Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Туризъм

Вземи в gLOG
19 Юни 15, 11:27 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Фестивал на дивите цветя започва на 20 юни с „мейл арт“ изложба „Дивите цветя“
Изложбата представя рисунки и фотоси на 29 творци от цял свят

Третото издание на Фестивал на дивите цветя започва утре в магичната планина Родопите. Организираният от Сдружение „Екоорганизация – Родопи“ и читалищата в селата Смилян, Сивино, Могилица, Кошница, Арда и Горна Арда цветен фестивал ще бъде официално открито в 10:00 часа с изложба „Диви цветя“

в Регионалния исторически музея на град Смолян. В нея са представени рисунки и фотоси на 29 творци от цял свят - Австрия, Аржентина, България, Германия, Италия, Малайзия, Перу, Румъния, Тайван, Турция и Непал.

 

Изложбата е необичайно творческо предизвикателство в нов тип формат – така наречения „мейл-арт”, както подсказва името „мейл-арт” участието се реализира с изпратени по пощата работи. Подобни мейл-арт изложби са все още рядкост в България, но в другите страни на Европа набират скорост. Този формат поощрява по-широкото участие на съмишленици от цял свят, събрани от идеята за творческо представяне на темата на фестивала – „Диви цветя”. Творбите се предоставят безвъзмездно за целите на Фестивала. В тях материалният стимул е много малък, а участието съсредоточава желанието на творците да подкрепят идейно и творчески дадена кауза, в случай каузата на фестивала за опазване на дивите цветя на Родопите.

Първоизточник на мейл-арт изложбата „Диви цветя” е талантливата млада художничка Милена Младенова, която предостави свои работи и на първото издание на фестивала. Идеята на организаторите на цветния родопски фестивал е чрез изложбата да се представят по атрактивен и свободен начин дивите цветя в тяхната среда, чрез пъстра мозайка от художествени творби – картини, апликации, фотоси, колажи и др., и по такъв начин да се обърне внимание на тази важна, но често забравяна част от заобикалящата ни природа.

Изложбата е експонирана в Регионален исторически музей „Стою Шишков” – Смолян, който е и партньор на Екологична организация – Родопи в тази инициатива.

 

Пъстрата програма на Фестивал на дивите цветя включва ателиета, празнични събития и приключения сред природата, разкриващи богатството на дивите цветя в Родопите, тяхната красота и значима роля в бита и традициите на местното население. От 20 до 28 юни посетителите могат да се насладят на редица цветни преживявания: празника Еньовден; традиционен Базара на билките в село Арда; Празник на народното творчество и занаятите в Могилица; надиграване и надпяване по време на фолклорния събор „Изворен глас“; арт-ателиета, представящитехниките квилинг и плъстене, техники за месене на хляб, предене на вълна и плетене на колани, вело-тур до изворите на р. Арда, поход до връх Ком и приключения в каньона „Гарга Дере“.

 

Пълната програма на Фестивал на дивите цветя 2015 можете да намерите тук

 

Ще Ви очакваме на китните поляни в Родопите с ведро настроение, много забавления и вкусни предложения от местната кухня!

Web страница на Фестивала на дивите цветя: http://www.rhodopeflowersfestival.org/

Facebook страница: https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia







Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0254