Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
06 Ноември 14, 18:37 / Автор: АББ
АББ подпомага инженерното образование
Международната AББ фондация „Юрген Дорман“ ще отпуска по три стипендии годишно на студенти от Техническия университет в София и филиала му в Пловдив
AББ фондация „Юрген Дорман“ подписа договор за партньорство с Техническия университет – София. Сътрудничеството предвижда стипендии за студенти от ТУ София и филиала на университета в Пловдив.

„Вярваме в потенциала на младите хора и сме щастливи, че тази глобална инициатива на групата АББ вече ще подкрепя и българските студенти“, сподели Екехард Нойрайтер, регионален мениджър на АББ България, на официалното подписване с Техническия университет – София днес.

АББ фондацията „Юрген Дорман“ за инженерно образование предоставя стипендии на студенти от целия свят с много добри академични постижения, както и на такива, които се нуждаят от финансова подкрепа, за да могат да продължат образованието си.

Това е първата инициатива на АББ България с фондацията, а Техническият университет е единственият университет в България, с който тя подписва споразумение за сътрудничество.

Стипендиите ще бъдат отпускани за максимален срок от пет години, а основните критерии ще бъдат базирани на качествата, потенциала и академичния успех на всеки от студентите. Процесът на подбор на стипендиантите ще се извършва съвместно с университета партньор.

Всяка година ще се избират общо по трима нови стипендианти, като първата вълна ще започне след приключването на зимния семестър 2014/2015 г. Могат да кандидатстват бакалаври от 1-ви и 2-ри курс, редовно обучение, от всички факултети на ТУ, включително тези от филиала в Пловдив.

Стипендията ще покрива таксата за обучение, ежедневните разходи. Еднократно и извън тази сума избраните студенти ще получат финансиране и за компютър.

Стипендиантите ще имат ментор от АББ, който ще следи тяхното академично и професионално развитие. Носителите на стипендиите от България ще имат възможността да присъстват на международна среща на стипендиантите на АББ в Швейцария, която се провежда на всеки две години.

През ноември и декември тази година, както и през март 2015 г. в ТУ София и филиала в Пловдив ще бъдат организирани презентации за студентите, които детайлно да ги запознаят с критериите за кандидатстване и начина на селекция. Информация за тях ще бъде налична на уебсайта на Техническия университет и този на АББ.
АББ фондацията е кръстена на Юрген Дорман като признание за приноса му към АББ. Между 2001 – 2007 година той работи като председател на борда на директорите, а между септември 2002 и декември 2004 година заема длъжността главен изпълнителен директор на АББ. До момента фондацията има университети партньори в Бразилия, Китай, Индия, Мексико, Малайзия, Полша, Турция, Виетнам и Индонезия. Повече информация за фондацията, може да откриете на линка.

АББ (www.abb.bg) функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски. АББ има над 1500 служители в България.

АББ (www.abb.com) е лидер в технологиите за производството на енергетично и автоматизирано оборудване за нуждите на електропреносната мрежа и промишлеността. Това дава възможност на клиентите в областта на транспортните услуги и инфраструктурата да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в над 100 страни в света и повече от 145,000 служители.

За Контакти:За повече информация, моля, свържете се с:
Мениджър комуникации
АББ Румъния и България
Йоана Опреа
Tel: +4 021 310 43 75
Fax: +4 021 310 43 83
ioana.oprea@ro.abb.com

Източник: АББ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5847