Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
23 Януари 15, 15:52 / Автор: Cruise.bg
Какво означава силен долар спрямо слабо евро при круиз ваканциите ни занапред
Как правилно да подберем и планираме круиза си през 2015 г.
С над 10 000 круиз пасажери от България през изтеклата 2014-та година, очакванията за 2015 г. са за ръст от минимум 10%, без тази цифра да включва децата до 18 години, настанени в една каюта с родителите си.

Според Българско Круиз Общество, два новопоявили се икомически фактора ще окажат решаващо влияние върху планирането на круиз ваканции занапред: на първо място вече поскъпналия, и с тенденция за продължаващо покачване американски долар спрямо еврото (включително и лева) и на второ място сериозния спад на цените на петрола.

Силният долар от една страна ще стимулира изходящия туризъм на американски граждани (включително към Европа), а от друга страна ще възпира европейските (включително и български) туристи да пътуват за САЩ. Ниските цени на петрола също ще оказват натиск върху понижаването на цените на самолетните билети, включително към Европа, улесняващи визитите на не-европейци на нашия континент.

Какво означава всичко това за круиз пазара в Средиземно море, Канарски острови, Балтийско море и Норвежки фиорди, които са основна дестинация за голяма част от европейците и българите? Без всякакви съмнения означава, че на клиентите от Европа и България ще име по-трудно да се състезават за каютите, налични на ограничения брой кораби в Европа, с много по-големия брой американци и хора от други континенти, желаещи круиз ваканция в Европа през 2015-та и занапред. Пазарно погледнато, повишеното търсене на круизи се потвърждава и от значително по-малкия брой промоционални оферти предлагани от круиз линиите в момента. Ранното планиране става още по-важно, вече и за дестинация Европа.
За българския пазар една част от круиз линиите са базирали цените си в евро, а други в долари. Разбира се тези които са в долари, са вече доста по скъпи за нас, от тези които са в евро. Съвета ни към хората е да потърсят и да се свържат с водещи круиз специалисти за по-подробна информация.

Правилното и навременно планиране на предстояща круиз ваканция би я направила по-изгодна и по-достъпна. Нека не забравяме, че част от елементите й са включително разходи като самолетни билети, трансфери и хотели, всички те характеризиращи се с наличности, специфични предпочитания на всеки клиент и растящи цени с доближаване на датата на ползването им.

За Българското Круиз Общество:

Българското круиз общество е неправителствена организация, подпомагаща информираността на българските пасажери, медии, туроператори и туристически агенции, за достиженията и текущото състояние на световната круиз индустрия. Към асоциацията сътрудничат обучени и акредитирани круиз експерти от Асоциацията на круиз линиите във Великобритания, чиято цел е да следят тенденциите и да дават препоръки на клиентите от България при избора на най-подходящото пътешествие като продукт, време на пътуване, дестинация и пазарни условия.

За Контакти:

Илиян Иванов
Председател
Българско круиз общество
cruise@cruise.bg
02/422-40-40
0884-154-492

Източник: www.cruise.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5526