Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
25 Септември 14, 18:46 / Автор: GEFCO
Положителни резултати за 1-вото полугодие на 2014 г. за Групата GEFCO
Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO, коментира: ”Положителните резултати за първата половина на 2014 г. отразяват способността на Групата GEFCO да оптимизира веригата за доставки, което ни позволява да бъдем по-конкурентоспособни в трудната икономическа обстановка, както и в управлението на собствените си разходи."
Париж, 23 септември 2014 г. – Групата GEFCO - световен фактор в индустриалната логистика и европейски лидер в автомобилната логистика - регистрира оборот от 2.1 милиарда евро за първата половина на 2014 г., което е с 6.9% повече в сравнение със същия период на предходната 2013 г. Приходите от дейността достигат 53.9 милиона евро като нетната печалба е 32 милиона евро - ръст от 60%.
Люк Надал, председател на Управителния съвет на GEFCO, коментира: ”Положителните резултати за първата половина на 2014 г. отразяват способността на Групата GEFCO да оптимизира веригата за доставки, което ни позволява да бъдем по-конкурентоспособни в трудната икономическа обстановка, както и в управлението на собствените си разходи."

Финансово и оперативно представяне
Оборотът на Групата GEFCO надхвърли 2 милиарда евро за първото полугодие на 2014 г., а нарастването е с 6.9% в сравнение със същия период на миналата година. Увеличението в оборота се дължи основно на дейностите на GEFCO в Европа и Азия и компенсира затрудненията на руския и на латиноамериканския пазар. Тези резултати, успоредно с направените прогнози, потвърждават позицията на GEFCO като една от десетте най-големи интегрирани логистични компании в Европа.
Силното покачване на нетните приходи потвърждава ефективността на бизнес модела на GEFCO – модел на облекчените активи, както и потенциала на структурата на променливите разходи.
На практика без задължения и със свободни парични средства, GEFCO демонстрира добро финансово здраве, което гарантира на компанията постигане на целите за растеж.

Диверсификация на портфолиото с клиенти
Растежът в активите на Групата отразяват важността на стратегията за диверсификация и успешното й прилагане.
Създадена през 1949 г., за да управлява вътрешнозаводския транспорт на PEUGEOT, компанията GEFCO надхвърли рамките на автомобилната индустрия – комплексен сектор с високи изисквания към логистичните оператори. Оттогава GEFCO разви уникални интегрирани логистични услуги, планове за управление и за оптимизация на мултимодален транспорт в постоянно растящата световна икономика.
Днес този специфичен опит позволява на GEFCO да заяви, че водещи световни производители на автомобили са сред основните клиенти, което извежда Групата до оператор № 1 в Европа за логистика на готови автомобили. GEFCO е партньор на General Motors (GM) за 4PL* дейности - подсигурява сложното управление на веригата на доставки на GM в Европа и Русия, което е част от споразумението за транспорт на повече от 1 милион превозни средства годишно.
Освен това GEFCO адаптира специализацията си и спрямо други основни сектори. През второто полугодие на 2013 г. GEFCO увеличи значително оборота си в сектори като индустрия (+20%), бързо-оборотни стоки (+7%) и електрони (+7%).
В заключение, оборотът, генериран от основните международни клиенти (без PSA Peugeot Citroën) и средните компании, възлиза на повече от
1 милиард евро за 1-вото полугодие на 2014 г., което представлява 54.3% от общия оборот. За сравнение – през същия период на 2013 г. делът на този показател е 46.5%.

Устойчив международен растеж
През първата половина на 2014 г. транспортните потоци, управлявани от GEFCO, вече обхващат Азия, Русия и Европа. Новата железопътна транспортна услуга „от врата до врата” между Азия и Европа, инициирана от GEFCO, дава възможност за транспортиране на стоки до повече от 12 страни, включително Русия, Казахстан, Беларус, Узбекистан, Германия и Унгария и представлява уникален лост за растеж за GEFCO.
По този начин първата половина на 2014 г. представлява сериозна крачка напред в прилагането на стратегията на GEFCO за устойчив растеж, която има за цел оборот от 8 милиарда евро до 2020 година.

*4PL – 4th Party Logistics / логистичен доставчик от 4-то ниво

За Контакти:info@prpoint.bg

Източник: www.gefco.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1265