Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
05 Март 15, 10:59 / Автор: Cash Credit
Българската компания Cash Credit и водещият мобилен оператор Смарт ще предлагат в партньорство мобилни финансови услуги във Филипините
4 март 2015 г., Световният Конгрес на Мобилните Оператори, Барселона. Voyager Innovation, дигиталнoто поделение на Филипинския мобилен оператор Smart Communications, анонсира стратегическото си партньорство с Cash Credit, технологична финансова компания, базирана в София. В съвместна работа и партньорство, компаниите ще пуснат на пазара мобилно-базирани микрофинансови услуги през първата половина на 2015 г. Keш Кредит ще използва иновативен метод за анализ на голям обем от данни на мобилния оператор, станал наскоро популярен като big data анализ, за да предложи технологични финансови услуги на повече от 75 милиона абоната на SMART.
„Уникалната експертиза на Cash Credit в обработката, анализа и използването на данни в оценката при предоставянето на кредитни продукти ще допринесе значително за по-лесния достъп и използването на финансови услуги през мобилния оператор, сред преобладаващата част от филипинското население, която няма никакъв или има ограничен достъп до традиционните банкови услуги. За масовото налагане на тази услуга на пазара ще допринесе и широкото разпространение на мобилни телефони в страната, което надхвърля 100%“, коментира Орландо Веа, президент и главен изпълнителен директор на Voyager Innovation.
Съгласно споразумението, Cash Credit ще използва опита си в отпускането на кредити за физически лица и малки фирми в партньорство с големи мобилни оператори по света. Собствено разработеният модел за оценка на кредитоспособността на абонатите включва обобщаването на поведенчески модели, анализ на статистически, трафични и социално-демографски данни от мобилния оператор. Този начин на анализ на кредитоспособността на клиентите е оценен от мобилни оператори и инвеститори като уникален за света и много по-точен в сравнение с традиционно използваните от финансови институции модели. Кредитните услуги, които ще бъдат предложени, включват микро потребителски кредити, кредити за закупуването на ваучери към мобилния оператор, кредити за комунални плащания и такива за микро предприемачи. С авангардната си технология Cash Credit ще носи отговорност за цялостното управление на кредитите, включително и на финансовия риск.
„Изключително развълнувани сме от възможността да стартираме своето сътрудничество с водещия телеком оператор във Филипините. Очакваме с нетърпение да започнем съвместната си работа с Voyager и Smart, като се надяваме да допринесем значително за привличането и задържането на техни клиенти с помощта на нашите технологични кредитни продукти. Най-радостното в случая е, че уникалната технология за оценка на клиентите е изцяло развита в България и е български интелектуален продукт, който успешно налагаме на поредния голям пазар”, сподели Георги Крумов, основател и изпълнителен директор на Cash Credit.
След като през 2013 г. привлече инвестиция в размер на 25 млн. USD за международното си развитие, от инвеститора Delta Partners, водеща консултантска компания и инвеститор в мобилно-дигиталния сектор, Кеш Кредит подписа няколко споразумения за сътрудничество с водещи мобилни оператори в Африка, Близкия Изток и Европа.
За Cash Credit
Cash Credit е технологична, небанкова финансова институция, основана през 2011г. в България. Компанията предоставя иноватни кредитни продукти, в партньорство с мобилни оператори. Cash Credit използва авангарден метод за оценка, за да предложи на потребителите кредитни решения в реално време по изключително удобен начин за клиентите, 24 часа, 7 дни в седмицата.

За Voyager Innovation
Voyager Innovation е дъщерно дружество, изцяло собственот на Smart Communications, фокусирано върху създаването на платформи и решения за дигитална търговия. Дружеството майка на Smart Communications, PLDT е водещият доставчик на телекомуникационни услуги във Филипините. Чрез своите основни бизнес групи - фиксирана линия, безжична връзка и други, PLDT предлага широка гама от телекомуникационни услуги на територията на Филипините, най-широката оптична основа, фиксирана линия и клетъчни мрежи.
PLDT е вписана на Филипинската фондова борса (PSE:TEL) и нейните американски депозитни акции са вписани на Нюйоркската стокова борса (NYSE:PHI). PLDT има една от най-високите пазарни стойности сред филипинските публично търгувани компании.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1653