Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
08 Януари 15, 13:16 / Автор: CKBB
ASUS представи лаптопа N551JQ с опционална 3D камера Intel RealSense
N551JQ е най-новият и най-мощен модел в N-серията на ASUS с фокус върху забавлението
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
• Най-новият лаптоп от мултимедийната N-серия на ASUS предлага 3D камера Intel RealSense като опция.
• ASUS SonicMaster Premium съчетава технологията ICEpower и външен субуфер за съраунд звук, близък до този в киносалоните.
• Моделът използва процесор от 4-то поколение до Intel Core i7 и геймърска видеокарта от серията NVIDIA GeForce GTX 800 за зашеметяваща графика.

ASUS представи на изложението CES в САЩ N551JQ – нов 15,6-инчов лаптоп от своята N-серия, който се предлага с опционална 3D камера Intel® RealSense™. N551JQ е най-новият и най-мощен модел в N-серията на ASUS с фокус върху забавлението. Ноутбукът има елегантен алуминиев корпус с концентрично метално покритие, което, съчетано с вълнообразните ефекти около високоговорителите, му придава свеж и модерен вид.

N551JQ се предлага с ексклузивната аудио система ASUS SonicMaster Premium, която съчетава технологията ICEpower® и външен субуфер за съраунд звук, близък до този в киносалоните. Изключителната картина е осигурена благодарение на дисплея до Full HD IPS и геймърската видеокарта от серията NVIDIA® GTX™ 800. Високата производителност и безпроблемната работа с няколко приложения едновременно се дължат на използваното 4-то поколение процесор до Intel® Core™ i7.

„Ние в Intel се гордеем, че имаме стратегически партньор като ASUS, който използва невероятните нови възможности на технологията Intel RealSense в своите платформи G771 и N551. ASUS още веднъж доказва себе си като иновационен лидер, който разширява границите на възможното“, каза Мули Иден, старши вицепрезидент и генерален мениджър Perceptual Computing в Intel.

Нов начин на взаимодействие с 3D камерата Intel RealSense
ASUS е първата компания в света, която пуска ноутбук с 3D камера Intel RealSense, като предлага това като опция към ASUS N551JQ. 3D камерата Intel RealSense осигурява на потребителите нови начини за взаимодействие с техния ноутбук. Камерата разполага с два обектива, които позволяват на N551JQ да разпознава и следи движенията на потребителя в триизмерно пространство. Тя може точно да проследява движенията на ръката, главата и лицето, давайки възможност на потребителите да разглеждат уебстраници, да играят игри или да отварят приложения, без да докосват лаптопа.

Освен това, 3D камерата Intel RealSense позволява на потребителите да добавят персонализиран фон при онлайн чат и да сканират реални обекти, за да създадат дигитални 3D модели, които могат да бъдат обработени и дори впоследствие пресъздадени чрез 3D принтер.

Най-добрият звук на лаптоп

Лаптопите от N-серията на ASUS са известни с високото качество на звука си и N551JQ не прави изключение, прилагайки ексклузивната аудио система SonicMaster Premium, която съчетава технологията ICEpower® за кристалночист звук дори и при висока сила на звука. SonicMaster Premium използва комбинация от мощна дискретен аудио усилвател и ексклузивен външен 11W SonicMaster субуфер за пълен диапазон на звука и дълбоки и плътни баси. Специално вътрешно захранване гарантира ясен звук без изкривявания.

SonicMaster Premium използва MaxxAudio® Master на Waves, носител на Technical GRAMMY Award® за 2011 г. Този професионален аудио инструмент включва динамичен контрол в четири посоки, 10-бандов еквалайзер с множество филтри, психоакустично увеличаване на ниските честоти и мултиизмерно пространствено усещане. Резултатът е наистина невероятен звук, без значение дали му се наслаждавате на системата за домашно кино, вградените говорители или слушалки.

За да осигури най-добрия възможен звук за всяка среда, ASUS AudioWizard на N551JQ позволява лесна оптимизация на аудио настройките. Той има 5 предварително създадени профила за различни аудио и видео жанрове, а потребителите могат незабавно да превключват между тях, за да изберат най-подходящия за всеки конкретен случай.

Производителност и забавление
Безупречното и висококачествено възпроизвеждане на мултимедийно съдържание изисква първокласна производителност, за да се гарантира максимално забавление. ASUS N551JQ използва 4-то поколение процесор до Intel Core i7 за безпроблемна работа с множество приложения, съчетан с геймърска видеокарта от серията NVIDIA GeForce GTX 800 за гладко възпроизвеждане на видео и бърз гейминг. N551JQ разполага с отлично охлаждане, което осигурява максимална стабилност и производителност по всяко време, дори и когато моделът работи с най-натоварващите приложения.

Технологията Instant-on гарантира светкавичното включване на компютъра – само в рамките на 2 секунди. За допълнителна сигурност, данните автоматично се архивират на хард диска, когато зарядът батерията падне под 5%.

До Full HD дисплеи за невероятна картина
ASUS N551JQ е снабден 15,6-инчов до Full HD (1920 x 1080) IPS дисплей с широк 178 градуса хоризонтален и вертикален зрителен ъгъл. Технологията ASUS Splendid осигурява точно възпроизвеждане на цветовете, невероятни детайли и ярки и реалистични цветове, което означава, че лаптопите от N-серията предлагат на потребителите невероятна картина за разглеждане на снимки, видео или гейминг.

За още по-добро преживяване, N551JQ използва антирефлексен LCD панел, който спомага да се намали умората на очите, причинена от нежеланите отражения в ярко осветена среда.

За повече информация относно 3D камерата Intel® RealSense™: http://www.intel.com/content/www/us/en/architecture-and-technology/realsense-3d-camera.html
Глобален информационен сайт на ASUS: http://press.asus.com
Глобална Facebook страница на ASUS в: http://www.facebook.com/ASUS
Глобален Twitter профил на ASUS: http:www.twitter.com/ASUS

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9911