СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

27 Февруари 15, 09:49 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
L’OREAL България е значим „Инвеститор в знанието“
L’Oreal България спечели второ място в категорията „Инвеститор в знанието“ на 12-ите годишни награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Компанията бе отличена за съвместния й проект с ЮНЕСКО – Национални стипендии „За жените в науката“, който подпомога и насърчава младите жени учени в България, като им предоставя стипендии, за да ги насърчи да продължат научната си кариера. „За жените в науката“ спечели в оспорвана битка с още 16 проекта, претендиращи за категорията „Инвеститор в знанието“. „Радваме се, че проектът е оценен, и благодарим! Вярваме, че по-активното участие на жените в научния прогрес е кауза, която заслужава нашата най-голяма подкрепа. Основният смисъл на всичко, което правим, е да насърчаваме, подкрепяме и мотивираме жените, избрали да се развиват в сферата на научните изследвания. Като корпоративен гражданин за нас е от значение да допринасяме за развитието на каузи от обществено значение.“ сподели Велина Петрова от L’Oreal България на официалната церемония по награждаването вчера.
„За жените в науката“, която стартира в световен мащаб през 1998 г., промотира ролята на нежния пол в науката. Националната програма съществува в България от 2010г. и награждава всяка година талантливи жени учени. Успехът на Националната програма е причината компанията да увеличи броя на стипендиите от две на три през 2014 г. От 2014г. най-добрите национални стипендианти имат шанса да вземат участие и в международната програма „International Rising Talents”.

През последните четири години L’Oreal България е „инвестирала в знанието“ приблизително 100 000 BGN, отпускайки стипендии на талантливи млади жени учени, допринасяйки за развитието на местната академична общност. Целта на програмата е да направи науката привлекателно поприще, особено за младите, и чрез това да допринесе за развитието на изследователската дейност по света.

Растящият брой на кандидатите всяка година и качеството на проектите свидетелстват за успеха на програмата в България, което спечели и доверието на авторитетното жури на наградите.

За L’Oreal

L’Oreal е посветена на красотата повече от 105 години. С уникално портфолио от 28 международни, разнообразни и допълващи се марки, Групата генерира продажби в размер на 23 милиарда евро за 2013 г., като за компанията работят 77 500 души в целия свят. Като водеща компания за красота L’Oreal присъства във всички дистрибуторски мрежи: масовия пазар, универсални магазини, аптеки и дрогерии и търговия на дребно. Изследователската работа и иновациите, както и всеотдайният екип от 4000 души за научни изследвания са в ядрото на стратегията на L’Oreal, чиято цел е да отговорят на желанието за красота по целия свят и да привлекат един милиард нови потребители в близките години. Новата устойчива политика на L’Oreal до 2020 г. „Ние споделяме красотата с всички“ набелязва амбициозни цели за устойчиво развитие по цялата верига на стойността на Групата. През 2014 г. Ethisphere Institute, водещ международен изследователски център за бизнес етика, корпоративна социална отговорност и устойчивост, отличи L’Oreal като една от най-етичните компании в света. L’Oreal за пети път получава това отличие – www.loreal.com.

За Годишните награди за отговорен бизнес

Създадени през 2003 г., Наградите за отговорен бизнес имат за цел да популяризират социалноотговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за усилията на тези компании, които развиват успешно проекти в областта на корпоративната социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат останалите бизнес представители да развиват активна социална политика. Годишните награди на БФБЛ са национални и за тях могат да бъдат номинирани компании от цялата страна, независимо от техните големина и сфера на дейност.