Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

06 Март 15, 11:28 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Висшето училище Международен колеж става специализирано Висше училище по мениджмънт
С решение на Министерски съвет Висшето училище Международен колеж (ВУМК) ще стане специализирано Висше училище по мениджмънт (ВУМ) – Варна. От него ще излизат бакалаври и магистри по професионалните направления "Администрация и управление", "Икономика" и "Туризъм". Висшето училище ще предлага бакалавърски и магистърски програми на английски език въз основа на сключени академични договори с британски и други европейски университети, водещи до две дипломи.
Ректорът на Висше училище Международен колеж доц. д-р Тодор Радев, заяви: „Реално съществена промяна няма. Колежът в Добрич ще продължи да функционира пълноценно, планираме да разширим учебната си дейност. Когато бъде одобрено решението на правителството от Парламента, ще предоставим на студентите ни възможност за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър”. Ще се запази и тригодишното обучение по специалностите със степен „професионален бакалавър”.
Преобразуването тече пета година, и след положителната оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация най-после Министерски съвет придвижи проекта в Народното събрание. С това решение няма да се увеличи броя на висшите училища у нас. На практика и досега ВУМК съществува като висше училище и напълно легитимно извършва обучения. В рейтинговата класация на висшите училища по категория „Научна дейност”, Висше училище Международен колеж се нарежда на второ място след СУ „Св. Климент Охридски”, включително и по абсолютен брой публикации и цитати в България, и в чужбина в областта на стопанските науки.
През 2009 година Висше училище Международен колеж е стратегически партньор за Източна Европа на един от най-престижните британски университети – Cardiff Metropolitan University (CMU), UK и благодарение на това партньорството ВУМК провежда съвместно обучение и по британски магистърски програми. През последните години ВУМК създава академични партньорства и с други университети в Европа – University College Birmingham и Stenden University, Холандия, Business and Hotel Management School, Швейцария и др.
Всеки студент на ВУМК задължително преминава през ежегоден стаж по специалносттa в чужбина, а 90% от завършилите във висшето училище, до 3 месеца започват добре платена работа. ВУМК организира ежегодно няколко издания на Кариерно изложение за своите студенти.
В момента във ВУМК се учат студенти от близо 40 държави, а по входящи студентски мобилности по програма „Еразъм”, Висшето училище е на първо място в България.


За Висше Училище Международен колеж

Висшето Училище Международен колеж води началото си от 1996 г., когато представя проект за акредитиране като висше училище с 3 годишен курс на обучение. През 1998 г. Акредитационният съвет на Националната агенция за оценяване и акредитация дава начална институционална акредитация на ВУМК, а следващата година Народното събрание взема решение за откриване на новото висше училище.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.115