Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
27 Януари 15, 09:29 / Автор: CKBB
ASUS представи видеокартата Strix GTX 960
Strix GTX 960 е изцяло нова гейминг видеокарта, снабдена с ексклузивни технологии на ASUS, сред които DirectCU II, осигуряваща по-добро охлаждане, висока производителност и тиха работа за невероятно забавление с екшън игри
КЛЮЧОВИ ФАКТИ
• С фабрично овърклокнат графичен процесор до 1291MHz и честота до 1317MHz в режим OC mode, Strix GTX 960 работи 12% по-бързо спрямо референтния модел.
• Технологията за охлаждане DirectCU II осигурява 30% по-ниска температура и 3 пъти по-тиха работа при по-голямо натоварване от референтния модел.
• Ексклузивните за ASUS компоненти Super Alloy Power гарантират повишена издръжливост и по-добро охлаждане.

ASUS представи Strix GTX 960 – изцяло нова гейминг видеокарта, снабдена с ексклузивни технологии на ASUS, сред които DirectCU II, осигуряваща по-добро охлаждане, висока производителност и тиха работа за невероятно забавление с екшън игри. Strix GTX 960 разполага и с технологията 0dB, която гарантира на геймърите пълна тишина по време на игра.

Новата видеокарта използва ексклузивни компоненти, произведени по технологията ASUS Super Alloy Power за подобрена издръжливост и охлаждане, както и лесния за употреба софтуер GPU Tweak с XSplit Gamecaster за овърклок и онлайн стрийминг. Картата е снабдена и с интерфейс DisplayPort за поддръжка на до 4K/UHD (ultra-high definition) резолюция.

Strix GTX 960 е с фабричен овърклок до 1291MHz, като честотата й може да се увеличи до 1317MHz в режим OC Mode. Strix GTX 960 осигурява 12% по-добър геймплей при забавление с Assassin’s Creed® Unity и Battlefield 4™. Моделът преминава теста 3DMark 11 (Extreme) при 1920 x 1080 Full HD резолюция с 6,5% по-висок резултат спрямо референтния модел. Видеокартата е снабдена с 2GB GDDR5 видеопамет, чиято честота може да се увеличи до 7200MHz.

3 пъти по-тиха работа и 30% по-ниска работна температура спрямо референтния модел
Strix GTX 960 е снабдена с ексклузивната за продуктите на ASUS технология за охлаждане DirectCU II. Тя постига 220% по-ефективно отделяне на топлината, в резултат на което картата работи с 30% по-ниска температура и 3 пъти по-тихо спрямо референтния модел, осигурявайки невероятна стабилност и безшумна среда при интензивните гейминг сесии.

Strix вдига още повече летвата чрез технологията на вентилаторите 0dB, позволяваща на геймърите да се забавляват с по-леки игри при пълна тишина. Това се дължи на термичната й конструкция, която позволява температурата на графичния процесор да се запази под определено ниво, когато вентилаторът спре напълно.

За дори още по-добро охлаждане, Strix GTX 960 е снабдена с високоустойчив заден панел, който спомага за бързото разсейване на топлината и осигурява допълнителна защита от повреда на картата.

Мощност с 5-фазова Super Alloy Power
Захранването на Strix GTX 960 е 5-фазово, което увеличава енергийната ефективност с 15%, разширява толеранса за промени в напрежението и подобрява стабилността и издръжливостта на картата 2,5 пъти спрямо референтния модел. Strix GTX 960 използва един 6-пинов захранващ кабел за безпроблемно свързване, а практичният LED индикатор дава сигнал за успешно свързване.

Мониторинг и контрол в реално време с GPU Tweak
Видеокартата Strix GTX 960 разполага със софтуера GPU Tweak – ексклузивен за ASUS инструмент, който позволява на потребителите да „изцедят“ най-доброто от своята видеокарта. GPU Tweak осигурява възможността за фин контрол над скоростта на графичния процесор и на паметта, както и на нивото на напрежението в реално време, така че видеокартата може да бъде овърклокната лесно и надеждно.

Софтуерът GPU Tweak има и специална версия на стрийминг инструмента XSplit Gamecaster и безплатен лиценз XSplit Premium за период от една година. XSplit Gamecaster позволява на потребителите да споделят екрана си, докато играят в реално време. Геймърите могат лесно да следят параметрите на работа по време на игра – честота на картината, натоварване на процесора, работната температура и други, както и да променят настройките на видеокартата само натискането на един бутон.

Strix GTX 960 се предлага в световен мащаб от 22 януари 2015 г., като се очаква скоро да бъде налична и на българския пазар.

Глобален информационен сайт на ASUS: http://press.asus.com
Глобална Facebook страница на ASUS: http://www.facebook.com/ASUS
Глобален Twitter профил на ASUS: http:www.twitter.com/ASUS


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 256 награди през 2013 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2013 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.8349