Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Общество

Вземи в gLOG
24 Март 15, 11:58 / Автор: За сдружение „Аз обичам водата“
Стотици българи узнаха нивото си на хидратираност
Актрисата Яна Маринова и фитнес инструкторът Христиана Парова взеха участие в акцията на Н2Обичам
Стотици столичани успяха да измерят водното си съдържание и да разберат дали са достатъчно хидратирани. Акцията е част от кампанията Н2Обичам, която бе официално лансирана миналата седмица. Тя се проведе този уикенд в чест на Световния ден на водата.
Препоръчителното съдържание на вода в тялото е между 45 и 60 процента за жените и в рамките на 50-65 процента при мъжете (над 18 г.).
Актрисата Яна Маринова подкрепи инициативата като измери и своето водно съдържание: „Водата е първото нещо, с което започвам деня си. Ежедневието ми е разнообразно и включва много физическа активност, затова гледам винаги да имам бутилка вода под ръка. Хареса ми идеята зад кампанията Н2Обичам и съм тук да покажа, че водата ме кара да се чувствам и изглеждам добре. Лесно и достъпно е да поддържаш тялото си хидратирано, а ползите са безброй“, сподели тя.
Фитнес инструкторът Христиана Парова отчете много добри показатели и разкри тайната: половин чаша вода на всеки 15 мин. физическа активност с умерена натовареност. „Правилното хидратиране преди, по време на и след тренировка са ключови за добрия резултат, към който всички спортуващи се стремим. Подкрепям кампанията Н2Обичам и вярвам, че активните хора има какво още да научат за ползите на водата“, каза още Парова.
Кампанията Н2Обичам е съвместна инициатива на Сдружение „Аз обичам водата“, Факултета по обществено здраве при Медицински университет – София и „Девин“ АД. Целта й е чрез поредица от обществени активности и силно онлайн присъствие да информаира колкото се може повече хора за ползите от добрата хидратация.
„Надяваме се уредите за измерване на хидратацията да обиколят и други български градове, защото официална статистика за консумацията на вода в България няма“, коментира председателят на „Аз обичам водата“ Антоанета Салфидж.
Като партньор в инициативата „Девин“ АД осигури достатъчно вода, която да хидратира участниците в акцията.
Интересни факти за водата и полезни съвети за хидратацията ще бъдат регулярно публикувани на уеб сайта www.h2obicham.bg и Фейсбук страницата H2Obicham. Посетителите на сайта вече могат лично да задават своите въпроси до доказани специалисти в области като хранене, спорт и др.

За сдружение „Аз обичам водата“

„Аз обичам водата” е сдружение с идеална цел, чийто основен приоритет е изграждането на единна гражданска позиция за опазване на естествените водни ресурси и устойчивата им употреба в човешкия бит. От учредяването си организацията работи активно и промотира темата вода във всичките и форми и възможности за потребление в човешкия бит.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1055