Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Спорт

20 Февруари 15, 11:23 / Автор: Веломания
Българи намериха ниша и във френското колоездене
Френски отбор носи българско име
Martigues SC Drag Bicycles е новото име на френския шосеен колоездачен отбор Мартиг, чийто дългогодишен треньор е трикратният победител в Обиколката на България Христо Зайков. Това бе обявено на официална церемония по представяне на отбора на 6 февруари в гр. Мартиг, Южна Франция.

„Горд съм, че отборът ще се състезава с български велосипеди, при това със съзнанието за качеството на DRAG. Самочувствието ми е повишено и поради същата патриотична причина - българска марка ще придобие място на световния колоездачен пелотон.”, коментира дългогодишния треньор на френския тим Христо Зайков.

В шосейните надпревари отборът ще се състезава с велосипеди на българския производител DRAG Bicycles, който от началото на 2014 г. бе обявен за официален доставчик на Европейския колоездачен съюз. Състезателният модел на Martigues SC DRAG Bicycles е велосипедът DRAG Bluebird. Сред колоездачите, триумфирали с него, е европейската шампионка Анна Соловей. Моделът има и пистов аналог, който е носител на десетки златни медали на европейски и световни първенства.

„Започнахме външните си изяви на колоездачната сцена с Украинския национален отбор още през 2008 г. и извоювахме многократни победи, а днес френският Martigues DRAG Bicycles е първият, който носи нашето име.”, с гордост отбелязва Драгомир Кузов, собственик на българската компания производител.

Martigues SC DRAG Bicycles обединява 17 колоездача, които се подготвят активно за националните френски състезания. Отборът направи своя сезонен дебют на 14 февруари по време на Grand Prix de Brignoles. На 22 февруари му предстои да стартира в престижното състезание в Марсилия - Grand Prix Souvenir Jean Masse.

„Убеден съм, че това един колоездач да се състезава във Франция е една от малкото възможности да успее в колоезденето на световно ниво. Развитите по отношение на колоездене страни изпращат младите си таланти в Италия, Испания и Франция.”, споделя впечатленията си Христо Зайков. Подобна възможност има и 31-годишният бургазлия и олимпийски състезател Радослав Константинов, който е единственото българско попълнение в отбора. През 2014 г. като част от тим Мартиг колоездачът печели две национални френски състезания. Второто чуждестранно присъствие във френския тим е на южноафриканеца Кристофър Дженингс, бивш член на отбора La Pomme Marseille.

С обновена визия са и колоездачните екипи на отбора, върху които фигурира и логото на българската марка DRAG Bicycles.

За Контакти:marketing@velomania-bg.com

Източник:
http://www.dragbicycles.com/?menu=news&id=333

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1192