Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Дом

Вземи в gLOG
21 Януари 15, 16:04 / Автор: Виа Експо
Модерни технологии правят градовете и енергетиката по-устойчиви системи
Следвайки световните тенденции, изложенията и форумът "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" (EE и ВЕ) и "Интелигентни градове" целят да отговорят на нарастващото търсене на екологични технологии.
Климатичните промени, изчерпването на природните ресурси и необходимостта от социално сближаване стимулират страните в Югоизточна Европа да модернизират и инвестират в своите енергийни и градски системи.

Следвайки световните тенденции, изложенията и форумът "Енергийна ефективност и възобновяема енергия" (EE и ВЕ) и "Интелигентни градове" целят да отговорят на нарастващото търсене на екологични технологии. Събитията се организират от Виа Експо от 11-ти до 13-ти март в София. Те се утвърдиха като място за бизнес, продуктови презентации и директен дебат по въпроси, свързани с устойчивото развитие на енергетиката и градовете. Изявата ще привлече участници от цяла Европа - представители на бизнеса, държавната администрация, браншови организации, медии и др.

ИЗЛОЖЕНИЯТА

Биоенергията има дял от 62% във ВЕИ микса в Европа. През последните години тя набира популярност у нас поради добре развитите горско и селско стопанство.
Все повече хотелски комплекси и домакинства избират по-екологични и икономични алтернативи за отопление. Индустриалните предприятия и фермите постепенно налагат практиката на оползотворяване на своите биоотпадъци с цел производство на енергия за собствени нужди. Тези процеси обуславят и присъствието на голям брой изложители в „EE и ВЕ” 2015, работещи в сектора.

Съоръжения за оползотворяване на биомаса ще видим от К.А. Технолоджи, изключителен представител на фирмите от групата Каал, Шмелцер и Каблиц. На традиционния Aвстрийски павилион участие ще вземе Polytechnik – водещ доставчик на вентилационни и отоплителни инсталации до ключ. Широка гама от технологии и съоръжения за оползотворяване на биомаса ще представи Екоефект България: котли на пелети и биомаса, линии за производство на пелети, дробилна техника и др.

Испанската компания EBIOSS Energy също се присъедини към изложението. Най-новият проект в България е свързан с изграждане на ТЕЦ за комбинирано производство на топлинна и електрическа енергия въз основа на газификацията на отпадъци. Технологията, която се използва, повишава ефективността на когенерационните централи и намалява отделянето на СО2 емисии. България е привлекателен пазар за EBIOSS Energy, чрез който цели да засили своите позиции в Югоизточна Европа.

ЕLLON работи в сферата на ОВК. Тя наскоро откри електроцентрала на биогаз в Цалапица. Проектът „Биона Газ“ е биогаз инсталация с общ капацитет 1.5 MWe. Основното зареждане на ферментора е от смес на говежди тор с допълнителни продукти като царевичен силаж и слама. Г-н Айгътов, управител на фирмата, споделя, че бъдещето на ВЕИ сектора са биогаз и биомаса централите. За да отговори на пазарното търсене, ELLON ще популяризира своята дейност, свързана с проектиране и производство на биогаз инсталации, на изложението.

Белфри ООД ще направи дебют по време на събитието заедно със своите партньори: Tecon textile constructions GmbH – Австрия; ennox biogas technology GmbH – Австрия; Hexa-Cover A/S – Дания. Фирмата акцентира върху оборудване за промишлени и селскостопански инсталации за добив и утилизация на биогаз, сметищен газ и други горими газове.

Пауловния е едно от най-бързорастящите дървета на планетата. Ценните качества на дървесината - лека, трудно запалима, устойчива на влага и деформации - го прави предпочитан източник на биомаса. Г-н Бечев от Силва 999, изложител в „ЕЕ и ВЕ“, анонсира, че до края на 2015г. предстои засаждане на 1141 декара плантации за добив на биомаса, което се равнява на над 1 141 000 броя фиданки.

Решения за използване на геогермалната енергия ще представи Омния Контракторс.
Фирмата предлага реализация на концепцията „Умна къща и е ексклузивен партньор на OCHSNER, производител на термопомпени системи от наи-висок клас.

Традиционен участник в „ЕЕ и ВЕ“ е фирма Cink Hydro, специализирана в производство на технологии за малки и средни водноелектрически централи - турбини Crossflow, Kaplan, Pelton и Francis с капацитет до 3,5 MW единична мощност.

Балканика Енерджи работи активно в осъществяването на проекти за оползотворяване на слънчева, вятърна, био и геотермална енергия, както и за повишаване на енергийната ефективност и независимост на сградите.

За първи път в изложението ще участва IEK Group, която ще демонстрира нови светодиодни осветителни компоненти и изделия. Тя е най-големият руски производител на повече от 5000 електрически продукти под известната марка IEK ®, които намират широко приложение в строителството, промишлеността и комуналните услуги.

Енергийната ефективност е в сърцевината на решаването на трилемата – енергийна сигурност, устойчивост и икономическо развитие. Налице са технологии и практики, чрез които може да се намали значително консумацията на електроенергия. „ИКО-ЕЛ-Константин Стоянов“ ще покаже модулите ULTRA - новост за българския пазар. Те постигат значителни и трайни във времето икономии на ел. енергия чрез използване на иновативен принцип на работа. По света са широко използвани в различни индустрии и тип обекти - жилищни и административни сгради, хотели, училища, банки, хипермаркети, телекомуникационни обекти, промишлени обекти, бензиностанции и др., като има данни и за икономии в размер на 40%.

Политиката за градско развитие е основният фокус на ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г. През следващите години ще се финансират и реализират проекти в редица градове с цел тяхното превръщане в по-устойчиви единици и насърчаване на социалната ангажираност и сближаване.

Изложението „Smart Cities” обхваща различни направления в областта на интелигентните градове: автоматизация на сградни инсталации (BAS) за осветление, отопление, климатизация и вентилация, видеонаблюдение и пожароизвестяване, системи за управление и контрол (BMS), информационно моделиране на сградите (BIM), транспорт и др.

АТИКС ще е представи продуктите на американската фирма ICONICS, водеща в производството на индустриален софтуер за визуализация. Интегрирането на електрoнните системи, обслужващи ежeдневието, повишава сигурността и понижава разходите. Високотехнолoгични решения за автоматизация от световния производител Cardin ще бъдат показани от ММГ ЕООД.

Регионалният Е-Клъстер провежда редица дейности за развитие на електромобилността в градска среда. Балистик Сел е компания с поглед в бъдещето и е специализирана в проектирането, изграждането и внедряването на интелигентни транспортни системи като системи за автоматично позициониране на превозните средства (AVL), системи за известяване на пътниците (RTPI), билетни системи, системи за осигуряване на предимство на превозните средства (BRT), системи за видеонаблюдение и други.

ФОРУМЪТ

Организаторът Виа Експо е поканил лектори от авторитетни асоциации от Австрия, Белгия, Германия, Франция, Норвегия и др. В сесията на Euroheat & Power „Бъдещето на топлофикациите в Европа“ ще се включат експерти от Samson, Dalkia, Fortum, Ramboll и др. Те ще обобщят съвременните тенденции, както и ще изследват ролята на общините за подобряване на ефективността и използването на ВЕИ в областта на отоплението и охлаждането. Другите дискутирани теми ще са финансовите инструменти за подобряване на енергийната ефективност на сградите, съхранението на енергия от ВЕИ в интелигентните градове и др.

Паралелни събития: „Save the Planet“(управление на отпадъци) и „Save the Life“ (контрол по време на бедствия и аварии)

Организатор: Виа Експо
www.viaexpo.com

За Контакти: Виа Експо - www.viaexpo.com

Източник: http://viaexpo.com/bg/press/bg-moderni-tekhnologii-pravyat-gradovete-i-energetikata-po-ustojchivi-sistemi

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.132