Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Здравеопазване

Вземи в gLOG
08 Октомври 15, 14:33 / Автор: United Partners
Байер ХелтКеър стимулира дигиталните иновации в здравеопазването
• Започна програмата „Grants4Apps Accelerator” за 2015 г. • Избрани са стартиращи компании в сферата на дигиталните технологии в здравеопазването от пет държави и три континента • Вътрешни предприемачи от Байер участват със своя стартираща компания
Берлин, септември, 2015 г. – Байер ХелтКеър (Байер) подкрепя дигиталните иновации в областта на здравеопазването, като подпомага стартиращи компании посредством програмата си “Grants4Apps Accelerator 2015” в Берлин. С подкрепата на компанията пет стартиращи компании в областта на дигиталните технологии в здравеопазването от целия свят ще усъвършенстват своите бизнес идеи и стратегии за иновативен софтуер, хардуер и технологии за лекари и пациенти, както и за потребители в сектора на грижите за здравето. Програмата “Grants4Apps Accelerator 2015” е част от желанието на Байер да открива иновации, за да предлага иновативни решения на пациентите.

Пет стартиращи компании в сферата на дигиталните решения, насочени към грижите за здравето, официално се нанасят на територията на “Grants4Apps Accelerator” в централата на фармацевтичното подразделение на компанията в Берлин. Всяка от стартиращите компании получава финансова помощ в размер до 50 000 евро. Компаниите ще прекарат времето до края на месец ноември на територията на “Accelerator”-а в Байер, за да доразвият своите дигитални проекти в области като изследвания на хормони, придържане на пациентите към предписаното лечение, модели на дишането, клинични изпитвания и недостиг на витамини. През това време старши мениджъри от Байер и външни експерти ще окажат подкрепа на стартиращите компании за по-нататъшното развитие на техните бизнес модели.

„Развълнувани сме, че програмата ‘Grants4Apps Accelerator 2015’ е толкова добре приета: броят на кандидатурите тази година е три пъти по-голям от предходната година,” заяви Йоханес Шумбел, Главен ИТ директор в Байер ХелтКеър. „С програмата ‘Accelerator’ ние създаваме среда, в която могат да се усъвършенстват дигитални иновации в сферата на здравеопазването. Очакваме с нетърпение възможността да окажем подкрепа на петте стартиращи компании, за да доразвият своите иновативни проекти.”

Байер получи повече от 200 предложения с идеи в областта на дигиталните технологии в здравеопазване от кандидати от повече от 48 страни, заявили желание да участват в програмата “Grants4Apps Accelerator 2015”. Особено силно представяне имаше на предложения от Европа и Северна и Южна Америка, но също така имаше много кандидатури от Азия, и най-вече от Китай. Нов елемент в програмата “Grants4Apps Accelerator 2015” е, че служители на Байер бяха насърчени да основат свои компании и да подадат предложения със свои бизнес идеи. В оценяването на всички получени кандидатури участваха старши експерти от Байер ХелтКеър, като предложенията бяха оценявани въз основа на тяхната зрялост, съществуващ прототип и екип, както и според обвързаността им със сферите на интерес за Байер.

Петте избрани компании за програмата “Grants4Apps Accelerator 2015” са от пет различни държави и от три континента: MediKeep OÜ от Естония, Sendinaden Limited, организирана от вътрешни предприемачи от структурата на Байер в Китай, Serona (осъществяваща дейност под шапката на Hack My Hormones, Inc.) от Съединените американски щати, Viomedo UG от Германия, и Vitameter Inc. от Канада. За първи път две от стартиращите компании ще използват и лабораторните съоръжения в CoLaborator на Байер ХелтКеър, тъй като се нуждаят от допълнителен капацитет, за да могат да тестват концепциите си в реалния живот.

###

За Програмата “Grants4Apps Accelerator” на Байер ХелтКеър
“Grants4Apps (G4A) Accelerator” е част от инициативите на Байер ХелтКеър за открити иновации и има за цел да създава среда, в която да се усъвършенстват дигиталните иновации в сферата на здравеопазването. Програмата “G4A Accelerator” е създадена през 2014 година и предлага офис пространство на територията на Байер ХелтКеър в Берлин за пет стартиращи компании в областта на дигиталните технологии за здравеопазване, които имат идеи за иновативни технологични решения за проблемите на здравните грижи. Програмата иска да подкрепя стартиращи компании, работещи в сферата на дигиталните технологии за здравна грижа, като усъвършенства техните проекти и бизнес модели. Всяка стартираща компания получава до 50 000 евро финансова помощ и може да остане на територията на “Grants4Apps Accelerator” в продължение на около 100 дни. През това време Байер осигурява опитни мениджъри за ментори на стартиращите компании, в допълнение към интензивното менторство, което се предоставя от външни предприемачи.

За отворените иновации в Байер ХелтКеър
Байер ХелтКеър признава креативния потенциал извън структурата на компанията и вярва, че комбинирането на опит е ключът към иновации и успех. Допълването на вътрешните способности чрез установяване на връзки с отлични партньори от науката и индустрията е съществен елемент от стратегията на компанията. Байер ХелтКеър приветства и нови подходи за открити иновации с партньори от научните среди и стартиращия бизнес, за да използва бързо нарастващото познание.

С базираните в интернет инициативи за набиране на финансови средства, наречени “Grants4Targets”, “Grants4Leads”, “Grants4Apps”, и “PartnerYourAntibodies”, компанията предлага финансиране за учени от университети, научни изследователски институти и стартиращи компании  или разработчици на информационни технологии в сферата на здравеопазването с цел осигуряване на подкрепа за специфични проекти.

С глобалния си изследователски инкубатор, наречен “CoLaborator”, компанията предлага на млади компании, работещи в сферата на науките за живота, достъп до опита на Байер и глобалната изследователска мрежа, в допълнение на готовите за ползване лаборатория и офис инфраструктура в непосредствена близост до изследователските съоръжения на компанията в Сан Франсиско и Берлин.
В предконкурентни съвместни модели, Байер ХелтКеър комбинира сили с партньори от научната общност и индустрията, както и с пациентски организации и регулаторни органи, за да съдейства за напредване на фундаментални изследвания и за разработване на платформени технологии, които да разширят основата за бъдещи изследвания и да засилят иновациите в медицината.

За Байер ХелтКеър
Байер Груп е глобална компания с опит в областта на здравеопазването и селското стопанство. Байер ХелтКеър, подразделение на Байер АГ с годишни продажби в размер на 20.0  млрд. евро (2014 г.), е една от водещите световни иновативни компании в сферата на здравеопазването и производството на лекарствени продукти и е базирана в Леверкузен, Германия. Компанията обединява глобалните дейности на подразделенията Ветеринарни продукти, Безрецептурни продукти, Медицински изделия, Лекарствени продукти по лекарско предписание. Целта на Байер ХелтКеър е да открива, разработва, произвежда и продава продукти, които подобряват здравето на хора и животни по целия свят. Байер ХелтКеър има глобално 60,700 служители (към 31 декември 2014 г.) и офиси в над 100 държави. Повече информация можете да намерите на 
www.healthcare.bayer.com.

Нашата онлайн прес служба: 
press.healthcare.bayer.com

За допълнителна информация:
Елисавета Владова, тел. 
+359 2 81401 54
E-Mail: 
elisaveta.vladova@bayer.com

Следвайте ни във Facebook: 
http://www.facebook.com/healthcare.bayer
Следвайте ни в Twitter: 
https://twitter.com/BayerHealthCare

За Контакти:
elitsa.todorova@united-partners.com

Източник: Юнайтед Партнърс

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1065