Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
26 Януари 15, 17:48 / Автор: United Partners
Мъжете в Европа са склонни да похарчат повече, за да се поглезят, в сравнение с жените
Вторият годишен Treat Index на MasterCard показва, че европейците вече са много по-склонни да дават повече пари, за да се поглезят. За повечето участници в изследването цената на удоволствието не е от значение, но когато говорим за големи суми за харчене, МЪЖЕТЕ са начело.
Вторият годишен Treat Index на MasterCard показва, че европейците вече са много по-склонни да дават повече пари, за да се поглезят. 42% заявяват, че ще купят нещо, което ще ги накара да се почувстват по-добре, в сравнение със само 33% миналата година. За повечето участници в изследването цената на удоволствието не е от значение, но когато говорим за големи суми за харчене, МЪЖЕТЕ са начело.

Изследването на MasterCard, проведено сред повече от 15,000 човека от 17 страни, показва, че и двата пола отделят все повече средства, за да се поглезят, но мъжете са тези, които биха похарчили повече за това от жените. Всъщност почти един на всеки пет мъже (18%) харчи над 100 евро, докато по-малко от една на всеки десет жени (8%) е склонна да го направи. Това ясно показва, че мъжете са два пъти по-склонни да инвестират в собственото си удоволствие.

Въпреки, че мъжете харчат повече, жените са тези, които наистина се наслаждават на своите покупки: един от трима мъже (33%) казва, че си купува неща за повдигане на настроението си, в сравнение с над половината от жените (51%). Изводът от това е, че жените не харчат толкова много, но изпитват по-голямо удоволствие от покупките си. Повечето от тези жени са от Турция (67%). Мъжете в Турция са най-щастливи от покупките си (51%) в сравнение с останалите в Европал.

Интересен извод от Treat Index тази година e, че повече от хората се чувстват виновни, че харчат за неща, които ги правят щастливи (58%), докато миналата година повечето са смятали, че това е тяхно основно право. Резултатите сочат, че жените не само харчат по-малко, но и се чувстват по-виновни за покупките си. Шведките са начело в Европа, с над една от четири (26%), която казва, че изпитва угризения (сравнено със само 16% от мъжете) . Шведите са близо четири пъти по-склонни да харчат повече от шведките: един от пет мъже (19%) харчи над 100 евро, докато само една от двадесет жени (5%) си го позволява.

Резултатите от Европа разкриват интересни факти, като например това, че мъжете глезят себе си толкова често, колкото и жените, като повечето от тях го правят над веднъж месечно (18% от мъжете и 17% от жените). Накратко, мъжете се глезят, колкото и жените, но по-голямо удоволствие им доставят по-големите неща: 24% от мъжете и само 13% от жените харчат пари за ваканции, забавления и технологии. Мъжете надминават в разходите жените, които си позволяват по-евтини удоволствия, като например разкрасителни процедури, списания, шоколад и сладкиши. 45% от Гърците например казват, че харчат най-много за ваканции и почивки; докато 57% от румънките признават, че си позволяват червило или друга козметика, повече от жените във всяка друга европейска страна.

Резултатите показват, че мъжете харчат повече за изживявания: 18% казват, че се глезят през уикенда, в сравнение с 13% от жените. Това показва, че мъжете свързват удоволствията с по-приятно прекарване на свободното си време, докато жените се глезят с неща, които да внесат радост във всекидневния им живот.

Хавиер Перез, президент на MasterCard в Европа, коментира резултатите: „MasterCard Treat Index показва, че независимо от цената, удоволствията ни повдигат настроението, нещо, от което много от нас имат нужда през дългите зимни месеци. Успокояващо е да знаем, че въпреки несигурността на икономиката, хората не се боят да инвестират в себе си от време на време. Разбира се, в основата на глезенето е спокойствието, когато плащаш за него. Никой не желае да си угоди и след това да стане жертва на измама. Ние от MasterCard разбираме, че хората се трудят здраво за парите си и се стараем да ги защитим.“

Проучването разкрива интересни резултати за нашата склонност да се глезим в зависимост от страната, в която живеем и възрастовата ни група;

o Шведите се чувстват най-виновни, когато правят нещо хубаво за себе си (21%), за разлика от турците (8%) и руснаците (9%)
o Турците глезят себе си поне веднъж месечно (71%), за разлика от чехите (27%)
o Родените след 1982 година са почти два пъти по-склонни от родените през 50-те да се поглезят веднъж или повече месечно
o Родените след 1982 г. са два пъти по склонни да се поглезят през уикенда (21%), след тежък работен ден (20%) или в деня на заплатата (25%) в сравнение с родените през 50-те, чиито проценти са 14%, 7% и 14%.

За Контакти: elena.petrova@united-partners.com

Източник: www.united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6084