Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
13 Януари 15, 16:00 / Автор: CKBB
Професионалният 4K/UHD монитор ASUS PA328Q предлага невероятна точност на цветовете на широк 32-инчов дисплей
ASUS представи на изложението CES в Лас Вегас цветово прекалибрирания монитор PA328Q 4K/UHD (Ultra-high definition) от серията ProArt
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
• Професионалният 32-инчов 4K/UHD дисплей има 4 пъти по-голяма гъстота на пикселите от тази на Full HD дисплеите.
• Фабрично калибрирана, водеща за индустрията цветова точност със 100% sRGB и поддръжка на Rec. 709.
• Разширена свързаност с HDMI 2.0/1.4, DisplayPort 1.2 и MHL 3.0 за гладко възпроизвеждане на 4K/UHD съдържание.

ASUS представи на изложението CES в Лас Вегас цветово прекалибрирания монитор PA328Q 4K/UHD (Ultra-high definition) от серията ProArt. Създаден за фотографи, видео продуценти и графични професионалисти, този 32-инчов монитор със съотношение на дисплея 16:9 притежава 3840 x 2160 4K/UHD резолюция, гъстота на пикселите 138 пиксела на инч (ppi), и супер тънка рамка. PA328Q е фабрично прекалибриран да осигури водеща за бранша цветова точност (∆E ≤ 2), и поддържа на 100% цветова гама sRGB, както и стандарта Rec. 709 (HDTV) за видео продукция. PA328Q има ергономична форма и разполага с технология ASUS Eye Care заедно с разширени възможности за свързване, включващи HDMI 2.0 и MHL 3.0 за гледане на 4K/UHD съдържание от мобилни устройства на 60Hz и съответно 30Hz.

Детайлна 4K/UHD картина на широк 32-инчов дисплей

PA328Q е 32-инчов монитор със супер тънка рамка. Той предлага невероятно детайлна 3840 x 2160 резолюция и притежава гъстота на пикселите 138 инча – четири пъти над гъстотата при Full HD (1920 x 1080) дисплеите. Мониторът има in-plane switching панел с широк 178-градусов ъгъл на гледане за минимално изкривяване на цветовете, дори и при гледане от екстремни ъгли.

Фабрично прекалибриран за професионална употреба

Създаден за фотографи, видео продуценти и графични професионалисти, PA328Q е фабрично прекалибриран да осигури невероятната, водеща в индустрията цветова точност (∆E ≤ 2), с широка цветова гама от 100% покритие на sRGB и поддръжка на цветовия стандарт Rec. 709 – стандартен HDTV формат за производство и редактиране на видео съдържание.

PA328Q използва 12-битова вътрешна LUT таблица за търсене и поддържа гама стойности от 2,4, 2,2 и 1,8, за да подсили точността на цветовете, по-гладката им градация и по-естествения преход на нюансите.

PA328Q има неизменяемост на цветовете, варираща между 91 и 103%, като по този начин решава чести проблеми като колебания в яркостта и наситеността на тоновете в различни части от екрана и осигурява точни и постоянни краски.

Разширена свързаност с поддръжка на 4K/UHD на до 60Hz

PA328Q притежава възможности за разширена свързаност, включващи DisplayPort 1.2, мини-DisplayPort 1.2, два HDMI 1.4 порта и HDMI 2.0 / MHL 3.0 за реална поддръжка на 4K/UHD съдържание при честота на обновяване на картината до 60Hz. Потребителите могат да свържат своето MHL-съвместимо мобилно устройство към монитора за незабавно 4K/UHD възпроизвеждане на съдържанието. PA328Q притежава също така четири USB 3.0 порта.

Ексклузивни технологии на ASUS за още повече удобство на потребителите и производителност
PA328Q разполага с технология ASUS Eye Care с TÜV Rheinland-сертифицирана Flicker-free технология, която елиминира трептенето на екрана, за да предостави по-приятно зрително изживяване. PA328Q притежава също така и технология Low Blue Light, която е в основата на режимите за четене и за работа в тъмно помещение (Reading и Darkroom) на технологията ASUS SplendidPlus Video Intelligence. Тези режими ефективно намаляват нивото на синята светлина, за да редуцират напрежението за очите и умората на потребителите.

Ексклузивна за ASUS QuickFit Virtual Scale и функции Picture-by-picture & Picture-in-picture
В допълнение, ASUS QuickFit Virtual Scale позволява на потребителите да разглеждат снимки в реален размер, както и документи, преди тяхното принтиране. Наслагването на квадратна мрежа на екрана дава възможност за подравняване в допълнение към цялата гъвкавост и производителност на монитора PA328Q.

Чрез функциите Picture-in-Picture (PiP) и Picture-by-Picture (PbP) потребителите могат да виждат едновременно и да превключват лесно между различни входни източници. Също така, те могат да конфигурират как да изглеждат различните прозорци и материали. Режимът PiP позволява показването на съдържание от втори източник в прозорец, намиращ се в ъгъла на дисплея, а режимът PbP разделя екрана през центъра.

Ергономична конструкция с награда за дизайн Red Dot Award

PA328Q е проектиран ергономично и притежава пълни възможности за завъртане, накланяне и регулиране на височината, за да осигури на потребителите идеалната зрителна позиция. Мониторът притежава и лесно отделяща се стойка и е съвместим със стандарта VESA за монтиране на стена или стойка. PA328Q е носител на награда Red Dot Award през 2014 г. за своя невероятен външен вид.


НАЛИЧНОСТ & ЦЕНА

ASUS PA328Q ще бъде наличен от януари 2015 г. в Тайван, Тихоокеанска Азия и Европа.

Глобален информационен сайт на ASUS: http://press.asus.com
Глобална Facebook страница на ASUS: http://www.facebook.com/ASUS
Глобален Twitter профил на ASUS: http:www.twitter.com/ASUS



###

Повече за ASUS

ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.2264