Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
05 Март 15, 11:11 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
АББ влиза в партньорство с Ericsson за оптимизиране на управлението на облачни центрове за данни
Интегрирана автоматизационна платформа ще даде възможност на операторите на облачни технологии да наблюдават, контролират и автоматизират управлението на енергията, както и разходите и натоварванията в центровете за данни.
АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, подписа стратегически съюз с Ericsson, световен лидер в мобилните комуникации, за да предостави автоматизационна платформа тип „от край до край”, която ще оптимизира физическите и виртуални ресурси за центрове за данни и оператори на облачни технологии.
Чрез обединяването на облачната системата на Ericsson, и Decathlon® системата за управление на инфраструктурата на центрове за данни (Data Center Infrastructure Management - DCIM) на АББ, клиентите на облачни услуги на Ericsson ще се сдобият с контроли и инструменти от промишлен клас за управление и автоматизиране на гъвкав масив енергия, охлаждане и ИТ системи. Новата платформа ще бъде стандартизирана за по-лесна употреба, ефективност и устойчивост.
“С узряването на пазара на центровете за данни, собственици и оператори започват да изискват същите възможности за управление и автоматизация, типични за други сложни и жизненоважни среди,” заяви Питър Тервиш, президент на дивизия „Процеси за автоматизацията” на АББ. “Нашият съюз с Ericsson разширява автоматизацията на физическата, механичната и електрическата инфраструктура чак до сърцевината на управлението на натоварванията в информационните технологии. Той ще предостави технологията, необходима на центровете за данни и операторите на облачни технологии да оптимизират натоварванията в ИТ, спестявайки оперативни разходи и същевременно подобрявайки надеждността и нивото на изпълнение на своите центрове за данни.”
В днешната високо конкурентна среда, операторите на центрове за данни все по-усилено търсят нови форми на оперативна ефективност в условията на все по-засилващото се сливане на управлението на центровете за данни, техните ИТ системи и апаратура – някога отделни една от друга дейности - в една по-цялостна форма на функциониране. Съюзът между ABB и Ericsson ще помогне за постигането на тези форми на ефективност като намали необходимостта от капиталови разходи; като даде възможност за по-бърз процес на усвояване на инфраструктурните ресурси, както и като намали разходите за енергия и поддръжка чрез по-добро управление на инфраструктурата.
Андерс Линдблад, ръководител на направление „Облачни технологии и интернет протоколи” (Cloud and IP) на Ericsson, споделя: “Избрахме АББ за наш партньор, тъй като „Decathlon за центрове за данни” е единственото налично днес продуктово решение в областта на управлението на инфаструктурата на центрове за данни, което може да осигури цялостна видимост в реално време и контрол от обслужващия процесор до енергийната мрежа, както и да даде възможност за динамична автоматизация на физическите ресурси на центровете за данни.”
Облачните технологии в мрежа се развиха бързо в последните няколко години, като до 2018 година се очаква да достигнат пазарен размер от 30.5 млрд. щатски долара, което се равнява на общ годишен ръст от 29%, според 451 Research. Облакът се приема широко като начин за постигане на по-бърза доставка на данни, подобрено функциониране на приложенията, както и повишена оперативна ефективност за критично важните натоварвания.
За АББ
АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 140 000 служители.

В България АББ функционира чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски.

За АББ Decathlon за центрове за данни
ABB Decathlon (www.abb.com/decathlon-datacenters), изградена по дизайн тип „отворена платформа, осигурява контроли и инструменти от промишлен клас за управление и автоматизиране на гъвкава мрежа от енергия, охлаждане и ИТ системи за максимална надеждност, енергийна ефективност и оптимално оползотворяване на всички активи на центровете за данни. Тя е част от богатото портфолио на АББ от интегрирани решения, продукти и услуги – от системи за разпределение на енергия до управление на предприятия и свързвания на мрежи.

За облачната система на Ericsson
Облачната система на Ericsson въвежда следващото поколение облачна инфраструктура, осигуряваща хипер мащабно ниво на изпълнение, операции и икономика, поддържайки ниво на сигурност и регулиране от промишлен клас. Системата предоставя на организации в цял свят сигурна и регулирана облачна инфраструктура за всички видове приложения и данни.
За помощ с всякакви технически термини от това съобщение за медиите, моля посетете: www.abb.com/glossary

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9891