Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
08 Януари 15, 10:01 / Автор: CKBB
ASUS ZenFone 2: нов ултратънък и ергономичен смартфон с усещане за лукс
С превъзходен, изцяло нов външен вид, 5,5-инчов Full HD IPS дисплей, 13MP основна и 5MP предна камера с технология PixelMaster, 64-битов Intel Atom процесор с честота 2.3GHz, 4GB RAM и 4G/LTE свързаност, ZenFone 2 осигурява изключителна производителност
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
• Конструкция: Луксозна и изцяло нова ергономично изваяна, с ултратънки краища, 5,5-инчов Full HD IPS дисплей и 72% съотношение между размер на екрана и корпуса.
• Камера: 13MP PixelMaster камера със светкавица Real Tone, режими Low Light и Backlight (HDR) и обработка на снимките в реално време за винаги перфектни изображения.
• Производителност: 2,3GHz 64-битов Intel Atom процесор с 4GB RAM, ултрабърза 4G/LTE свързаност и бързо зареждаща се батерия с капацитет 3000mAh.
• Интерфейс: новият ZenUI е първият в света потребителски интерфейс, който подлежи на пълна персонализация; със софтуер за сигурност Trend Micro, жестове ZenMotion и инкогнито режим.

По време на изложението CES ASUS представи ZenFone 2 (ZE551ML) – флагманския смартфон от новото поколение на серията ZenFone. С превъзходен, изцяло нов външен вид, 5,5-инчов Full HD IPS дисплей, 13MP основна и 5MP предна камера с технология PixelMaster, 64-битов Intel Atom процесор с честота 2.3GHz, 4GB RAM и 4G/LTE свързаност, ZenFone 2 осигурява изключителна производителност.

Надграждайки изключителния световен успех на ASUS ZenFone, от който се продаваха по 1 500 000 бройки на месец през четвъртото тримесечие на 2014 г. и който събра позитивни отзиви както от журналисти, така и от потребителите, дългоочакваният ASUS ZenFone 2 предлага много нови функции. Сред тях са нова версия на ASUS ZenUI, който притежава първия в света интерфейс, подлежащ на пълна персонализация, и защитният софтуер Trend Micro™ за безопасно сърфиране в мрежата.

„Страстта, вдъхновила появата на ZenFone 2, е всъщност нашето нестихващо желание да предложим луксозно преживяване на всеки“, каза председателят на ASUS Джони Ши. „Възползвахме се от нашия значителен инженерен опит, добит при създаването на популярните смартфони ZenFone, за да създадем смартфон, който въплъщава тази амбиция. Това устройство е невероятният нов ZenFone 2 – лукс, на който всеки може да се наслади“, добави той.

Луксозен и ултратънък извит корпус
ASUS ZenFone 2 има впечатляващ изцяло нов вид, който използва добре познатите елементи от философията Zen на ASUS, с луксозен метален завършек и отличителната декорация с концентрични кръгове. ZenFone 2 представя нови естетични подобрения, включително грациозен извит корпус, който се стеснява до невероятните 3,9 мм по краищата си, придавайки на смартфона едновременно смел и елегантен вид. Извитият корпус осигурява изключителен комфорт и сигурен захват, а интуитивният контрол и удобството за потребителите се повишават и от поставения в задната част на устройството бутон за регулиране силата на звука – идеално позициониран за натискане с показалеца.

ZenFone 2 има невероятно ярък 5,5-инчов Full HD IPS дисплей с 403ppi и широк 178 градуса ъгъл на видимост, чрез който потребителите могат да се наслаждават на изключително реалистични снимки и видеоклипове и невероятно изглеждащи приложения. Технологията ASUS TruVivid подобрява още повече изгледа на дисплея с ярки и брилянтни цветове. Дисплеят има ултратънка 3,3 мм рамка, която осигурява на ZenFone 2 впечатляващото съотношение 72% между размер на екрана и корпуса. Освен това той разполага и с покритие Corning® Gorilla® Glass 3 за изключителна устойчивост на наранявания и натрупване на отпечатъци. Покритието против пръстови отпечатъци намалява триенето с 30%, което осигурява луксозно и приятно усещане при допир.

ZenFone 2 е наличен в пет уникални цвята, които в съчетание с красотата и възможностите за персонализация на ZenUI осигуряват смартфон, който е наистина персонален както на външен вид, така и отвътре. ZenFone 2 се предлага в черен металик, наситено златисто, ледено сиво, бляскаво червено и керамично бяло. Специалните калъфи Transfusion и Illusion дават на потребителите допълнителни възможности за персонализация на моделите спрямо техния индивидуален стил.

PixelMaster камера: виж това, което другите не могат
ASUS ZenFone 2 притежава 13MP PixelMaster камера с бленда f/2.0 за заснемане на зашеметяващи снимки във висока резолюция, без забавяне на затвора. Режимът Low Light използва технология на сливане на пикселите, за да позволи заснемането на до 400% по-ярки снимки през нощта или в тъмна среда, без да е необходимо използването на светкавица. Ако потребителите предпочитат да използват светкавица, то ZenFone 2 предлага Real Tone flash, която осигурява топлите тонове на кожата и точните цветове на снимките.

Камерата на ZenFone 2 притежава и режим Backlight (HDR), за да позволи на потребителите да заснемат ярки снимки дори когато източникът на светлина се намира директно пред камерата – например за портрети пред залязващо слънце. Благодарение на технологията за увеличаване на контраста до 400%, режимът Backlight (HDR) позволява ясното заснемане на обектите на преден план без сенки.

За потребителите, които предпочитат сами да направят настройките на ISO светлочувствителността, скоростта на затвора и др., режимът Manual осигурява преживяване чрез смартфона близко до това, което предлагат DSLR фотоапаратите.
ZenFone 2 е снабден и с 5MP предна камера, която заснема пространство с широчина 85 градуса и е перфектна за селфита. Камерата поддържа и режим ZenUI Selfie Panorama, който позволява на потребителите да заснемат група от приятели и околния пейзаж в полезрение 140 градуса.

Мощна производителност за днешните и бъдещите нужди
ASUS ZenFone 2 използва до 2,3GHz 64-битов Intel Atom Z3580 процесор и притежава 4GB RAM, за да предложи до седем пъти (7X) по-висока производителност при забавление с игри спрямо своя предшественик. Екранът реагира на докосване за 60 мс, което осигурява писане на текст и забавление без забавяне, а OpenGL 3.0 позволява невероятна гейминг производителност.

ZenFone 2 разполага с вграден 4G/LTE модул за светкавичен трансфер на данни със скорост до 150Mbit/s и с 802.11ac Wi-Fi модул за безпроблемен стрийминг на видео и музика както за гладко мобилно преживяване. ZenFone 2 може да работи с две SIM карти благодарение на технологията Dual Active, което го прави перфектният компаньон за бизнес или пътувания, осигурявайки на потребителите две активни телефонни линии на едно устройство.

Потребителите ще губят по-малко време за зареждане и ще имат повече време за забавление, тъй като 3000mAh батерия на ZenFone 2 осигурява повече от целодневното му използване с едно единствено зареждане. Технологията за бързо зареждане пък дава възможност за достигане на 60% капацитет на батерията само за 39 минути.

По-умен, лесен за употреба и персонализиращ се потребителски интерфейс ZenUI
Свобода, свързаност и експресивност – това е основата на новия потребителски интерфейс за мобилни устройства ASUS ZenUI. Тези три стълба са водещи при еволюционните промени на ZenUI за ZenFone 2. Тази нова версия на интерфейса е с опростен и „по-умен“ вид, стилен нов дизайн с използването на бяло поле за по-изчистен изглед, а информацията е поставена в центъра на екрана за по-прегледна употреба от потребителите.

ZenFone 2 е първият в света смартфон, който позволява на всеки да го персонализира напълно, като промени темите, шрифтовете, иконите и други елементи спрямо своя индивидуален стил и предпочитания.

ZenUI има много нови функции, включително ZenMotion, SnapView, Trend Micro™ и ZenUI Instant Updates, които повишават използваемостта, сигурността и гарантират безпроблемно преживяване.
  • ZenMotion е съчетание от интуитивни жестове, които осигуряват нов начин за взаимодействие със ZenUI и служат за лесен и бърз достъп до често използваните функции и приложения като One Hand и Do It Later.
  • SnapView е защитна функция, която позволява на потребителите да отделят личната от професионалната информация и да осигурят неприкосновеност на своите снимки, файлове и приложения.
  • Trend Micro security е вграден в ZenUI браузър за тотална мобилна сигурност.
  • ZenUI Instant Updates е нов метод за ъпдейт на приложенията на ZenUI. Със ZenUI Instant Updates разработчиците на приложения на ASUS могат да извършват ъпдейти мигновено, осигурявайки най-доброто преживяване на притежателите на ZenFone 2.

ЦЕНА И НАЛИЧНОСТ
Цените на ASUS ZenFone 2 започват от 199 долара (2GB RAM/ 16GB ROM), без ДДС. Характеристиките, цената и наличността на продуктите могат да се различават в отделните държави.

Глобален информационен сайт на ASUS: http://press.asus.com
Глобална Facebook страница на ASUS в: http://www.facebook.com/ASUS
Глобален Twitter профил на ASUS: http:www.twitter.com/ASUS


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.7052