Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Енергетика

05 Март 15, 11:10 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Горивото на „Уестингхаус“ в АЕЦ „Южноукраинская“ функционира безотказно
„Уестингхаус Електрик Къмпани“ обяви, че горивото на компанията VVER-1000 функционира безотказно в продължение на три горивни цикли след годишната проверка на горивните касети на „Уестингхаус“ в трети блок на АЕЦ „Южноукраинская“. Общата инспекция върху шест от горивните касети на „Уестингхаус“, извършена от представители на централата, SE AtomRemontService (SE ARS) и „Уестингхаус“ се проведе между 15 февруари и 1 март 2015 г. Резултатите бяха проверени и потвърдени от Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна. През следващите дни 42 горивни касети на „Уестингхаус“, които бяха доставени на АЕЦ „Южноукраинская“ през ноември 2014 г., ще бъдат заредени в трети блок на централата.
„Вследствие на обстойните инспекции на ядреното гориво в АЕЦ „Южноукраинская“, експерти на „Енергоатом“ и „Уестингхаус“ заключиха, че горивото на „Уестингхаус“ функционира според всички спецификации и в представянето му не са се появили никакви грешки,“ каза Ив Браше, президент на „Уестингхаус“ за Европа, Близкия Изток и Африка. „Тази инспекция е измежду няколкото, които потвърждават безопасното и ефективно използване на горивото на „Уестингхаус“ и употребяването му в още централи в Украйна, както и в други страни, които използват атомни електроцентрали с руски дизайн.“

„Уестингхаус“ е глобален доставчик на ядрено гориво за реактори с вода под налягане (PWR), включително за реактори, проектирани с руска технология ВВЕР, както и за кипящи реактори (BWR) и усъвършенствани реактори с газово охлаждане (AGR). Понастоящем „Уестингхаус“ доставя ядрено гориво на 145 централи в целия свят, 65 от които са в Европа, и има 10 завода за производство на ядрено гориво в света, включително два в Европа: Springfields Fuels Limited в Престън, Ланкашър, Великобритания и Westinghouse Electric Sweden във Вестерос, Швеция „Уестингхаус“ е най-големият доставчик на ядрено гориво в Европа, също така е и единственият друг производител на гориво за рекатори с технологията ВВЕР. През декември 2014 г. „Уестингхаус“ и Националната атомна енергогенерираща компания „Енергоатом“ (Украйна) се споразумяха за значително увеличаване на доставката на ядрено гориво за украинските атомни елетроцентрали ВВЕР 1000, което ще бъде доставяно от горивното хранилище на компанията в Швеция.

„Уестингхаус Електрик Къмпани“, компания от групата „Тошиба Корпорейшън“, е пионер и световен лидер в ядрената енергетика и водещ доставчик на продукти за атомни електроцентрали и технологии за енергийни компании по целия свят. През 1957 г. в Шипингпорт, Пенсилвания, САЩ, „Уестингхаус“ доставя първия в света ядрен реактор с технология вода под налягане. Днес технологии на „Уестингхаус“ са основа за приблизително половината от действащите атомни електроцентрали в света, включително над 50% от тези в Европа.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0513