Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

05 Октомври 15, 14:40 / Автор: Crossroads Bulgaria
Първата българска магистратура по бизнес софтуер вече привлича студенти от чужбина
Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP системи“ на ВУЗФ и ERP Academy се откроява като единствената по рода си в Европа
Първата магистратура по бизнес софтуер в България „Бизнес анализ и ERP системи“ предизвика интереса на обучаващите се от други европейски страни. Вече има запитвания от няколко държави, както и първи записали се от Украйна. Интересът на чуждестранните студенти се дължи най-вече на силната ангажираност на софтуерния бизнес в обучителната програма.

Магистърската програма се осъществява от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и образователната организация ERP Academy. Тя е изцяло фокусирана върху бързо развиващия се сегмент на системите за управление на бизнеса и има за цел да помогне на повече млади хора да навлязат в този перспективен и динамичен бранш. Студентите в програмата се обучават от представители на някои от най-успешните български фирми от сектора като ERP.BG, Балкан Сървисис, Тим ВИЖЪН България и др. Важна особеност на магистратурата е, че тя позволява на студенти, които не са програмисти, да навлязат в ИТ бранша и да направят успешна кариера в него.

“Когато създадохме тази програма, имахме за цел да разкрием повече възможности пред българските младежи да се реализират в сегмента на бизнес софтуера. Това е един бранш, в който непрекъснато се търсят кадри и условията за реализация са много добри. Радостно е, че освен много студенти от България, интерес към магистратурата вече проявяват и млади хора от други страни, а някои от тях дори посочват, че не са открили друга такава магистратура в цяла Европа. Като голямо предимство те изтъкват, че магистърската програма е в партньорство с бизнеса и това дава гаранции, че тя е актуална, съвременна и много практически насочена. Това ни дава надежда, че можем да развием в България един образователен продукт, който да придобие международна известност и да привлече повече чуждестранни студенти у нас” - споделя Наталия Футекова, създател на магистратурата и основател на ERP Academy.

За да отговори на нарастващия чуждестранен интерес, академията планира скоро да преведе своя уебсайт на няколко чужди езика, както и да популяризира в чужбина магистърската програма и курсовете по бизнес софтуер, които провежда.

За Контакти:press@crossroadsbulgaria.com

Източник: crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6156