Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
12 Март 15, 19:59 / Автор: CKBB
ASUS спечели 10 награди iF Design 2015
Продукти на ASUS спечелиха 10 престижни награди iF Product Design Awards по време на церемония, състояла се на 27 февруари 2015 г. в BMW Welt Event Forum в Мюнхен
Продукти на ASUS спечелиха 10 престижни награди iF Product Design Awards по време на церемония, състояла се на 27 февруари 2015 г. в BMW Welt Event Forum в Мюнхен. Наградените продукти представят отдадеността на ASUS на дизайна и прецизната изработка. Те бяха избрани сред 4 783 други модела от 53 страни. Сред отличените устройства са Transformer Book Chi, ZenFone 2, ZenWatch, ZenBook UX305, Chromebook C, Republic of Gamers (ROG) GX 500, ROG G20, ROG Swift PG278Q, ASUS MX27A и ASUS Smart Home System.

Наградите iF Design са признати в цял свят като знак за качеството на продукти, които изпъкват по определени критерии като качество на дизайна, степен на иновативност, функционалност, ергономичност и др. Продуктите се оценяват и класират от независимо жури, в което влизат 53 независими експерти от цял свят.

Отличени продукти от 2015 iF Design Award

Серията ASUS Transformer Book Chi
Серията Transformer Book Chi включва тънки „като бръснач“ „2 в 1“ Windows таблети, които се трансформират безпроблемно в Windows лаптопи. С прецизно изработени изцяло алуминиеви корпуси, отличаващи се с изящни декоративни акценти, великолепни дисплеи до WQHD и мощни процесори до Intel Core™ M, серията Transformer Book Chi предлага на потребителите изтънчени и елегантни устройства, подходящи както за работа, така и за забавление. Ключов елемент в умния дизайн на серията Chi са интелигентните магнитни панти, които позволяват бързото и лесно отделяне на Bluetooth клавиатурата.

Transformer Book Chi включва модели с три размера, които покриват ежедневните нужди на потребителите. Флагманът на серията T300 Chi притежава 12,5-инчов екран, ултратънък таблет с дебелина едва 7,6 мм и бърз и енергийно ефективен процесор Intel Core M. Компактният 10,1-инчов T100 Chi разполага с таблет тънък само 7,2 инча и батерия, която издържа цял ден с едно зареждане. T90 Chi е ултралек 8,9-инчов модел, който тежи едва 750 грама и осигурява невероятна мобилност.

ASUS ZenFone 2
ZenFone 2 (ZE551ML) е новият флагман от смартфон семейството ZenFone. ASUS ZenFone 2 има впечатляващ изцяло нов дизайн, който използва емблематичните за Zen серията елементи с луксозен метален завършек и отличителната декорация с концентрични кръгове. ZenFone 2 представя нови естетични подобрения, включително грациозен извит корпус, който се стеснява до невероятните 3,9 мм по краищата си. 5,5-инчовият Full HD IPS+ дисплей има ултра тънка рамка, която намалява обема на смартфона като цяло, но предлага максимално зрително изживяване.

ASUS ZenFone 2 използва 64-битов Intel Atom Z3580 процесор и притежава 4GB RAM, за да предложи безкомпромисна производителност. LTE модемът на Intel осигурява ултра бърза и надеждна 4G/LTE свързаност, а батерията с капацитет 3000mAh позволява цял ден работа с устройството с едно зареждане. Смартфонът разполага и с технологията BoostMaster за драстично по-бързо зареждане.

ASUS ZenFone 2 притежава 13MP PixelMaster камера с бленда f/2.0 за заснемане на зашеметяващи снимки във висока резолюция без забавяне на затвора. Камерата е снабдена с функции като Low Light, Backlight (Super HDR) и Real Tone светкавица, които допринасят за заснемането на невероятни снимки, без значение от наличната светлина.

Новият интерфейс ZenUI предлага по-лесно и умно потребителско преживяване. Новата версия на интерфейса използва бяло поле за по-изчистен и стилен дизайн, а информацията е поставена на преден план в центъра на екрана за по-прегледна употреба от потребителите. Нещо повече, той е по-ярък, умен, лесен за употреба и дори по-красив.

ASUS ZenWatch
ASUS ZenWatch е прекрасно изработен часовник, който може да се свърже с Android™ смартфон, за да осигури актуална и полезна информация на потребителите. ZenWatch може да служи и като персонален wellness инструктор, който следи много на брой показатели, като сърдечен пулс, брой на стъпките и нива на релаксация, за да помогне на потребителите да живеят балансирано и да постигнат личните си фитнес цели.

ZenWatch следва най-добрите часовникарски традиции със своя стилен дизайн, фокусиран върху детайлите, и изработката от висококачествени материали. Извитото стъкло и корпус следват формата на китката и в съчетание с първокласната кожена каишка и уникална закопчалка предлагат дизайн, който е едновременно удобен и елегантен. ASUS ZenWatch се предлага с широк избор от теми за всеки вкус и настроение.

ASUS ZenWatch разполага с функцията Remote Camera, която открива пред потребителите нови възможности за снимане, като показва картината от камерата на смартфона директно на ZenWatch. Това им дава свободата да творят креативни снимки от ъгли с трудна видимост, например, когато държат смартфона над главата си по време на концерти или други събития с многобройна публика. Функцията е приложима и при групови снимки, позволявайки на фотографа да композира снимка, да освободи спусъка и да провери крайния резултат, без да променя позицията си.

ASUS ZenBook UX305
Красиво изработеният и изцяло алуминиев ултрабук ZenBook UX305 Ultrabook™ е най-тънкият в света 13,3-инчов QHD+ лаптоп с дебелина едва 12,3 мм. Изтънчената му и изискана форма притежава характерните черти на класическия ZenBook с елегантни ръбове и металически акценти, изрязани с диамантена симетрия.

ZenBook UX305, който се предлага в елегантен цвят обсидиан със знаковия за ASUS завършек с концентрични кръгове или от копринено гладка керамична сплав, представлява ултрапортативен лаптоп, предназначен за претенциозните потребители. Продължавайки установената традиция на ZenBook за комбинация между производителност и лукс, този великолепен ултрабук с тегло едва 1,2 кг, е снабден с процесор Intel® Core™ M за безупречна работа с няколко приложения едновременно и притежава светкавичен SSD (solid-state drive) с капацитет до 256GB. Яркият и изключително детайлен 13,3-инчов дисплей поддържа до QHD+ резолюция 3200 x 1800 пиксела.

Серията ASUS Chromebook C
ASUS Chromebook C е базов модел мобилен компютър, който акцентира върху функционалността и комфорта, без компромис в качеството. Дизайнът на модела е с нова концепция, която комбинира основните характеристики на дизайна на ASUS с лесната за употреба Google ChromeOS. Ноутбукът включва клавиатура в пълен размер и голям тъчпад, които правят работата по-удобна в сравнение с типичните ноутбуци от същия клас. Серията Chromebook C не използва вентилатор, но предлага тиха работа и добро охлаждане при употреба в движение или у дома.


Серията ASUS ROG GX 500
Серията GX се състои от висок клас мобилни компютри, които комбинират висока производителност с тънък форм фактор за максимална продуктивност. Корпусите на моделите от серията са изработени от цяло парче алуминий, което позволява изчистен и опростен дизайн. Лаптопите GX се предлагат с 4K Ultra High Definition (4K/UHD) дисплеи с покритие против отразяване на светлината, които възпроизвеждат по-ясни изображения с подобрен зрителен комфорт.

ASUS ROG G20
ROG G20 е най-мощният в света компактен геймърски настолен компютър, предлагащ съвременен хардуер в невероятно малък форм фактор с обем 12,5 литра. Intel Core i7 процесорът и видеокарта NVIDIA GTX 780 осигуряват невероятна производителност дори по време на маратонски гейминг сесии. За да осигури по-голяма надеждност, ROG G20 е оборудван с иновативна система за охлаждане, която използва естествена конвекция и скрит въздухопровод за по-ефективно термично управление.

Мониторът ASUS ROG Swift PG278Q
ROG Swift PG278Q е 27-инчов WQHD монитор със 144Hz честота на опресняване на картината и 1мс време за реакция, с което може да отговори на графичните изискванията и на най-динамичните съвременни компютърни игри. Мониторът е снабден с различни геймърски функции за по-добро изживяване, технология NVIDIA® G-SYNC™ за гладка и безупречна картина, както и с изящна и ергономична конструкция.

ROG Swift PG278Q има ергономична конструкция с подвижна стойка, която позволява неговото завъртане, накланяне и промяна на височината. Мониторът има изтънчена и изчистена визия, вдъхновена от авиационния дизайн. ROG Swift PG278Q е със супер тънка рамка, което отговаря на геймърските нужди за работа с няколко прозореца едновременно. Друг жест към геймърите, който подобрява потребителското изживяване, е интуитивният джойстик с пет посоки на движение. Той осигурява бърз и лесен достъп до менюто с настройки (OSD), което позволява промяна на параметрите на работа само с едно движение на пръста. Кабелите му са прибрани на гърба на стойката, което осигурява по-удобно поле за игра за потребителите, без опасност от оплитане в кабели.

Мониторът ASUS MX27A

ASUS MX27A е 27-инчов монитор с елегантен и прецизно изработен корпус със стойка, вдъхновена от формата на слънчев часовник. MX27A е на практика без рамка, а дебелината на страничния панел е само 0,1 см. WQHD резолюцията на картината 2560x1440р предлага 77% по-голяма работна площ на екрана и 25% по-ярки изображения спрямо Full HD дисплеите със сходен размер. Алуминиевата стойка допринася за първокласния дизайн на монитора и осигурява стабилна и надеждна основа.

Мониторът разполага с аудио система ASUS SonicMaster, съчетаваща технологията ICEpower®, на Bang & Olufsen и функцията за оптимизация на звука AudioWizard, които осигуряват дълбок звук, благодарение на комбинацията между невероятен хардуер и професионален аудио софтуер. ASUS MX27A разполага и с технологията ASUS Eye Care с функциите Low Blue Light и Flicker-free, които предотвратяват умората на очите на потребителите. MX27A е сертифициран Flicker-Free и Low Blue Light монитор от лабораториите TÜV Rheinland – глобална компания за технически услуги, сигурност и сертифициране.

ASUS Smart Home System
ASUS Smart Home System е екосистема, комбинираща серия от устройства. Тя е създадена, за да осигури на потребителите изчерпателно и енергийно ефективно решение за автоматизация в дома. Решението Smart Home System е изработено в съответствие с концепцията за устойчив семеен дом. Решението предлага красива индикация под формата на дъга в сапфирено синьо, която показва свързаността с умни устройства в дома. Системата може да се свърже с различни устройства – сензори за движение, детектори за дим, сензори за прозорци и врати, термостати, аларми, ключалки на врати и ключове за осветление. Чрез Smart Home System, всички те могат да се контролират от всяко място посредством приложение за смартфон.



###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства, таблети и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4 326 награди през 2014 г., а благодарение на Eee PC™ е световнопризнат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 13 600 служители в света и разполага с инженерен екип от 4500 инженера. Приходите на ASUS за 2014 г. са близо 14,5 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.5343