Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
27 Януари 15, 17:38 / Автор: ABB
АББ и Solar Impulse се готвят за исторически околосветски полет
АББ и Solar Impulse сформираха съюз още преди историческото околосветско пътешествие на самолета, отстоявайки ролята на иновациите и технологиите в намаляването на консумацията на ресурси.
АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, с гордост ще придружава Solar Impulse и техния екип в околосветския полет на самолета, задвижван само със слънчева енергия.

Швейцарската компания Solar Impulse обяви днес, че ще започне историческия си полет между края на февруари и началото на март в Абу Даби. През 2014 година АББ и Solar Impulse сформираха иновативен и технологичен съюз, за да доразвият споделяната от двете компании визия за намаляване на консумацията на ресурси и увеличаване на употребата на възобновяема енергия.

“Solar Impulse ще вдъхнови новото поколение да прегърнат иновациите и технологиите с цел разрешаване на най-големите предизвикателства за планетата ни,” сподели генералният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “АББ ще бъде до екипа на Solar Impulse във всяка стъпка от това тяхно пътуване.”

Трима инженери на АББ се присъединиха към екипа на Solar Impulse, където допринасят с богат опит и страст към работата. Работата им включва подобряване на системите за управление на наземни операции, подсилване на зареждащата електроника за батерийните системи на самолета и разрешаване на пречки, възникващи в процеса на работа.

Пилотите Бертран Пикар и Андре Боршберг ще делят задълженията си по целия 40000-километров маршрут на самолета, който ще спира в различни градове включително Мускат, Оман; Варанаси и Ахмедабад в Индия; Чонгкинг и Нанкин в Китай; както и Финикс, Аризона в САЩ. Самолетът ще каца и в Европа или Северна Африка.

Едно от предизвикателствата в начинанието, преди мисията да завърши в Абу Даби в средата на 2015 г., ще бъде полетът без прекъсване с продължителност пет дни и пет нощи - от Китай до Хавай. Самолетът, захранван от 17248 соларни клетки, ще лети по-високо и от връх Еверест всеки ден, зареждайки напълно батериите си, за да може полетът да продължи и през нощта.

Ентусиазмът на АББ към Solar Impulse произтича не само от споделената вяра в иновациите и технологиите, но също и от кредото на компанията: „Енергия и продуктивност за един по-добър свят.” Участието в Solar Impulse е огледално отражение на стремежите на АББ да подпомага подобряването на оперативната ефективност, намаляването на използването на ресурси, осигуряването на устойчив транспорт и увеличеното присъствие на чиста, възобновяема енергия.

В качеството си на втория по големина доставчик на соларни инвертори в света и един от най-големите доставчици за сектора на вятърната енергетика, АББ е лидер в ефективното и надеждно интегриране на източници на възобновяема енергия в енергийни мрежи. АББ подпомага изграждането на най-обширната мрежа от бързи зарядни за електрически превозни средства в Европа и доставя ключовото оборудване за най-голямата мрежа от бързи зарядни за електрически автомобили в Китай.

Пикар отбеляза, че присъединяването на АББ с нейните водещи технологии, даващи възможност за генериране на енергия от проекти за възобновяеми източници и подобряващи ефективността, към екипа на Solar Impulse, е подсилило възможностите на начинанието да демонстрира силата на иновациите и чистите технологии.

“Ето от това има нужда светът,” заяви Пикар, швейцарският пионер, станал част от първия екип, обиколил света в балон през 1999 г. “В противен случай ще изхабим всичките си природни ресурси.”

От 2010 година Пикар, председателят на проекта, и Боршберг – главният му изпълнителен директор, се комбинират за да поставят осем международни авиационни рекорда, включително за времетраене, височина и прелетяно разстояние, прекосявайки заедно Европа, Северна Африка и САЩ в прототипен самолет, задвижван само от слънцето.

АББ приветства и споделя тази визия, а следващата стъпка в това пътешествие разпалва нов интерес към аеронавтиката, чистите технологии и възобновяемата енергия. “Заедно ние трябва да управляваме света без да консумираме Земята,” заяви Шписхофер от АББ. “Казано със съвсем прости думи, това сме ние и това, за което се борим.”

Посетете http://new.abb.com/betterworld за повече информация относно съюза между АББ и Solar Impulse.

АББ (www.abb.bg) функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и трансформатори, и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски.

АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 145 000 служители.

За повече информация относно Solar Impulse, посетете www.solarimpulse.com и се свържете с тях на facebook.com/solarimpulse, twitter.com/solarimpulse и google.com/+solarimpulse.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1363