Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
08 Януари 15, 09:58 / Автор: CKBB
ASUS представи серията Transformer Book Chi
Серията се състои от изящно проектирани, изключително тънки 2-в-1 Windows устройства със сваляеми дисплеи, които предлагат несравнимото удобство на мощен лаптоп, който при необходимост се трансформира безпроблемно в удобен таблет
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
• Изключително красиви 2-в-1 устройства със сваляеми дисплеи, които безпроблемно се трансформират от невероятно тънки лаптопи в най-тънките в света Windows таблети.
• Луксозен алуминиев корпус, 3 модела от 8,9 до 12,5 инча, с великолепни до WQHD IPS дисплеи.
• Снабдени с процесори до Intel Core M, с усъвършенствана конструкция без вентилатори за тиха работна среда и водеща за сегмента производителност.

На изложението CES, което се провежда в Лас Вегас, САЩ, ASUS представи серията Transformer Book Chi, състояща се от изящно проектирани, изключително тънки 2-в-1 Windows устройства със сваляеми дисплеи, които предлагат несравнимото удобство на мощен лаптоп, който при необходимост се трансформира безпроблемно в удобен таблет. Transformer Book Chi се отличават с бърза, но безшумна работа заради конструкцията си без вентилатори, и притежават процесори до Intel Core M за изключителна производителност, която осигурява на потребителите свободата да работят и да се забавляват с безупречна мобилност – навсякъде и по всяко време.

Обхващаща едни от най-тънките таблети в света, които се отличават с великолепен, прецизно изработен, изцяло алуминиев корпус, серията Transformer Book Chi предлага безпрецедентна изтънченост и елегантност в устройства 2-в-1. Серията включва 3 модела, водени от „флагмана“ – 12,5 инчовия T300 Chi, носител на награда за иновация на CES 2015, който разполага с изцяло новия Intel Core M процесор за изключителна производителност и енергийна ефективност. T100 Chi е компактен 10,1-инчов модел, чиято батерия издържа при целодневна работа, а T90 е изключително леко 8,9-инчово устройство за работа в движение. Всички модели се отличават с ярки и кристално чисти IPS дисплеи с резолюция до WQHD 2560 x 1440, гарантиращи детайлна и жива картина.

Гъвкавостта и мощта на Transformer Book Chi означава, че потребителите могат да работят и да се забавляват безпроблемно, без да им се налага да носят едновременно множество устройства – Chi е в състояние да направи всичко, което те искат, и то навсякъде, където пожелаят.

Мощ отвътре, красота отвън
Всички модели Chi се отличават с изключително тънкия си профил и тих режим на работа, дължащ се на факта, че те са конструирани без вентилатори. T100 Chi притежава най-тънкия в света Windows таблет с невероятната едва 7,2 мм дебелина, T90 Chi има най-тънкия в света 8,9-инчов таблет – само 7,5 мм, а дебелината на T300 Chi е едва 1,65 см когато е свързан, което го прави по-тънък дори от Apple® Macbook Air®.

Освен, че са невероятно тънки, моделите от серията Transformer Book Chi предлагат луксозно и изискано усещане, а прецизната изработка и инженерен опит са комбинирани в реализирането на монолитен, изцяло алуминиев корпус. Ръбовете на моделите Chi са оформени със симетрични скосени краища, добавяйки по този начин брилянтни акценти към елегантното металическо тяло.

Възможността на Chi да се трансформират мигновено между удобен таблет и мощен лаптоп е осъществима благодарение на уникално проектирания механизъм на магнитните панти, които използват мощен неодим – най-мощният в света магнитен материал – прецизно използван, за да гарантира сигурно, надеждно и безпроблемно скачване по всяко време. Удобната ергономична клавиатура е свързана посредством Bluetooth с работен обхват до 20 м.

Красиви дисплеи с висока резолюция
Серията Transformer Book Chi използва in-plane switching (IPS) дисплеи с технология ASUS TruVivid, осигуряващи широк ъгъл на висимост с впечатляваща яснота и контраст. С резолюция до WQHD (2560 x 1440) и най-голямата за този клас гъстота на пикселите 235ppi при T300 Chi – надхвърляща дори 127-те ppi на MacBook Air – потребителите могат да се насладят на невероятно ярка и детайлна картина.

Дисплеите на Chi притежават също така sRGB цветова гама – 20% по-обширна от гамата на стандартните дисплеи – която осигурява по-наситени и реалистични изображения и по-точно възпроизводство на цветовете. Цветовете са подсилени още повече благодарение на технологията ASUS Splendid, която оптимизира настройките на дисплея за различни режими на употреба.

Наситен, ясен и мощен стерео звук
Аудио технологията ASUS SonicMaster осигурява на продуктите от серията Transformer Book Chi предимство пред конкуренцията по отношение на звука. Превъзходният инженеринг и отличен софтуер гарантират разтърсващ звук, който е ясен, мощен и без смущения, с отчетливи вокали и пълен обхват на честотите.

Невероятна производителност за безшумна работа и безпроблемна мобилност
Благодарение на процесорите си до Intel Core M при T300 Chi, серията Transformer Book Chi осигурява отлична производителност по време на работата през целия ден, независимо дали се отнася до бизнес или до забавление. Невероятно енергийно ефективният процесор позволява на потребителите на Chi да се насладят на факта, че батерията му издържа през целия ден, без компромиси в производителността. Превъзходната енергийна ефективност, комбинирана с усъвършенстваната от инженерите на ASUS конструкция на топлинното управление означава, че Chi не се нуждае от вентилатори за охлаждане. „Умната“ конструкция без вентилатори позволява на Chi да работи безшумно, като същевременно предлага по-добра производителност от останалите налични устройства с процесори Intel Core M.

Във всички Chi модели е използвана ултрабърза, изцяло solid-state памет, която осигурява производителност, която е до 9 пъти по-бърза от тази на традиционните хард дискове, така че потребителите да прекарват по-малко време в чакане и повече в полезна работа или забавление.

Transformer Book Chi разполага с удобна и бърза USB 3.0 свързаност – посредством Type B USB порт — за прехвърляне на данни до десет пъти по-бързо отколкото при USB 2.0.

Луксозни и практични аксесоари
В допълнение към изискаността и елегантността на Transformer Book Chi се предлага специална серия от красиви и практични аксесоари.

Active Stylus Pen дава възможност на потребителите да пишат и рисуват навсякъде по екрана, като наподобява усещането за употреба на молив и притежава функцията „palm rejection“, което позволява докосването на екрана с ръка, без това да се отразява на действието. С презареждаща батерия, която издържа до два месеца с едно зареждане, това е перфектният мобилен придружител за Chi.

Chi TriCover представлява луксозен калъф с магнитно подсигуряване, който гарантира пълна защитеност за Chi, а също така притежава вградена стойка с множество позиции, която осигурява опора на Chi в перфектния ъгъл за писане или забавление. На калъфа има също така и поставка за писалка.

Chi Case е оригинален калъф, който се състои от две части и осигурява пълна защита от всички страни на таблета и клавиатурата на устройството, като същевременно позволява отделянето на двете части. Изработен от изключително елегантни материали, Chi Case дава възможност за използването на всички портове и изходи за свързаност, и запазва елегантните линии на Chi, като същевременно гарантира стилна защита за устройството.

Глобален сайт за новини на ASUS: http://press.asus.com
Глобална Facebook страница на ASUS: http://www.facebook.com/ASUS
Глобален Twitter профил на ASUS: http:www.twitter.com/ASUS


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.8102