Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
07 Август 14, 16:37 / Автор: Фондация „За Нашите Деца“
Иванка Шалапатова пое ръководството на „За Нашите Деца“
Иванка Шалапатова отново пое управлението на фондация „За Нашите Деца“, след оттеглянето й през 2013 г., когато бе поканена да заеме поста заместник-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на Марин Райков. Само за първите шест месеца на 2014 г. организацията подкрепи 359 деца в биологични и осиновителни семейства, както и осигури приемна грижа за 56 деца, сред които 9 са с увреждания. За този период фондацията предотврати изоставянето на 125 деца и работи с 90 деца по ранна детска интервенция - услуга насочена към деца от 0 до 3 години, които имат проблем в развитието. За първото шестмесечие на годината 11 деца намериха подслон в Семейна къща на фондацията като 5 от тях вече живеят със своите нови мама и татко. 169 семейства участваха в курсове за бъдещи родители, в които се подготвиха за посрещането на своите малчугани.
Иванка Шалапатова отново пое управлението на фондация „За Нашите Деца“, след оттеглянето й през 2013 г., когато бе поканена да заеме поста заместник-министър на труда и социалната политика в служебния кабинет на Марин Райков.
Връщането и на ръководната позиция бе подкрепено от настоятелството на фондация „За Нашите Деца“, което има силна ангажираност към устойчивото и успешно развитие на организацията. Негови членове са Максим Бехар, ПР експерт, Златка Михова, психолог и Христо Симеонов, бизнес консултант.
Иванка Шалапатова има 16 годишен експертен опит в социалната сфера, който включва ръководене на представителствата на британските благотворителни организации "Европейски детски тръст" и "Всяко дете". След оттеглянето им от България Иванка Шалапатова и екипът й не се отказват от каузата българските деца да живеят в семейство и създават фондация „За Нашите Деца“. Тя е сред специалистите, които за първи път въвеждат приемната грижа в България, превенцията на изоставянето и създават първия малък групов дом за изоставени деца в гр. Пловдив през 2005 г. Иванка Шалапатова е била и вицепрезидент на Международната организация по приемна грижа и винаги е определяла работата си като нейна мисия. Тя споделя: „За мен е истинска чест, че ще продължа работа с Елка Налбантова, в качеството й на директор. Нейният принос към устойчивостта и развитието на организацията е огромен. Радвам се, че около мен има много колеги, които са изключителни професионалисти и най-вече – силно отдадени на каузата на фондация „За Нашите Деца“, а именно всяко дете да расте в сигурна семейна среда, особено в ранните години от своя живот. Силна мотивация в моята работа е доверието както на семействата, на които помагаме, така и на нашите дарители, партньори и съмишленици. За мен е показателен огромният успех на фондацията, за първите шест месеца на 2014г. Аз го измервам в спасените детски животи и семействата, на които сме помогнали да осигурят сигурна и развиваща семейна среда за бебето си.“
Само за първите шест месеца на 2014 г. организацията подкрепи 359 деца в биологични и осиновителни семейства, както и осигури приемна грижа за 56 деца, сред които 9 са с увреждания. За този период фондацията предотврати изоставянето на 125 деца и работи с 90 деца по ранна детска интервенция - услуга насочена към деца от 0 до 3 години, които имат проблем в развитието. За първото шестмесечие на годината 11 деца намериха подслон в Семейна къща на фондацията като 5 от тях вече живеят със своите нови мама и татко. 169 семейства участваха в курсове за бъдещи родители, в които се подготвиха за посрещането на своите малчугани.
За да помага на все повече деца и семейства организацията се изправя пред нови и нови предизвикателства. „Готова съм, както и досега да инвестирам моята нестихваща вяра в доброто”, споделя Иванка Шалапатова. „Готова съм да продължа активната си дейност в това да привличам общественото внимание към най-важната тема за настоящето и бъдещето на нашата нация – децата. Готова съм да търся подкрепа от по-знаещите и можещите така, че да има по-компетентно управление на тежките социални реформи в обществото ни. Разчитам на всички партньори и съмишленици, без чиято подкрепа нашите мечти и амбиции да стигаме до повече деца остават невъзможни. Имам надежда, че ще затворим и последния дом за деца и ще отворим всички положителни сили на семейството в България, което с нужната подкрепа да даде силен старт на българските деца.“

За Контакти:Ани Филипова, ръководител звено ПР, a.filipova@detebg.org
Източник: (Уебстраница):http://detebg.org/bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1104