Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
13 Януари 15, 14:20 / Автор: CKBB
CES 2015: ASUS представи пълна серия гейминг хардуер
Пълна линия от гейминг продукти на ASUS имаха възможност да изпробват потребителите по време на провелото се в Лас Вегас, САЩ, изложение за потребителска електроника CES 2015
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
• Потребителите имаха възможността да се насладят на най-новите геймърски продукти на ASUS и ASUS Republic of Gamers (ROG) в ASUS Media Suite.
• Сред изложените продукти бяха мониторът ROG Swift PG27AQ, настолните компютри G20 и GR8, Enthusiast SLI Bridge, безжичната мишка Spatha, оптичната мишка Sica и подложката за мишка Whetstone.
• Геймърското оборудване от ASUS включва и монитора MG279Q, геймърските слушалки Strix 7.1 с истински 7.1 съраунд звук, мишката Strix Claw и клавиатурата Strix Tactic Pro.

Пълна линия от гейминг продукти на ASUS имаха възможност да изпробват потребителите по време на провелото се в Лас Вегас, САЩ, изложение за потребителска електроника CES 2015. Запалените геймъри, както и всички посетители, имаха шанса да се насладят на най-новите постижения, предлагани от ASUS и ASUS Republic of Gamers (ROG).

Серията ROG обхваща 27-инчовия гейминг монитор ROG Swift PG27AQ 4K/UHD със супер тънка рамка и технология NVIDIA® G-SYNC™, компактния гейминг настолен компютър ROG G20 и вдъхновения от конзолите ултракомпактен геймърски настолен компютър GR8. Сред показаните на изложението продукти бяха също „мостът“ ROG Enthusiast SLI Bridge за всички SLI конфигурации (two-way, three-way и four-way), безжичната мишка ROG Spatha, изключително прецизната оптична жична мишка Sica, и ултрагладката силиконова подложка за мишка ROG Whetstone.

Изложените геймърски продукти на ASUS включваха 120-херцовия геймърски монитор с невероятно реалистична картина MG279Q, както и най-новите добавки към серията Strix, сред които геймърските слушалки Strix 7.1 с истински 7.1 съраунд звук, оптичната геймърска мишка Strix Claw, механичната гейминг клавиатура Strix Tactic Pro, както и гемърските подложки за мишки Strix Glide Control и Strix Glide Speed.

Геймърски монитор ROG Swift PG27AQ 4K/UHD IPS
Геймърските продукти от серията ROG са създадени за изключително гейминг съвършенство, а една от най-бляскавите звезди на щанда на ROG по време на изложението беше мониторът Swift PG27AQ със зашеметяваща 3840 x 2160-пикселова 4K/UHD резолюция. С in-plane switching (IPS) технология за широки зрителни ъгли, превъзходно съотношение на контраста 1000:1 и 300cd/m² яркост за реалистичен гейминг, 27-инчовият дисплей с LED-подсветка разполага и с технология NVIDIA G-SYNC. Тя синхронизира опресняването на картината с графичния процесор на компютъра, елиминирайки по този начин насичането на екрана и минимизирайки забавянето, за да осигури възможно най-гладкото гейминг изживяване. Swift PG27AQ притежава също така лесен за управление дисплей на екрана посредством навигационен джойстик, движещ се в пет посоки, и клавишни комбинации за бърз достъп. Мониторът е ергономично проектиран с възможност за пълно накланяне, завъртане и регулиране на височината, както и интелигентна система за управление на кабела – всичко това събрано в изключително тънка конструкция.

Компактен геймърски настолен компютър ROG G20
Компактният геймърски настолен компютър ROG G20 се побира в 12,5-литрова кутия и притежава 4-то поколение Intel® Core™ i7 процесор и видеокарта NVIDIA GeForce® GTX™ 980 за неудържимо гейминг и домашно забавление във впечатляваща WQHD 2560 x 1440-пикселова резолюция.

G20 е невероятно тих с излъчваните едва 22dB в покой, което гарантира по-безшумна среда дори от тази в спокойна библиотека. Моделът се отличава със спортен и елегантен външен вид с матово черно покритие, агресивни линии, маркировка, вдъхновена от културата на маите, както и светлинни ефекти, които могат да се персонализират.

В знак на признание на неговото превъзходство, G20 вече е носител на редица награди, сред които Good Design Award 2014, Best Choice of the Year и Golden Awards на Computex 2014, както и 2015 CES Innovation Award.

Геймърски настолен компютър с размер на конзола ROG GR8
GR8 е впечатляващ ултракомпактен настолен компютър на ROG, вдъхновен от конзолите, с процесор Intel Core i7 и видеокарта NVIDIA GeForce GTX 750Ti за първокласен гейминг във Full HD. Той притежава до 16GB DDR3L памет, хард диск или high-speed solid state drive, вграден 802.11ac Wi-Fi, и се предлага с предварително инсталиран Windows 8.1.

GR8, който е носител на награда за иновация от CES, има вграден Miracast приемник за безжичен HD screen-mirroring, специални капаци, които могат лесно да се свалят за лесен достъп до 2,5-инчовото гнездо, и SO-DIMM слотове за памет за бърз ъпгрейд. Идеален за използване в спални помещения, дневни, както и за LAN партита, GR8 притежава матово черно покритие с детайли, вдъхновени от културата на маите, както и пулсиращо лого на ROG.

ROG GR8 се предлага с професионална геймърска мишка Gladius и механична клавиатура M801 за пълно гейминг изживяване.

ROG Enthusiast SLI Bridge

Запалените геймъри, които търсят сериозни графични възможности, ще оценят новия „мост“ Enthusiast SLI Bridge на ROG, който позволява да се изграждат здрави Scalable Link Interface (SLI) връзки. ROG Enthusiast SLI Bridge се отличава с осветеното лого на ROG logo и гладкия си алуминиев блясък, добавяйки важен завършек към платформите за гейминг ентусиасти. ROG Enthusiast SLI Bridge е наличен за всички конфигурации до four-way SLI.

Геймърска мишка ROG Spatha

Spatha е флагманската геймърска мишка на ROG, проектирана така, че да осигури превъзходство за използващите я геймъри по време на масови онлайн игри с много участници (massively-multiplayer online – MMO) и ролеви игри (role-playing games – RPGs). Превъзходната конструкция на Spatha включва шест перфектно позиционирани макро бутона за управление, които могат да бъдат персонализирани, като те осигуряват перфектен контрол и възможност за незабавно използване.

ROG Spatha се предлага със стилна поставка за зареждане, така че да е винаги „готова за битка“, и включва интуитивния инструмент ROG Armory, даващ възможност на геймърите да настроят почти всеки аспект от работата на мишката.

Геймърска мишка ROG Sica
Sica е изцяло нова безжична мишка на ROG, оптимизирана за игри от типа онлайн бойно поле с множество участници (multiplayer online battle arena – MOBA), с високопрецизни оптични сензори, които осигуряват невероятен контрол във всяка ситуация. Sica е проектирана така, че може да бъде управлявана еднакво успешно както от десничари, така и от левичари, с обособени леви и десни бутони, прилягащи перфектно във всеки тип захват.

ROG Sica се отличава с ексклузивна и усъвършенствана конструкция, която дава на взискателните геймъри свободата да персонализират своята мишка, за да се насладят на личните си предпочитания бързо и лесно. Sica е завършена с характерните за ROG графични елементи, вдъхновени от културата на маите.

Геймърска подложка за мишка ROG Whetstone
Създадена с участието на професионалния гейминг тим Taipei Assassins, ROG Whetstone е първата хибридна силиконова подложка за мишка на ROG, която предлага прецизно, ултрагладко и безшумно движение и контрол на мишката.

С характерната за ROG, вдъхновена от културата на маите повърхност, Whetstone съчетава техники за солидно и топлинно залепване, за да осигури устойчиво и висококачествено покритие. Материалът е перфектен за пренасяне, а специалният водоустойчив горен слой дава възможност дори да се пере, което осигурява на геймърите висококачествена подложка за мишка, идеална за игри у дома или за LAN партита.

Геймърски монитор ASUS MG279Q WQHD

Водещ от геймърските продукти на ASUS на CES е MG279Q – елегантен 27-инчов дисплей с in-plane switching (IPS) технология и WQHD 2560 x 1440-пикселова резолюция. MG279Q предлага честота на опресняване на картината над 120 кадъра в секунда (120Hz) и 5ms време за превключване сиво-сиво (GTG), с което осигурява ултрагладка картина и реалистични гейминг изживявания.

MG279Q е проектиран така, че да бъде максимално удобен за геймърите, с ексклузивен джойстик, който може да се движи в пет посоки и осигурява бърза навигация по интуитивния дисплей на екрана. Мониторът притежава и специална комбинация от клавиши, чрез която може да показва адаптивен мерник и таймер за подобрени възможности по време на игра. Новата супер тънка рамка на модела означава, че MG279Q се съчетава красиво във всяка среда, а ергономичният му вид позволява пълен наклон, завъртане и регулиране на височината. MG279Q притежава и вградена система за умно управление на кабела и е съвместим със стандарта VESA за монтиране на стена.

Свързаността на монитора е осигурена чрез DisplayPort, Mini DisplayPort, два HDMI порта (за естествен WQHD) и Mobile High-Definition Link (MHL) 2.0 гнездо за 1080p свързаност към мобилни устройства и едновременно зареждане. MG279Q притежава вграден двоен USB 3.0 хъб за прехвърляне на данни до 10 пъти по-бързо, отколкото чрез USB 2.0.

Геймърски слушалки Strix 7.1 за реален 7.1 съраунд звук
Strix 7.1 са най-добрите от класа си геймърски слушалки за реален 7.1 съраунд звук, които се отличават с първокласната си конструкция с 10 отделни драйвъра за невероятно разтърсващ звук и прецизно позициониране, както и впечатляващи светлинни ефекти, позволяващи на геймърите да изразят индивидуалния си стил. Слушалките Strix 7.1 са подплатени с удобна мемори пяна със специално покритие, и са предназначени да бъдат носени по време на продължителни гейминг сесии. Strix 7.1 се предлага с USB аудио станция, която разполага с усилвател за слушалки, 90% заглушаване на околния шум за ясно улавяне на звука, и четири гейминг аудио профила, които позволяват на играчите да приспособят своето аудио преживяване към вида на играта, която играят.

Геймърска мишка Strix Claw
Strix Claw е нова геймърска мишка за т.нар. first-person shooters, предназначена за онези потребители, които се нуждаят от несравнима точност, комфорт и конкурентно предимство. Произведените в Япония ергономични превключватели Omron за използващите дясна ръка, геймърският 5000DPI оптичен сензор, функцията angle-snap-free и гъвкавия DPI контрол гарантират, че всяко движение е отчетено прецизно и е отразено незабавно.

Механична геймърска клавиатура Strix Tactic Pro
Strix Tactic Pro е невероятно устойчива, осветена механична геймърска клавиатура, създадена за изключителна отзивчивост и налична според предпочитанията на потребителите в черни, сини, кафеви или червени Cherry MX switches. Клавиатурата използва прецизната N-Key Rollover (NKRO) технология през USB и има 13 специални, лесни за достигане макро бутони за бърза и безпроблемна персонализация. Геймърите имат също така възможността да превърнат F1-F8 в макро бутони и по този начин да имат 21 команди с едно докосване, както и да използват „в движение“ клавишите да запис на макросите, за да създадат команди, без да прекъсват играта си.

Подложки за мишки Strix Glide Control и Strix Glide Speed
Перфектно допълнение към геймърската серия Strix, Strix Glide Control и Strix Glide Speed са геймърски подложки за мишки, изработени от висококачествени материали и създадени за различните гейминг стилове. Strix Glide Control е изработена от гъсто тъкан плат и е предназначена за точни, контролирани движения, а Strix Glide Speed – от фино тъкана материя, за да осигури бързо, гладко плъзгане, и прецизен контрол.

Глобален информационен сайт на ASUS: http://press.asus.com
Глобална Facebook страница на ASUS: http://www.facebook.com/ASUS
Глобален Twitter профил на ASUS: http:www.twitter.com/ASUS
Продуктова страница на ROG G20AJ: http://www.asus.com/Desktops/ROG_G20AJ/
Продуктова страница на ROG GR8: http://www.asus.com/ROG_Console_PC/ROG_GR8/
Портал на ASUS Strix: http://www.asus.com/Strix/
Видео клип за ASUS Strix 7.1: https://www.youtube.com/watch?v=IVazZLmL7l4


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0171