СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Медии

24 Март 15, 12:00 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
Бойко Борисов и Григор Димитров са сред носителите на наградата „Личност в Новините“ за 2014 г.
На официална церемония се връчиха тазгодишните награди „Личност в Новините“.
Събитието бе открито от комуникационния експерт и основател на Novinite.bg и Novinite.com Максим Бехар: „Изключително съм щастлив, че вече 14 години Novinite.com предлага качествено информационно съдържание, а медийната група се вслушва в мнението на читателите си, пример за което е и този конкурс“. Министър председателят на Република България Бойко Борисов и тенесистът Григор Димитров са сред „Личностите в Новините“ за 2014 г. Двамата бяха избрани за победители съответно в категориите „Политика“ и „Спорт“ в независимо онлайн гласуване на информационните сайтове Novinite.bg и Novinite.com.

Читателите на Novinite Media Group гласуваха за фаворитите си и в категориите: „Бизнес“, „Дипломация“, „Благотворителност“ и „Култура“. За всяка категория бяха номинирани петима забележителни личности от политическия, икономическия и обществения живот на България.

Призовите места в категория „Бизнес“ спечелиха Васил Терзиев и Светозар Георгиев, съоснователи на „Телерик“ и Серж Шмит, изпълнителен директор на „Италчементи Груп“ за България и Гърция. В категория „Дипломация“ фаворити са посланикът на Франция в България Ксавие Лапер дьо Кабан и бившият посланик на Великобритания Джонатан Алън. Наградите от тяхно име получиха г-жа Флоранс Леви, първи съветник и временно управляващ посолството на Франция и Майкъл Дейвидсън, началник на политическия отдел на Британското посолство в България. Режисьорът Александър Морфов и младите български таланти Крисия, Хасан и Ибрахим спечелиха наградите в категория „Култура“. „Личност в Новините“ в категория „Спорт“ според читателите на Novinite.com е футболистът от „Лудогорец“ Козмин Моци. В категория „Благотворителност“ читателите отличиха акад. Кирил Боянов, председател на Съвета на фондация „Еврика“ и Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За нашите деца“. „Всяко дете има нужда от индивидуална грижа, нужда да знае, че е обичано, ценено и желано. Задължение на семейството и родителите е да накарат децата да се чувстват защитени и подкрепени и по този начин да ги стимулират да се развиват. Моята лична мотивация е промяната в живота на децата, на които помагаме – нещо, което си заслужава усилията ни, а без помощта на медиите това нямаше да е възможно,“ сподели Шалапатова.

Церемонията по награждаването посетиха популярни личности, журналисти и дипломати, сред които посланикът на Япония Такаши Коидзуми, посланикът на Израел Шаул Камиса Раз, почетният консул на Бангладеш в България Георги Иванов и др. Сред предишните носители на титлата „Личност в Новините“ са имена като Ирина Бокова, Кристалина Георгиева, Соломон Паси, Теодосий Спасов, Ралица Василева и др.

За Novinite Media Group

Novinite.com (Sofia News Agency) е най-голямата българска англоезична медия, която предлага новини в реално време, коментари, интервюта и анализи за събитията в България, насочени към международната читателска аудитория. Novinite.com e основана през 2001 г. от българския журналист, бизнесмен и PR експерт Максим Бехар. Първият брой на единствения български англоезичен ежедневник The Sofia Morning News излиза на 1 юни 2001 г. Българоезичният новинарски сайт Novinite.bg е основан на 22 октомври 2011 г. Със създаването на Novinite.bg качеството, професионализмът и високите стандарти на Novinite.com се пренасят и на български език. На 7 януари 2013 г. официално стартира и третият новинарски сайт Novinite.ru – изцяло на руски език, създаден от екипа на Novinite.com (Sofia News Agency) и Novinite.bg.