лева (62,8 милиона евро) без ДДС.

За повече информация:

Гиедриус Йозапавичиус