Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
04 Август 14, 11:29 / Автор: Acta Verba
НСИ ще автоматизира изпълнението на заявките за статистическа информация
Националният статистически институт стартира изпълнението на проект за изграждане на информационна система за обслужване на граждани и фирми чрез автоматично дефиниране и изпълнение на заявки за статистическа информация
гр. София, 30 юли 2014 г. - Днес на пресконференция в НСИ бе представен проектът „Разработване на инструменти за осигуряване на възможност за онлайн дефиниране и изпълнение на заявки за статистическа информация през сайта на Националния статистически институт от гражданите, бизнеса и администрацията чрез обработка на информация от наблюдения на Националния статистически институт, генериране на таблици и проверка на конфиденциалността на данните“. Той стартира на 2.04.2014 г. и е с продължителност 18 месеца. Стойността му е 795 000 лева.

Основната цел на проекта е подобряване на качеството и надеждността на обслужването на гражданите и бизнеса чрез развитие на електронно управление и автоматизиране на изпълнението на заявките за статистическа информация.

В резултат на успешната му реализация, ще се усъвършенства процесът на обработване на информацията, получавана от наблюдения на Националния статистически институт. Ще се повишат броят и обемът на предоставяните електронни услуги и повече хора ще имат по-бърз достъп до тях. Проектът е насочен към широк кръг потребители: граждани, бизнес, професионални организации, сдружения и асоциации, държавна администрация, чиито представители ще могат да дефинират онлайн заявки за статистическа информация през сайта на НСИ, както и за ползване от служители на НСИ за изготвяне на статистически справки.

Според Диана Янчева, ръководител на проекта и заместник-председател на НСИ, „Успешно реализираният проект ще позволи надграждането и разширяването на обхвата на предоставяните от Националния статистически институт електронни услуги. При определяне на проектните цели, бяха взети под внимание нуждите на основните потребители на статистически данни в областта на бизнес статистиката, демографската и социална статистика, макроикономическата статистика и многоотрасловата статистика“.

Автоматичното изпълнение на заявките ще спести ресурси и време (предоставянето на данни ще се ускори значително) и ще улесни гражданите и бизнеса. В същото време потребителите ще получават статистически данни с по-високо качество от гледна точка на съдържание, приложимост, точност, навременна актуализация и сравнимост. Ще се повиши защитата на статистическите данни и ще се гарантира конфиденциалността и сигурността на информацията.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Изпълнява се на основание на договор №13-31-19/02.04.2014 г. между НСИ и Министерството на финансите, управляващ орган на Оперативна програма „Административен капацитет“.

За Контакти:Наталия Димитрова, Аcta Verba, natalia@acta-verba.com

Източник: Acta Verba I PR, Events, Digital Marketing

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5906