Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
10 Март 15, 11:36 / Автор: ABB
АББ и Solar Impulse започват исторически околосветски полет
АББ и Solar Impulse споделят обща визия за разделяне на влиянието върху околната среда от икономическия растеж.
АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, с гордост ще придружи Solar Impulse и техния екип в първия околосветски полет на самолет, задвижван само със слънчева енергия. Както бе планирано, самолетът излетя тази нощ от Абу Даби.
През 2014 г. АББ и Solar Impulse сформираха иновативен технологичен съюз, за да развиват споделяната от двете компании визия за намаляване на консумацията на ресурси и увеличаване на употребата на възобновяема енергия.
“AББ се гордее с иновативния си технологичен съюз със Solar Impulse, както и с това, че ще придружава първия околосветски полет, задвижван от слънцето,” сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер.“ АББ и Solar Impulse се стремят непрекъснато да надскачат границите на технологично възможното и иновациите с цел постигане на един по-добър свят.
Трима инженери на АББ работиха по проекта заедно с екипа на Solar Impulse, допринасяйки със знанията и опита си. Те помогнаха да се подобри добива на енергия от соларните клетки и да се подсили зареждащата електроника на батерийните системи на самолета.
Пилотите Бертранд Пикар и Андре Боршберг ще се редуват в пилотската кабина по време на 35000-километровия маршрут на самолета, който ще се насочи на изток от Абу Даби и ще спира в различни градове по пътя си, включително Мускат, Оман; Ахмедабад и Варанаси в Индия; Мандалей в Мианмар; Чонкгинг и Нанкинг в Китай; както и Хаваи, Финикс и Ню Йорк в САЩ, преди да прекоси Атлантическия океан обратно към Абу Даби, където се очаква да пристигне в средата на 2015 г.
Най-голямото предизвикателство в това пътешествие се очертава непрекъснатият полет от пет денонощия, в голяма част от тях през Тихия океан от Китай до Хаваи. Самолетът, захранван от 17248 соларни клетки, ще се издига до височини от близо 10000 метра през деня, зареждайки напълно батериите си, за да може полетът да продължи и през нощта.
Ентусиазмът на АББ към Solar Impulse произтича не само от споделената вяра в иновациите и технологиите, но също и от кредото на компанията: „Енергия и продуктивност за един по-добър свят.” Визията на Solar Impulse е огледално отражение на стремежите на АББ да подпомага подобряването на оперативната ефективност, намаляването на използването на ресурси, осигуряването на устойчив транспорт и увеличеното присъствие на чиста, възобновяема енергия.
В качеството си на втория по големина доставчик на соларни инвертори в света и един от най-големите доставчици за сектора на вятърната енергетика, АББ е лидер в ефективното и надеждно интегриране на източници на възобновяема енергия в енергийни мрежи. АББ подпомага изграждането на най-обширната мрежа от бързи зарядни за електрически превозни средства в Европа и доставя ключовото оборудване за най-голямата мрежа от бързи зарядни за електрически автомобили в Китай.
“Когато говорим за чисти технологии за света, това не е мечта, а реалност. АББ въвежда тези технологии на пазара и вече е спестила енергия, еквивалентна на потреблението на милиони домакинства,” заяви Пикар, швейцарският авиационен пионер, станал част от първия екип, обиколил света в балон през 1999 година.
Според Боршберг „технологиите се променят с много по-бързи темпове, отколкото сме могли да си представим някога.
От 2010 година Пикар, председателят на Solar Impulse, и Боршберг – главният му изпълнителен директор, се комбинират за да поставят осем международни авиационни рекорда, включително за времетраене, височина и прелетяно разстояние, прекосявайки заедно Европа, Северна Африка и САЩ в прототипен самолет, задвижван само от слънчева енергия.
Посетете http://new.abb.com/betterworld за повече информация относно съюза между АББ и Solar Impulse.
АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 140 000 служители.
В България АББ функционира чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево – за продукти високо напрежение и в гр. Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в гр. Раковски.
За повече информация относно Solar Impulse, посетете www.solarimpulse.com и се свържете с тях на facebook.com/solarimpulse, twitter.com/solarimpulse и google.com/+solarimpulse

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.462