Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Благотворителност

Вземи в gLOG
02 Февруари 15, 15:08 / Автор: Уестингхаус
„Уестингхаус“ помага на пострадала от наводненията детска градина в Мизия
„Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че дарява 17 000 лева за възобновяването на детска градина „Детелина“ в град Мизия, пострадала от опустошителните наводнения през миналата година в региона. Дарението показва готовността на „Уестингхаус“ чрез представителството си в България и сътрудничеството си с АЕЦ „Козлодуй“ да продължава да бъде ангажирана с живота на българското общество.
Обединено детско заведение „Детелина“ съществува от 1979 г. Преди река Скът да излезе от коритото си през август 2014 г., 32 деца от смесени групи са посещавали заниманията в градината – 19 деца на възраст между 2–4 г. и 13 – между 5–6 г. ОДЗ „Детелина“ очаква още три деца да се присъединят през март. След наводнението и в момента децата всеки ден трябва да пътуват до по-отдалечена детска градина, докато тяхната бъде ремонтирана. Дарението на „Уестингхаус“ ще допринесе за повторното отваряне на ОДЗ „Детелина“, след като се възстанови кухненското оборудване, подмени дограмата, както и изгради нова открита детска площадка (беседка, пързалки и люлки).

„Радваме се, че с това дарение детската градина ще може отново да отвори врати, след като от миналата година сградата е неизползваема“, каза Иван Пиронков, регионален мениджър на „Уестингхаус“ за България. „Уестингхаус“ винаги е била ангажирана със социални отговорности, като активно се грижи за местните общности на териториите, в които компанията работи“.

Йовка Черганска, директор на ОДЗ „Детелина“, сподели: „Наводнението, сполетяло Мизия през 2014 г., засегна значително сградата на „Детелина“. Унищожено бе цялото имущество в сутерена и на партерния етаж. Дворът и всички спортни съоръжения бяха под вода. Досега с помощта на дарители бе направен само частичен ремонт. Щедрото дарение на „Уестингхаус“ ще ни даде възможност да довършим основните ремонтни дейности и да закупим най-необходимите материали и оборудване, за да отворим врати отново. От името на всички деца и ръководството на градината бих искала да благодаря на „Уестингхаус“ за състраданието и хуманния жест. Те протегнаха ръка към нас, точно когато имахме нужда от подкрепа. С това дарение „Уестингхаус“ ще върне усмивките на децата и ние ще можем да продължим работата си в нормални условия.“

„Позволете ми да изкажа към Вас своята лична и институционална благодарност като кмет на Община Мизия за неоценимата помощ, която „Уестингхаус“ ни оказва след опостушителното наводнение от август 2014 година. Стотици хора ни протегнаха ръка след бедствието и тяхната доброта и всеотдайност ни вдъхват надежда и кураж, от които толкова много се нуждаем“, каза Д-р Виолин Крушовенски, кмет на Община Мизия. „Вашата подкрепа е особено ценна за нас, защото е насочена към децата на Мизия. Щедрият Ви жест ще даде възможност на ОДЗ „Детелина” отново да приеме своите възпитаници, които благодарение на Вашето дарение ще имат по-добри условия за дневни грижи и обучение.“

„Уестингхаус“ е на българския пазар отдавна, а през август 2014 година подписа споразумение с Българския енергиен холдинг за възможно изграждане на нова ядрена мощност в АЕЦ „Козлодуй“ с технология AP1000®. През ноември 2013 г. компанията подписа договор с АЕЦ „Козлодуй“ за модернизация на системите за управление на спецкорпус 3 (СК-3) в централата. Между 2001 и 2007 г., „Уестингхаус“ успешно са модернизирали всички несвързани с безопасността системи за управление на пети и шести блок в АЕЦ „Козлодуй“. От 2009 г. насам инженерният офис на „Уестингхаус“ в София успешно е завършил или в момента изпълнява множество големи проекти за модернизация на системи за контрол и управление за клиенти от регион Европа, Близкия изток и Африка.

„Уестингхаус Електрик Къмпани“, компания от групата Тошиба Корпорейшън, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ, „Уестингхаус" доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане. Днес технологии на „Уестингхаус" са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа. AP1000® е търговска марка на „Уестингхаус Електрик Къмпани" ЛЛС. Всички права са запазени.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.5635