Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Технологии

Вземи в gLOG
28 Април 15, 15:22 / Автор: CKBB
ASUS представи VivoWatch
• Ексклузивната VivoPulse функция използва вграден оптичен сензор за проследяване на сърдечната честота, което осигурява постоянен и безопасен пулс без неудобен нагръден колан

Април 2015г. ASUS обяви VivoWatch - първото ASUS преносимо устройство с фокус върху фитнеса и уелнес. С функция за проследяване на пулса, проследяване на съня и лесен за употеба Индекс на щастието (Happiness index), който показва общото благосъстояние, ASUS VivoWatch е постоянен спътник, който помага на собствениците си да водят по-здравословен и по-щастлив начин на живот. Създаден да бъде носен целодневно и ежедневно, ASUS VivoWatch има елегантен дизайн, батерия, която издържа до 10 дни, и водоустойчив IP67 калъф, подходящ за носене под душа. ASUS VivoWatch работи със смартфон приложение ASUS HiVivo и уебсайта ASUS Healthcare, благодарение на които потребителите постигат персоналните си фитнес цели и се грижат за членовете на семейството и приятелите си, които също носят устройството.

ASUS е ангажирана към иновациите и винаги води тенденциите в индустрията. Това ни позволява да създадем продукти, които формират бъдещето и го правят по-добро“ заяви Джо Шией, корпоративен вицепрезидент на ASUS и генерален мениджър. „Asus VivoWatch е нашата първа вълнуваща стъпка към свят, в който потребителите имат достъп до своята фитнес и уелнес информация по всяко време и да получат индивидуално съобразена информация за здравословен живот. В близко бъдеще планираме да предложим още решения, които ще променят потрбителската концепция за това какво могат продуктите за фитнес и уелнес“.

 

Постоянно наблюдение на сърдечната честота

ASUS VivoWatch идва с невероятната VivoPulse технология, която използва вграден оптичен сензор за постоянно, точно и безопасно проследяване на сърдечната честота без неудобните нагръдни колани. С прецизното измерване на пулса и допълнителна информация за пола и възрастта на потребителя, ASUS VivoWatch помага за тренировка с подходящ интензитет, с цел подобряване на сърдечно-съдовото здраве.

По време на упражненията ASUS VivoWatch предоставя мигновена и непрекъсната обратна връзка за ефективността на тренировката, чрез лесен за четене LED индикатор. Когато трениращият достигне аеробна зона на пулса – нивото на кардио тренировки, при което се изгарят най-много калории, сърцето се подсилва и се повишава издръжливостта му, LED индикаторът става зелен, за да го уведоми, че тренира с правилния интензитет. Ако интензитетът е прекалено висок и предизвиква нездравословно висок пулс, LED индикаторът сигнализира в червено, за да предупреди за претоварването.

 

Активност и проследяване на съня

Технологията VivoPulse позволява на ASUS VivoWatch прецизно да измерва изгорените калории на този, който го носи, отчитайки сърдечните тонове. Докато потребителят спи през нощта, ASUS VivoWatch измерва пълното време на съня, пулса и движението по време на сън. На сутринта той може да провери колко време е спал и каква част от съня е прекарал в Комфортен сън (Comfort Sleep). Това е проследяване на съня, при който тялото отпочива най-активно, е ексклузивно за ASUS VivoWatch. Потребителят може да използва информацията за качеството на съня като наръчник за подобряване на навиците и осигуряване на нужната почивка, за да се чувства максимално добре.

 

Интуитивен поглед към цялостен уелнес

ASUS VivoWatch притежава уникален уелнес индикатор, наречен Индекс на щастието (Happiness Index HI). Този цифров резултат е базиран на активността на потребителя и качеството на съня, който той получава. Индексът осигурява бързо и лесно за разбиране обобщение на цялостното здравословно състояние и начина му на живот. Ниското ниво подсказва, че е необходимо да подобрят навиците, свързани с упражнения и сън, за да постигнат максимално здравословно състояние, докато нормално или високо ниво на индекса мотивира потребителите да поддържат здравословния си начин на живот и дори да подобрят резултатите си.

 

Приложения за лична и семейна грижа

 

ASUS VivoWatch лесно се синхронизира с приложението за смартфон ASUS HiVivo или със сайта ASUS Healthcare. Това позволява на потребителите да видят в детайли история на тренировките си, анализи на качеството на техния сън и прогреса си по заложените фитнес целите. Потребителите могат да се информират и за благосъстоянието на членовете на семейството или приятелите си, които носят ASUS VivoWatch, без значение къде се намират. Проследявайки индекса на щастие, те могат да имат активна роля в здравословното състояние на любимите си, като ги мотивират да си поставят здравословни цели.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1126