Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
18 Септември 14, 14:33 / Автор: CKBB
ASUS Essence III с награда European USB DAC 2014-2015 Award от EISA
Първокласният USB цифрово-аналогов преобразувател впечатли съдиите с невероятен звук и отлично качество на изработката
Essence III, флагманският USB цифрово-аналогов преобразувател (digital-to-analog – DAC) на ASUS, беше отличен с наградата на European Imaging and Sound Association (EISA) – European USB DAC 2014-2015 Award.

„Essence III притежава функции, които обикновено могат да се видят само в най-високия клас усилватели за слушалки. Неговата производителност е също толкова висока и впечатляваща, колкото и качеството му на изработка, с ясен и завладяващ звук, който превъзхожда много от традиционните Hi-Fi решения“, коментира президентът на EISA Жорже Гонсалвеш.

EISA e уникална асоциация, в която членуват 50 списания от 20 европейски страни, които имат специална насоченост към теми като аудио, домашни системи за озвучаване, автомобилна електроника, мобилни продукти, фото и видео. Ежегодните награди EISA се дават на продукти, които предлагат най-модерните технологии, привлекателни функции, притежават впечатляващ вид, ергономичност и отлични характеристики за цената си.

ASUS Essence III – невероятно съчетание между естетика и аудио производителност

ASUS Essence III е флагманският цифрово-аналоговите преобразувател (digital-to-analog – DAC) и усилвател за слушалки на компанията, създаден за най-взискателните аудиофили.

Essence III поддържа аудио форматите DSD64 и DSD128, което дава възможност на аудиофилите да се потопят в дигитален звук с възможно най-доброто качество. Essence III има балансиран изход, който поддържа слушалки с импеданс до 600-ома, а в допълнение уникалните mini-XLR жакове минимизират шумовите смущения и осигуряват възможно най-добрия сигнал.

Конструкцията на Essence III е с отделни електрически схеми за аналогов и дигитален сигнал, с което осигурява чист и мощен звук. Използван е кристален осцилатор (TCCO/TCXO) от чисто злато като средство за намаляване на трептенето. Асинхронният USB трансфер дава възможност на ултрапрецизния таймер на Essence III да контролира потока от данни, осигурявайки невероятно гладък и стабилен сигнал.

Essence III притежава 24-степенен атенюатор, който осигурява прецизен баланс ляво/дясно при всяка сила на сигнала, както и микроконтролер и релета, които директно управляват резисторите. Тази конструкция гарантира невероятна прецизност и възможност за управление на Essence III от разстояние.

По отношение на външния вид, върху предния панел на Essence III са разположени бутони за включване и избор на вход – за бърз контрол и селекция на устройство, а минималистични LED индикатори предоставят ясна и прецизна информация. Елегантното шаси може лесно да бъде добавено към съществуващо Hi-Fi оборудване, а повърхността му е със специално покритие, което не позволява оставянето на отпечатъци.

За повече информация относно Essence III и други Hi-Fi аудио продукти, моля посетете www.essence-hifi.com

SPECIFICATIONS1
ASUS Essence III
• Отношение сигнал към шум (SNR): до 117dB
• Амплитудно-честотна характеристика (FR): <10Hz-48kHz
• Честоти на дискретизация: 192kHz/ 24bit (PCM); DSD128; DSD 64
• Входове: USB, оптичен TOSLINK, AES/ EBU, коаксиален S/PDIF, aux-in (
• Изходи: 6,3 мм жак, балансиран mini-XLR, RCA, балансиран XLR
• Вграден 600-омов усилвател за слушалките, при който и двете фази на конектора са еднакви (true balance)
• Volume-bypass суич
• USB 1.0/2.0 суич
• Променливи атенюатори за говорителите с дистанционно управление и променливи атенюатори за слушалките
• Дистанционното управление е включено в комплекта.

1 Характеристиките, съдържанието и наличността на продукта са обект на промяна без предизвестие и могат да се различават в отделните страни. Действителните резултати могат да варират в зависимост от използваните приложения, начина на употреба, заобикалящата среда и други фактори.

Пълните характеристики за налични на
www.asus.com

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.


За ASUS ESSENCE
Серията ASUS Essence обединява продукти, които представляват първокласни устройства за аудиофилите. Пълната отдаденост на екипа на Essence осигурява най-иновативния подход в индустрията по отношение на звука, допълван от прилагането на водещи в бранша стандарти. Продуктите Essence са носител на над 150 световни награди и отличия от страна на медиите, сред които наградата European USB DAC 2014-2015 Award от European Imaging and Sound Association (EISA), CES Innovations Award (категория „Аудио компоненти“) и три награди от престижните японски Visual Grand Prix. Високо оценяваният Essence STX е поставен на първо място от потребителите на сайта Head-Fi.org в категорията „Звукови карти и аудио за компютри“ и е представен като водещ материал на първа страница от влиятелното списание Stereophile.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.482