Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
23 Октомври 14, 17:36 / Автор: CKBB
ASUS Republic of Gamers обяви GR8
Вдъхновеното от конзолите геймърско PC с обем 2,5 литра променя представата за гейминг с първокласна производителност и възможности за лесен ъпгрейд
ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви GR8 – геймърски настолен компютър, чийто дизайн е вдъхновен от конзолите и който предлага невероятна производителност в компактна кутия с обем 2,5 литра. ROG GR8 е снабден с Intel® Core™ i7 процесор и видеокарта NVIDIA® GeForce® GTX 750Ti за гейминг във Full HD резолюция. Той разполага с до 16GB DDR3L памет, двубандов 802.11ac Wi-Fi модул, инсталирана операционна система Windows 8.1, и се предлага с хард диск или високоскоростен SSD. ROG GR8 притежава и вграден Miracast приемник за безжичен стрийминг на HD съдържание от устройства под Android и компютри с Windows 8.1 директно на HD телевизор.

ROG GR8 има специални плъзгащи се панели за по-лесен достъп до допълнителния 2,5-инчов слот за твърди дискове и до SO-DIMM слотовете за памет с цел осъществяването на бърз ъпгрейд. Неговата кутия с обем 2,5 литра е с черно матово покритие и декоративни елементи, вдъхновени от културата на маите, и „пулсиращо“ осветено логото на ROG. Компактната конструкция е идеално решение за помещения като спални или дневни и осигурява повече портативност, когато геймърите участват в LAN партита.

Оборудван за онлайн гейминг
Благодарение на процесора Intel Core i7 и видеокартата NVIDIA GeForce GTX 750Ti, мощният ROG GR8 има потенциала да се справи с всички съвременни игри във Full HD резолюция за наистина поглъщащо гейминг преживяване. ROG GR8 поддържа дори 4K/UHD резолюция и може да се свърже къмHD телевизор чрез HDMI или DisplayPort за картина с изключително качество.

ROG GR8 разполага с Intel Ethernet за по-добра пропускателна способност, а подобрената Transmission Control Protocol (TCP) и User Datagram Protocol (UDP) производителност осигурява двойно по-бърза скорост спрямо подобни технологии за малки онлайн гейминг пакети. ROG GR8 разполага и с технологията GameFirst III, която оптимизира мрежовата свързаност, като приоритизира пакетите с информация и осигурява по-голям мрежови капацитет за игри, за да предложи по-гладко онлайн гейминг изживяване. GameFirst III разполага с четири предварително зададени режима за приоритизиране на пакети, както и с ръчни настройки – за потребители, които искат да притежават пълен контрол върху мрежата. Вграденият инструмент за управление на мрежата (Network Monitor) дава възможност дори за управление на трафика и тестване на скоростта на връзката.

Предварително инсталираният софтуер Steam позволява на потребителите да свалят игри на ROG GR8 само с няколко клика. Благодарение на функцията Steam Big Picture, те могат дори да играят игри на Full HD телевизор.

Прецизен SupremeFX звук
ROG GR8 e снабден с аудио технологията SupremeFX за отличен звук, който да допълни зашеметяващата картина. Вътрешното конструктивно решение на ROG GR8 намалява електромагнитните смущения и използва първокласни компоненти и аудио софтуер за звук без конкуренция по време на игра.

Аналоговите и дигитални компоненти на ROG GR8 са физически изолирани и разделени един от друг, за да сведат електромагнитните взаимодействия до минимум. Моделът е снабден с произведени в Япония аудио кондензатори ELNA®, които допринасят за по-„топлия“ и естествен звук, допълвайки аудио изживяването.
За да помогне на потребителите да се възползват максимално от невероятния аудио хардуер, ROG GR8 разполага с широк набор от аудио решения, сред които са Sonic SenseAmp, Sonic SoundStage, Sonic Studio и Sonic Radar II.

Sonic SenseAmp автоматично настройва вградения усилвател към импеданса на слушалките. Sonic
SoundStage позволява прилагане на най-добрите аудио настройки за популярните жанрове компютърни игри. Това може да се направи чрез промени в настройките на софтуера или от BIOS-а, като за целта не е необходима инсталация на драйвери. Sonic SoundStage работи отлично дори със SteamOS.

Sonic Studio е тунингов инструмент, благодарение на който само с един клик потребителите получават 7.1-канален виртуален съраунд звук на стерео (2.0) слушалки. Sonic Studio осигурява контрол върху настройки като Reverb, Bass Boost, Equalizer, Voice Clarity и Smart EQ.

Със Sonic Radar II геймърите могат да видят точната посока и източника, от който идват звуци като изстрели и стъпки по време на игра и по този начин да се ориентират къде се намира противникът.

Възможност за лесен ъпгрейд плюс ефективност, тиха работа и отлично охлаждане
Конструкцията на ROG GR8 е проектирана така, че да позволява лесен ъпгрейд, със специални плъзгащи се панели за удобен достъп до слотовете за добавяне на хард диск и памет. ROG GR8 е енергийно ефективен и консумира по-малко от 15W в режим на готовност и е почти безшумен с едва 20dB в режим на готовност и 28dB, когато работи на пълна мощност – което го прави изключително подходящ за спалня или хол. ROG GR8 притежава голям вентилатор и медни радиатори, които отвеждат топлината далеч от процесора и видеокартата за максимално добро охлаждане.

Подкрепления от геймърски клас
Заедно с ROG GR8 се предлагат два изключителни аксесоара на ROG: невероятната оптична мишка ROG Gladius и механичната клавиатура M801, които осигуряват на геймърите отличен контрол дори в най-напрегнатите геймърски ситуации.

ROG Gladius е геймърска оптична мишка с кабел, която осигурява на геймърите конкурентно предимство при забавление с игри от типа FPS (first person shooter). Тя притежава ултраиздръжливи Omron прекъсвачи със специална възможност за настройване на съпротивлението при кликане. Оптичният сензор на мишката с 6400 точки на инч (dpi) следи до 200 инча в секунда ускорение 50g.

Механичната клавиатура M801 е с „агресивни“ ергономични линии, компактни размери и екстри като Аnti-ghosting, N-Key Rollover и режими на работа „game/ PC“, с което осигурява на геймърите изключителен контрол. Клавиатурата предлага шест режима на осветеност на клавишите, подходящи за слабо осветена геймърска обстановка, и използва устойчиви механични ключове от MX-клас за осигуряване на отзивчивост на бутоните.

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.8207