Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Телекомуникации

Вземи в gLOG
26 Януари 15, 17:46 / Автор: Макс
Макс разработва висококачествени гласови услуги
Днес телекомуникационният оператор Макс обяви, че е постигнал значителен пробив при разработването на гласови услуги от следващо поколение през 4G LTE мрежата си.
Днес телекомуникационният оператор Макс обяви, че е постигнал значителен пробив при разработването на гласови услуги от следващо поколение през 4G LTE мрежата си. Компанията успешно демонстрира HD гласови и видео услуги през своята търговски достъпна 4G LTE мрежа - първата такава в България. След като това достижение бе обявено, стана ясно, че Макс ще разшири своята продуктова гама, включвайки в нея висококачествени гласови услуги.

Питър Ковел, изпълнителен директор на Макс, сподели „Намираме се в повратен момент в разработването на гласовите си услуги. VoLTE (Voice over LTE) е това, което видеото с високо качество беше за стандартните телевизионни услуги. Качеството е кристално ясно и създава усещане, че човека, с когото разговаряш, се намира в същата стая.“

Макс работи по международно партньорство, което ще позволи използването на VoLTE в роуминг. Тъй като броят на телефоните, поддържащи услугата се увеличава (Apple iPhone 6, Samsung Galaxy S5 и LG G2), се очаква и интересът към услугата да нарасне драстично. Компанията „Инфонетикс Рисърч“ посочва, че докато броят на VoLTE мрежите в началото на 2014 г. са били само осем, то този брой към края следва да достигне 38 с над 50 милиона абонати.

Макс е оператор от ново поколение, който предлага високоскоростни интернет услуги. От май 2014 г. компанията стартира първата търговска 4G LTE мрежа в България, която се разраства бързо и вече покрива 9 града (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Сливен, Плевен и Банско), т.е. около 50% от градското население в страната. 4G LTE услугите могат да бъдат закупени в магазините на Макс, на уебсайта на компанията www.maxtelecom.bg или чрез телефонно обаждане на 0 999 111.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.2131