Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Търговия

Вземи в gLOG
08 Май 15, 08:59 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
BILLA прави нова стъпка по пътя към отговорното и устойчиво бизнес развитие
Веригата ще оползотворява ефективно около 30% от общото количество биоразградими отпадъци от своите магазини в София, като те ще се преработват до получаването на биогаз, който се преобразува в електроенергия.
BILLA България стартира директно сътрудничество със столичното предприятие за третиране на отпадъци – инсталация „Хан Богров“. BILLA е първата и единствена голяма търговска верига, установила партньорство с общинското предприятие, като този съвместен проект е изключителен за България.

„Супермаркетите заемат ключова позиция в системата за дистрибуция на стоки, работейки пряко както с доставчици, така и с потребители. Тази роля е свързана и с факта, че потокът от стоки генерира и немалки количества отпадъчни материали. Ето защо ние се фокусираме върху реализирането на партньорства и устойчиви решения, които да ни позволят да използваме 100% от генерираните от нашата дейност биоразградими отпадъци, така че да оставим възможно най-малък отпечатък върху околната среда“, сподели Бойко Сачански, Управител на BILLA България.

Няколко пъти седмично биоразградимите отпадъци от всички BILLA магазини на територията на София се транспортират до инсталацията, като там се преработват в биогаз и компост. Така BILLA дава своя принос за получаването на компост и биогаз в инсталациите на „Хан Богров“, които годишно произвеждат над 5 млн. киловат часа електроенергия, получени от около 20 000 тона био отпадъци.

Намаляването на отпадъците се свързва не само с ресурсна ефективност, но също и с нови възможности за създаване на партньорства в областта на опазване на околната среда. Ето защо BILLA България ще продължи да полага усилия за развиването на отговорен и устойчив бизнес, който е ключов фактор както за успеха на компанията, така и за създаването на добавена стойност за обществото и околната среда.


REWE International е пазарен лидер в Австрия в сектора на търговията на дребно с козметични и хранителни продукти и е един от най-големите работодатели в страната. В Австрия и в други страни броят на служителите на REWE International възлиза на 76 200, наети в около 3600 магазина. През 2014 г. общият оборот на компанията нарасна на 13,02 млрд. евро.

Компанията е част от немската REWE Груп, един от европейските лидери в търговията и туризма. В момента за REWE Груп работят 330 000 служители в около 15 000 магазина в 12 европейски страни, осигурявайки оборот от около 51,1 млрд. евро.

От своята централа във Винер Нойдорф, Австрия, REWE International управлява търговските фирми BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA и ADEG в Австрия, както и много собствени марки. Компанията е активна и в туристическия бранш чрез BILLA Reisen, JAHN REISEN, MERKUR Ihr Urlaub и PENNY Reisen. В същото време REWE International развива успешен бизнес и в сегмента на супермаркетите в седем страни от Централна и Източна Европа: България, Хърватия, Чехия, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.


BILLA България е първата международна верига супермаркети на българския пазар, навлязла през 2000 г. с откриването на първия си магазин на 5 октомври в София. В класацията на в. „Капитал“ – „Най-големите 100 български компании“, BILLA България е сред първите 35. Компанията е и сред най-големите чуждестранни фирми у нас.

Според независимо проучване от швейцарската организация ICERTIAS българските потребители са определили BILLA България като водеща в категориите „Символ за най-високо качество“, „Верига за продажби на дребно“, „Международна верига за продажби на дребно“.

Веригата е представена в 34 града в страната с 92 магазина, 31 от които само в столицата. Компанията продължава интензивно да развива своята мрежа от супермаркети.

BILLA въведе успешно и ритейл иновации в магазина си на бул. „България“ в София, превърнал се в образец за качество, свежест, разнообразие и удобство. Само там ексклузивно за страната е представена най-голямата и успешна на австрийския пазар биомарка Ja!Natuеrlich.

Компанията успешно стимулира развитието на българското производство, партнирайки си с местни производители в рамките на различни програми за развитие на регионите.

За повече информация, моля, свържете се с M3 Communications Group, Inc. на 02/818 70 10, press@m3bg.com.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

7.028