Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
27 Март 15, 12:14 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
АББ и Samsung SDI обединяват сили в разработването на микро-мрежи в световен мащаб
Съюзът между двете компании ще даде възможност за ускорен растеж на пазара на микро-мрежи
АББ, лидерът в енергетичните и автоматизационни технологии, и Samsung SDI, водещият производител на литиево-йонни батерии, подписаха Меморандум за разбирателство с цел промотиране на решения за микро-мрежи в цял свят.
Двете компании ще създадат глобален търговски съюз, за да разработват и предлагат на пазара модулни и мащабируеми решения за микро-мрежи, използвайки литиево-йонни батерии за съхраняване на енергия.

Комбинацията от глобалното пазарно присъствие на АББ, лидерството на компанията в мрежовите технологии, както и глобалният й сервизен отпечатък с водещата литиево-йонна технология на Самсунг SDI ще даде възможност за ускорен растеж на пазара. Това ще направи продуктовите решения в областта на микро-мрежите една приложима алтернатива за промотиране и разширяване на достъпа до електричество в развиващите се пазари и отдалечените райони, същевременно осигурявайки енергийна надеждност, гъвкавост и сигурност на развитите пазари.
“АББ е много радостна да подпише този Меморандум за разбирателство със Samsung SDI. Приложенията за микро-мрежи се разрастват бързо както в развиващите се, така и в развитите пазари, и представляват ключова област на растеж в стратегията „Следващо ниво” на АББ,” сподели главният изпълнителен директор на АББ Улрих Шписхофер. “Този стратегически съюз ни позволява да комбинираме допълнителните си възможности и ще ни даде възможност да предоставим оптимизирани решения на нашите клиенти.”

“Съюзът с АББ дава на Самсунг база да разширим челните си позиции в цял свят вече и на пазара на микро-мрежите. Заедно с АББ ние ще положим най-големи усилия в разработването на нови продукти и навлизането на нови пазари, за да продължим да бъдем най-добрата компания в областта на продажбите и обслужването на оборудване (ESS – Equipment sales & Service) в света”, каза президентът и главният изпълнителен директор на Самсунг SDI, Намсеонг Чо.

АББ ще предостави технологиите за електрификация, оптимизация на контрола, стабилизация и експертни консултантски услуги. Самсунг SDI ще предостави батериите и система за управление на батериите. Съюзът между двете компании ще подсили още повече способността на АББ и Самсунг да предоставят високотехнологични решения на световния пазар на микро-мрежи.

За АББ
АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата от компании АББ развива дейност в около 100 държави и разполага с приблизително 140 000 служители.

АББ (www.abb.bg) функционира в България чрез една компания с централен офис в София, както и офиси и клонове в пет локации. Производствените бази на АББ в страната се намират в Петрич – за продукти ниско напрежение, в Севлиево - за продукти високо напрежение, и в Раковски – за продукти ниско и средно напрежение. Компанията разполага и със сервизен център за турбокомпресори във Варна, както и Общ център по счетоводство и човешки ресурси в Раковски. АББ има над 1900 служители в България.

За Самсунг
Самсунг SDI е водещ доставчик на решения в областта на материалите и енергията. Основана през 1970 година, Samsung SDI започва дейността си като производител на електронно-лъчеви тръби и навлиза в сферата на енергийните решения през 2002 г. Оттогава насам компанията успешно се превръща в доставчик на батерии и системи за съхранение на енергия, разраствайки се в областта на автомобилните батерии. След сливането си с Cheil Industries през 2014 г., днес Samsung SDI има за цел да създаде хармонично взаимодействие между своето направление за енергийни решения и новопридобитото направление за електроника и химически материали. Продуктите на Samsung SDI включват малокалибрени литиево-йонни батерии, автомобилни батерии, системи за съхранение на енергия, материали за полупроводници и дисплеи, пластмаса за електронни устройства и превозни средства, както и изкуствен мрамор.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1028