Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
13 Февруари 15, 12:02 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Столична община развива съвместни туристически маршрути със Своге и Ихтиман
Маршрутите обединяват емблематични туристически обекти на територията на трите общини и се предлагат под формата на тематични пакети

Столична община развива съвместни туристически маршрути със Своге и Ихтиман, обединяващи емблематични забележителности на територията на трите общини. На пресконференция вчера заместник-кметът по “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости” Тодор Чобанов представи разработените маршрути и тематичните туристически пакети, насочени към български и чуждестранни посетители.

 

Пакетите обединяват тематични турове до историческите, културните, религиозните и природните забележителности в София, Своге и Ихтиман. Обединени под мотото „Кръстопът на вдъхновените“, те пренасят туристите от Античността до модерния свят, като вдъхновяват от древната история на региона и предлагат забавление с богатата му културна програма днес.

 
  •  „Искри от векове на слава“

Тридневен туристически пакет, включващ Антична Сердика, храмът Света София и Ротондата. В него е представено културното наследство, свързано с преходните епохи от Античността до Християнството и културния разцвет на Първата и Втората българска държава.

 
  •  „Светци и владетели – закрилници“

Пакетът включва Софийската Света гора, най-северният манастир от групата Седемте престола, Лозенският манастир Св. Спас, както и Урвишкият манастирски комплекс. Маршрутът популяризира културно-историческото наследство на региона, като съчетава възможностите на дестинацията за почивка и дейности сред природата.

 
  •  „Християнският път през вековете“

Четиридневен туристически пакет, който представя региона като ключова точка на един от главните европейски културни коридори. Тематичните маршрути са свързани с прехода към християнството и първите поклоннически маршрути към Светите земи.

 

Тематичните пакети са разработени в рамките на проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге”. Те целят да развият потенциална на региона и да предложат разнообразни възможности за опознаване на неговото наследство, отдих и забавление

 

Повече информация, снимки и видео за туристическите пакети и забележителностите, включени в тях, ще намерите на: www.ssi.visitsofia.bg

 

 

За проекта:

Проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге”, Договор №BG161PO001/3.2-03/2012/002 се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът е на стойност 496 220 лв. и се изпълнява в периода от м. март 2013 г. до м. март 2015 г.

 
 
 

Този документ е създаден в рамките на Проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-03/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" Бюджетна линия: BG161PO001/3. 2-03/2012, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма", Операция 3. 2: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите". Цялата отговорност за съдържанието му носи Столична община и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1022