Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
20 Май 15, 18:56 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
BHTC откри завода за автомобилни климатици в Божурище
Президентът лично поздрави екипа на немската корпорация за инвестицията у нас
Водещият производител на климатични системи за автомобилния бранш Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) откри официално първия си завод в България. Лентата сряза лично президентът Росен Плевнелиев, а да уважат събитието дойдоха посланикът на Федерална Република Германия Н.Пр. Детлеф Лингеман, министърът на икономиката Божидар Лукарски, кметът на град Божурище Аспарух Аспарухов и други представители на правителството и местните власти. Компанията-инвеститор BHTC GmbH бе представена от изпълнителните директори Томас Шулте и д-р Андреас Тойнер, и Мартин Ниланд, изпълнителен директор на BHTC за България.

Немската фирма стъпи в България през 2013 г. със сериозни инвестиционни намерения – изграждане на предприятие и развоен център за производство на панели за обслужване и управление на климатични инсталации за автомобили. Реализираното съоръжение, чийто строеж отне почти година, е на стойност около 43,5 млн. лв, разположено е в две сгради – производствена зала от 7500 кв.м. и офисна част от 2 200 кв.м., и дава работа на над 120 служители. Това е първият завод в Икономическа зона София-Божурище, инфраструктурата за която бе изградена преди броени месеци.

„Съоръжението ще развие не само производството ни, но и ще стане един от световните развойни центрове на BHTC. Това е голяма стъпка за нас, а от разговорите с правителството разбирам, че е голяма стъпка и за България“, сподели д-р Томас Шулте.

BHTC GmbH бележи ръст в последните години, израз на което е и установяването на производствената мощност в България. За 2014 година оборотът на корпорацията е 357 милиона евро в световен мащаб, произвежда повече от 15 милиона електронни устройства годишно, а служителите са над 1 700. Фирмата наскоро бе обявена от General Motors за доставчик на годината за 2014-та, което е изключително постижение.

Развитието на корпорацията засегна в изказването си и д-р Андреас Тойнер, който сподели: „Повече от 2 години търсихме място в Източна Европа, където да направим нашата инвестиция. И планираме развитие на завода“. Там вече се произвеждат около 4 000 панела дневно за клиенти като Daimler, VW и Mahle (камиони MAN, Volvo и Scania).

Очаква се развитието на BHTC да доведе и до разширяване на местното съоръжение. Сградният фонд в следващите 3 до 5 години ще се разширява на два етапа, като се построят още производствени помещения с площ 5000 кв.м. По този начин инвестицията на немския гигант е вероятно да достигне 200 млн. лв. и да бъдат наети 500 служители в рамките на следващите пет години.

Повече за BHTC
Основана през 1999г в Германия, Behr-Hella Thermocontrol GmbH (BHTC) е сред водещите в света компании за топлинен контрол и термоуправление в автомобилната индустрия. Основните продукти, които предлага, са панели и уреди за обслужване и управление на автомобилни климатични инсталации. Климатични сензори, контролери за въздух и PTC нагреватели за стъкла допълват портфолиото. BHTC покрива целия процес от продуктовия дизайн до производството на цялостната система за климатичен контрол. В този процес BHTC комбинира разнообразни сфери на опит – от софтуер, електроника и механика до всички технологии, необходими за разработката и производството на съществуващите и бъдещите оперативни и дисплейни елементи.

Клиентите на BHTC са Audi, Behr, Bentley, BMW, Bugatti, Chrysler, DAF, Daimler, Daimler Commercial Vehicles, FAW-VW, Ford, Freightliner, GM, Lamborghini, Mack, Mahindra & Mahindra, Mahindra Renault, MAN, Mini, Navistar, Nissan, Paccar, Porsche, PSA, Renault, Renault Samsung, Renault камиони, SAIC, Seat, Skoda, Smart, Subros, S-GM, S-VW, Tata, Volkswagen, Volkswagen Търговски автомобили, Volvo, Volvo Камиони. Вижте повече на www.bhtc.com

Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5114