Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Култура

Вземи в gLOG
03 Февруари 15, 16:40
Стартира новото издание на Националния литературен конкурс „РАЗВИТИЕ“
Днес журито на деветия Национален литературен конкурс „РАЗВИТИЕ“ за непубликуван български роман официално обяви своя регламент
Конкурсът е рядка и добра възможност както за младите български таланти да бъдат забелязани от широката публика, така и за доказани имена от писателската общност техни ръкописи да бъдат издадени и да придобият широка популярност. Тазгодишното жури е в състав – философът и културолог проф. Ивайло Знеполски – председател, известният писател, носител на специалната награда на конкурса „РАЗВИТИЕ“ Георги Господинов и литературният критик и преподавател доц. Бойко Пенчев. За конкурса се приемат ръкописи в размер до 500 стандартни страници (по 1800 знака) – всеки в три екземпляра на хартия и един на електронен носител (диск или флашка). Задължително условие е текстът да не е публикуван (включително електронно) и да не е даван за печат. Крайният срок за представяне на ръкописите е 15 септември 2015 г. На З0 ноември 2015 г. журито ще представи 5-те номинирани романа, а на 15 декември 2015 г. на официална церемония ще бъде обявен победителят, който ще получи парична награда в размер от 7000 лв. и кристална статуетка на Корпорация „РАЗВИТИЕ”. Награденият роман ще бъде издаден до 3 месеца след обявяването на резултатите от конкурса. Възможно е журито да предложи допълнително за издаване и друг от номинираните романи.

За Националния литературен конкурс „РАЗВИТИЕ“:
Конкурсът съществува от 1996 г. насам. В неговото жури досега са били авторитети като Блага Димитрова, проф. Тончо Жечев, проф. Боян Биолчев, проф. Ивайло Знеполски, Алек Попов. „РАЗВИТИЕ“ е причина творби като „Естествен роман” на Георги Господинов и „Майките” на Теодора Димова да бъдат издадени за първи път. Сред носителите на наградата са и Здравка Евтимова, Владимир Зарев, Димитър Бочев и др.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6358