Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
02 Септември 14, 17:40 / Автор: CKBB
ASUS обяви новата геймърска видеокарта Strix R9 285
Моделът предлага работа при 30% по-ниска работна температура и почти никакъв шум
ASUS обяви днес новата Strix R9 285 – геймърска видеокарта, снабдена с множество ексклузивни технологии на ASUS, сред които DirectCU II, осигуряваща по-добро охлаждане, висока производителност и тиха работа за невероятно забавление с екшън игри. Strix R9 285 разполага и с технологията 0dB, която осигурява на геймърите пълна тишина по време на игра и гледане на Blu-ray филми без разсейващи странични шумове.

Strix R9 285 използва ексклузивните компоненти ASUS Super Alloy Power за подобрена издръжливост и охлаждане, както и с лесния за употреба софтуер GPU Tweak за овърклок и онлайн стрийминг. Дънната платка е снабдена и с интерфейс DisplayPort за поддръжка на свързаност до 4K/UHD (ultra-high definition) резолюция.

Strix R9 285 е фабрично овърклокната на 954MHz и разполага с 2GB високоскоростна GDDR5 видео памет. Цялата тази мощност допринася за по-гладкото, по-приятно и завладяващо забавление за играчите.

Играй при пълна тишина и се наслаждавай на 3% по-висока производителност и 30% по-ниска работна температура
Strix R9 285 използва технологията на вентилаторите 0dB – ексклузивна за продуктите на ASUS, позволяваща на геймърите да се наслаждават на играта при пълна тишина. Технологията не включва вентилатора, докато температурата на графичния процесор е под определено ниво, което осигурява тотално безшумна среда за играта. Когато температурата на процесора се повиши по време на по-интензивните гейминг сесии, вентилаторът се включва, но дори и тогава видеокартата работи при 30% по-ниска температура и три пъти по-тихо спрямо референтните карти.

Енергия за победа – DIGI+ VRM с 8-фазова Super Alloy Power
Strix R9 285 използва технологията Digi+ за регулиране на напрежението (voltage-regulator module (VRM) – 8-фазова конструкция, която намалява работния шум с 30% и увеличава енергийната ефективност с 15% в сравнение с референтните решения. Digi+ VRM разширява също така толеранса за промени в напрежението, с което подобрява цялостната стабилност и увеличава потенциала за овърклок на картата.

Мониторинг и контрол в реално време с GPU Tweak
Новата видеокарта Strix R9 285 разполага и с ексклузивния софтуер на ASUS GPU Tweak, който позволява на потребителите да получат най-доброто представяне от своята видеокарта. Благодарение на него те могат да контролират скоростта на графичния процесор, електрическото напрежение и честотата на паметта, с което да овърклокнат картата лесно и надеждно.

GPU Tweak включва и функция за стрийминг, която дава възможност на потребителите да споделят чрез интернет действията на екрана си в реално време, така че останалите могат да гледат на живо по време на играта. Като допълнение, те могат да добавят и заглавие на прозореца, скролиращ текст, снимки и изображения от уеб камера.

ЦЕНА И НАЛИЧНОСТ
Видеокартата Strix R9 285 се предлага в световен мащаб от 2 септември 2014 г.


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9719