Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
15 Март 15, 11:41 / Автор: Veritas PR
ScaleFocus представя България на финала на European Business Awards
ИТ компания на 3 години представя България на финала на European Business Awards ScaleFocus спечели „Лента на честта“ в надпревара с фирми от 33 страни в Европа
Българска ИТ компания с динамична 3-годишна история ще представи България на финала на конкурса European Business Awards. Фирмата е ScaleFocus и премина през всички етапи до сега на престижния международен конкурс, който отличава най-успешните фирми от 33 държави в Европа. Компанията грабна отличието Ruban d'honneur (букв. „лента на честта“) в категорията за бизнес с оборот до 25 млн. евро и ще представя страната ни на финала през май 2015 г. в Лондон.
През последните месеци ScaleFocus открива между 10 и 20 нови работни места на месец. От създаването си досега компанията финансира своя ръст със собствени средства. От стратегическа гледна точка като потенциални бъдещи пазари фирмата определя Близкия и Далечния Изток.
„Големият въпрос на българската икономика е как да превърнем нашите компании в инвеститори, а не само ние да търсим чужди такива.”, споделя Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus, по повод отличието. „Българските компании могат да са мултинационални. От България се тръгва трудно, но това трябва да ни направи много по-силни. В България може да се прави стабилен бизнес, който да играе успешно на международната сцена.“, допълва той.
ScaleFocus e основана от трима български ИТ професионалисти преди 3 години. За 2014 г. тя регистрира близо 100 процента растеж по оборот, като за предходните две години (2012-13) този ръст е почти 180 процента. ScaleFocus има офиси в София, в Пловдив и в Лондон. Скоро планира откриване на представителство в Германия. През изминалите дванадесет месеца оборотът в България и чужбина е около 9,5 млн. лева. Компанията се състои от над 200 служители, а стремежът е техният брой да достигне над 500.
Конкурсът European Business Awards се провежда за осма поредна година и преминава през няколко етапа. На първия етап 24 000 фирми от 33 държави се съревновават за отличието National Champion. Получават го само 709 от тях. На този етап България е представена от 15 компании, 8 от които в областта на ИКТ. Паралелно с това, журито присъжда отличието Ruban d'Honneur. На втория етап фирмите се съревновават за титлата National Public Champion. Тук от страната ни е избрана само ScaleFocus. Носителите на отличието Ruban d’Honneur и избраните компании за National Public Champion ще представят страните си на големия финал на European Business Awards през май 2015 г. в Лондон .
Тази година журито на European Business Awards е от 150 независими съдии - важни бизнес и академични фигури от Европа, както и президенти, премиери и министри от Белгия, Италия, Румъния, Естония. В предишни издания на конкурса сред членовете на журито е и българският президент Петър Стоянов.

За Контакти:0888 046 475 et.veritaspr@gmail.com

Източник: http://cio.bg/7018_scalefocus_se_klasira_za_finalite_na_prestizhen_konkurs

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.144