Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
23 Март 15, 14:56 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Столична община успешно приключи проект за създаване на съвместни туристически продукти със Своге и Ихтиман
Новите туристически пакети обединяват емблематични забележителности в трите общини и целят да привлекат български и чуждестранни туристи
На пресконференция днес Столична община представи резултатите от изпълнението на проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге”, финансиран от Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013. В рамките на проекта бяха разработени тематични туристически пакети, обединяващи емблематични забележителности на територията на трите общини.

Туристическите пакети включват маршрути до историческите, културните, религиозните и природните забележителности в София, Своге и Ихтиман. Те са насочени към български и чуждестранни туристи, които искат да се потопят в древната история на региона, да се вдъхновят от неговите традиции и съвременна култура. В туристическите пакети са включени забележителности, като: Антична Сердика, храма Света София и Ротондата, Софийската Света гора, най-северния манастир от групата Седемте престола, Лозенския манастир Св. Спас и Урвишкия манастирски комплекс. Чрез тяхното разработване ще се развие потенциала на региона, като бъдат предложени разнообразни възможности за опознаване на неговото наследство, отдих и забавление.

Съвместните пакети бяха представени на туристически изложения в страната и чужбина. Представители на Столична община презентираха възможностите за туризъм в София, Своге и Ихтиман пред посетителите на Туристическо изложение Borsa Mediterranea del Turismo Archelogico в Пестум, Италия, Международна туристическа борса „Ваканция и спа“ в София, Туристическа борса „Планините в България – гостоприемство в четири сезона”, Туристическо изложение „Филоксена“ в Солун, Гърция и на Туристическо изложение WTM в Лондон, Великобритания.

Туристическите пакети бяха промотирани и чрез активна печатна и онлайн реклама в България и чужбина, както и чрез изготвянето на брошури, пътеводител и карти.

На заключителната пресконференция по проекта беше представен филма „Кръстопът на вдъхновените“, показващ емблематични забележителности на общините София, Своге и Ихтиман.


За проекта:
Проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге”, Договор №BG161PO001/3.2-03/2012/002 се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013, съфинансирана от Европейски съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Проектът е на стойност 496 220 лв. и се изпълнява за периода от м. март 2013 г. до м. март 2015 г.


Този документ е създаден в рамките на Проект „Създаване на регионален туристически продукт в общините Столична, Ихтиман и Своге” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-03/2012 „Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите" Бюджетна линия: BG161PO001/3. 2-03/2012, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма", Операция 3. 2: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите". Цялата отговорност за съдържанието му носи Столична община и при никакви обстоятелства не може да се счита, че отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.




Източник:

Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1492