Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

Вземи в gLOG
02 Февруари 15, 09:40 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Успешни мениджъри споделят своя опит и съвети за професионално развитие пред студенти на 26 февруари
За пета поредна година форумът MySuccess.bg in Education ще срещне успешни и активни студенти с мениджъри от топ компании в България
За пета поредна година форумът MySuccess.bg in Education ще срещне успешни и активни студенти с мениджъри от топ компании в България. Събитието, организирано от списание ENTERPRISE, ще се проведе на 26 февруари 2015 г. в аулата на УНСС и е отворено за студенти от 3 и 4 курс и магистри от различни университети в страната.

Основа цел на студентския форум е да вдъхнови младите хора да се развиват в България, като ги запознае с успели предприемачи и мениджъри. Те ще споделят с бъдещите специалисти своя опит и съвети за кариерно развитие. Мениджърите ще разкажат и с какво техните качества са допринесли за растежа на фирмите и какви професионални умения търсят компаниите.

Форумът ще постави акцент върху пропуските в образователния процес и възможностите за придобиване на необходимите умения извън университета. „Опитът ни от предходните 4 години показа, че студентите, които имат намерение да се развиват професионално в областта на мениджмънта, нямат никакви умения за това, дори да са проактивни“, коментира Надя Гогова от сп. ENTERPRISE. Екипът на списанието обобщава 5 основни проблема, които демотивират младите да търсят кариерно развитие у нас:
• липса на достатъчно практически опит по време на обучението;
• липса в процеса на обучение на решаване на реални казуси от бизнеса;
• липса на знания за световните икономики и българския пазар;
• липса на ключови мениджърски умения – презентационни, комуникационни, лидерски и търговски;
• липса на достъп до информация за работата на големите корпорации в България.

Стъпка към преодоляване на тези проблеми е едногодишната менторска програма за бизнес умения и мениджмънт MySuccess Инкубатор, която ще бъде представена на форума. Тя цели да подпомогне професионалното развитие на завършващите студенти, като ги подготви за работа в реална бизнес среда и развие у тях ключови мениджърски умения. Участниците в програмата ще бъдат избрани чрез конкурс с есета и допълнителни интервюта лице в лице.

В рамките на MySuccess.bg in Education ще се проведе и изложение със специализирани щандове, на които студентите ще имат възможността да се срещнат и да разговарят лично с HR специалистите на различни компании. Те ще се запознаят с възможностите за стаж и работа при тях, ще научат какви са очакванията на бизнеса и как успешно да се представят на интервю.

MySuccess.bg in Education 2015 се организира с подкрепата на Амджен България, Студентски съвет УНСС и NESCAFÉ.

За регистрация: http://education15.mysuccess.bg/registration/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1252