Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
11 Декември 14, 16:26 / Автор: CKBB
ASUS Republic of Gamers представи видеокартата Matrix GTX 980
ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви Matrix GTX 980, върхова геймърска видеокарта от най-висок клас, която постига изключителна производителност с най-новото поколение графичен процесор NVIDIA® GeForce® GTX™ 980
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
  • ROG Matrix GTX 980 е геймърска видеокарта с последно поколение графичен процесор NVIDIA GeForce GTX 980. 
  • Ексклузивното охлаждане DirectCU и вградените функции за овърклок осигуряват с 13% по-висока гейминг производителност спрямо референтния модел.
  • ROG Matrix GTX 980 постига резултат 28557 точки на теста 3DMark 11, което я прави една от видеокартите с най-висока производителност в света.

ASUS Republic of Gamers (ROG) обяви Matrix GTX 980, върхова геймърска видеокарта от най-висок клас, която постига изключителна производителност с най-новото поколение графичен процесор NVIDIA® GeForce® GTX™ 980.

ROG Matrix GTX 980 е базирана на доказаната серия ROG Matrix, позната като серията видеокарти с най-добро охлаждане, най-тих режим на работа и най-много възможности за овърклок. ROG Matrix GTX 980 постига феноменалния резултат 28557 на теста 3DMark® 11, което я нарежда сред най-мощните видеокарти. С поддръжката на следващото поколение 4K/UHD (ultra-high-definition) резолюция до 4096 x 2160 пиксела, картата предлага невероятни гейминг възможности както за настоящия момент, така и далеч в бъдещето.

ROG Matrix GTX 980 използва охлаждаща система DirectCU II, технология на вентилатора CoolTech и функцията Memory Defroster, за да създаде перфектния баланс между грандиозна мощност и лесно управление – всичко това облечено в съблазнителната обвивка на ROG.

Перфектно качество за зашеметяваща производителност
ROG Matrix GTX 980 е снабдена с прецизно подбрани компоненти, с които постига наистина впечатляващата честота на процесора 1342MHz (след овърклок), което надминава с невероятните 126MHz скоростта на референтния модел.

За запалените геймъри тази невероятна скорост означава значително увеличение на производителността – до 13%, което осигурява супергладка смяна на кадрите дори и при най-тежките игри. Със своите 4GB GDDR5 видеопамет, ROG Matrix GTX 980 позволява на геймърите да се насладят на изключително висока резолюция и ниво на детайлите.

Създадена за изключително лесна настройка и овърклок
ROG Matrix GTX 980 е снабдена с най-нови и ексклузивни хардуер и софтуерни инструменти, позволяващи възможно най-лесния и сигурен овърклок на картата.

Memory Defroster е функция, предназначена да предизвика екстремните овърклокъри. Тази интелигентна технология „размразява“ паметта на картата при овърклок при минусови температури, за да осигури постоянна стабилност. Запалените по екстремния овърклок ще оценят и джъмпера за охлаждането с течен азот (LN2), който позволява още повече овърволтинг опции, даващи възможност да се достигне максималната мощност на видеокартата.

ROG Matrix GTX 980 разполага и с функцията Safe Mode, която гарантира на потребителите максимално спокойствие, тъй като само с натискането на един единствен бутон могат незабавно да възстановят настройките на BIOS-а.

За да поддържа стабилен овърклок, ROG Matrix GTX 980 разполага и с ексклузивните модули за регулиране на напрежението Digi+, произведени чрез технологията Super Alloy Power. Модулите Digi+ осигуряват 14-фазова мощност и дигитално регулиране на напрежението, а произведените в Япония 10К черни метални кондензатори и невероятно ефективните MOSFET транзистори издържат на много по-голямо натоварване и температура благодарение на използваните специални материали за тяхната изработка.

Комбинацията от модули за регулиране на напрежението Digi+ и изключително надеждните Super Alloy Power компоненти означава, че ROG Matrix GTX 980 е проектирана за високо натоварване и екстремен овърклок, при това без дразнещи шумове. Запалените геймъри получават широко поле за експерименти с производителността, без нищо да отвлича вниманието им.

Възможно най-добро охлаждане, завършек в познатия блясък на ROG
ROG Matrix GTX 980 се предлага със системата за охлаждане DirectCU II и технология на вентилатора CoolTech, които поддържат ултраниска работна температура по всяко време.

DirectCU е иновативна технология за охлаждане, ексклузивна за видеокартите на ASUS. При нея високопроводимите 10-милиметрови медни тръби са поставени в пряк контакт с графичния процесор на картата, така че топлината се отвежда бързо и изключително ефективно. Радиаторът на ROG Matrix GTX 980 е с зашеметяващ матово черен завършек, което прави картата да изглежда толкова страхотно, колкото и перфектно работи.

ROG Matrix GTX 980 е снабдена и с технологията CoolTech. Вентилаторът CoolTech има хибридна перка и конструкция, която позволява многопосочно движение на въздуха, ускоряващо разсейването на топлината, чрез което вентилаторът гарантира висока и изключително стабилна графична производителност. В допълнение, вентилаторът е изключително тих благодарение на внимателно проектираната, намаляваща шума рампа. С технологията CoolTech, ROG Matrix GTX 980 осигурява до 25% (11°C) по-ниска работна температура и 3 пъти (8dB) по-тиха производителност спрямо референтния модел.

Финалните щрихи на богатата на възможности ROG Matrix GTX 980 добавя елегантният цветен LED индикатор, който свети ярко и променя нюанса си в зависимост от степента на натоварване на графичния процесор, с което предлага добър ориентир за геймърите.

Надежден и интуитивен софтуер за овърклок и споделяне – GPU Tweak

Видеокартата ROG Matrix GTX 980 разполага със софтуера GPU Tweak – лесен за употреба инструмент, който осигурява на потребителите интуитивен контрол над графичния процесор, скоростта на паметта, нивото на напрежението, скоростта на вентилатора и консумацията на енергия, така че ROG Matrix GTX 980 може да бъде овърклокната лесно и надеждно.

Ексклузивната за продуктите на ROG версия на GPU Tweak позволява фино калибриране на натоварването на графичния процесор и напрежението, което осигурява невероятно прецизен контрол върху множество параметри за максимален овърклок и потенциал за подобряването на световни рекорди. Софтуерът има и функция за стрийминг, която дава възможност на потребителите да споделят екрана си, докато играят в реално време. Освен това, те могат да добавят и заглавие на прозореца със скролиращ текст, снимки и изображения от уеб камера.

ASUS ROG Matrix GTX 980 ще бъде налична в световен мащаб от месец декември.


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1732