Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Банки и финанси

13 Октомври 15, 18:20 / Автор: United Partners
„Бъдещето на пазаруването – вече е реалност,“ Джордж Саймън, Президент на подразделението на MasterCard за Централна и Източна Европа
Ходим на пазар още откакто сме били ловци и събирачи. Търговията със стоки и услуги от векове е част от ежедневието ни и в по-голямата си част средствата, с които го правим, до голяма степен остават същите – за плащане на тези стоки и услуги обикновено се приемат пари или друг равностоен еквивалент.
Това обаче рязко се променя през последните 50 години, първо с въвеждането на платежни карти от пластмаса, а след това с ръста на електронната и мобилната търговия.

Макар и не на целия европейски пазар, все пак забелязваме появяването на тенденция за постоянно нарастване на обемите на електронните плащания онлайн и на мобилните плащания. За това спомага по-широкото разпространение на иновативни платежни решения, като безконтактните карти и плащанията от устройства, като всичко това означава, че бъдещето на плащанията вече не е някакъв футуристичен свят – то вече е тук.

Днес има 3 милиарда Интернет потребители, в сравнение с едва 1 милион преди 10 години. Това е 40% от населението на света. Междувременно ползвателите на смартфони се очаква да нараснат до 2,6 милиарда в световен мащаб до 2018 г., а според Джунипър Рисърч, до 2019 г. ползвателите на мобилни телефони и таблети ще са започнали да извършват 195 милиарда транзакции, свързани с мобилна търговия, на година. В действителност, през следващите пет години ще станем свидетели на по-голяма промяна в света на плащанията, отколкото сме виждали за последните пет десетилетия. Числата са зашеметяващи.

Това, разбира се, върви с натиск – върху технологичната индустрия, да бъде в крак с тези тенденции, а търговците да се адаптират към това, което в крайна сметка представлява промяна както в поведението, така и в изискванията на потребителите.
Налице е също така възможност за търговците, които вече могат да насърчават увеличаване на лоялността на клиентите си, но и за потребителите, които вече могат да избират да плащат на всяко устройство, когато и където пожелаят – уверени, след като знаят, че могат да го направят сигурно и удобно.

Тези промени се дължат на иновациите в областта на технологиите, даващи възможност на потребителите да извършват разплащания по начини, които преди не са си представяли.
Тази промяна обаче също означава, че днес търговията на дребно е по-сложна от всякога. Всяка година стартиращи предприятия пускат нови технологии, които обещават да помогнат на потребителите да пазаруват по-лесно или имат за цел да помогнат на търговците на дребно да подобрят бизнеса си. В същото време, потребителите се променят. „Дигиталните туземци“ сега са търсени купувачи, а търговците са неспокойни, защото тези потребители са капризни и взискателни, с уникални очаквания за продукти, обслужване и методи на плащане. В резултат на това, търговията на дребно, както и естеството на пазаруването през идните години ще претърпят невероятна еволюция, която си струва да проследим.

Как трябва да реагира индустрията?
Промените в поведението на потребителите, сближаването на каналите за търговия на дребно и появата на нови платежни решения изисква постоянна преоценка на съществуващите и необходимите технологии. Като за начало, не всички нови технологии за плащания предлагат същите ползи за потребителите и търговците или осигуряват възможност за справяне с рисковете, свързани със сигурността на данните и измамите.

С решения, като портфейла MasterPassTM, без значение от брандирането, стандартите за токенизация  и експертните познания за разплащанията, MasterCard предоставя на търговците начин да отговорят на притесненията на потребителите, по отношение на рисковете за сигурността, свързани с новите устройства и технологии, като същевременно посрещат нуждите им от по-безпроблемно пазаруване.
Облачните технологии за разплащане, които вече се тестват от множество банки-издатели на карти в 18 страни, са друго решение, което осигурява допълнителна полза както за потребителите, така и за издателите, като им дава по-голяма гъвкавост и ще ускори глобалното въвеждане на мобилни услуги.

Други инициативи като Apple Pay и Samsung Pay са важни, когато става въпрос за стимулиране ускоряването на решения като NFC , които значително ще подобрят преживяването на потребителите, без компромис със сигурността. Тези разработки на практика представляват цифров портфейл, който свързва платежни карти с телефон, което позволява на потребителите да използват телефона си, или в не много далечно бъдеще – устройства за носене, за да плащат. Те също така ще улеснят извършването на плащания в приложения.

Централна и източна Европа водят по иновации
Подразделението на MasterCard за централна и източна Европа (ЦИЕ) е лидер в иновациите. В повечето пазари безконтактните плащания вече са реалност: 61% от всички транзакции в магазина са безконтактни в Чехия, следвана от Полша с 41%, а Унгария и Словакия почти достигат 30%.
В четири страни MasterPass TM е реалност: Чехия, Унгария, Полша и Румъния.

Въпреки това, в основата на тази иновация в плащанията трябва да е разбирането на нуждите и поведението на потребителите. В крайна сметка, плащането е само последната стъпка в процеса на пазаруване на клиента и следователно трябва да бъде благоприятстващ фактор, а не пречка за завършване на покупката.

Като такъв, не е изненадващо, че при извършване на плащания, най-високо в потребителския списък с критерии винаги се нареждат комфортът, сигурността и удобството. Така че, да, самата технология е важна, но още по-важно е да се разбере, че потребителите са отделни хора, а не устройства. Как ще изберат да платят може да варира с всяка транзакция, която осъществяват, в зависимост от това къде са, с какво устройство боравят и най-важното, какво усещат за най-удобно в този момент.

Бъдещето на плащанията е пълно с възможности, но времето да се действа е сега, тъй като бъдещето на плащанията е вече тук, преживявано всеки ден от потребители и търговци. Нещо повече, в средата на целия шум около следващата голяма иновация трябва е разбирането, че тя се прави за хората, за тяхната вековна връзка с търговията, а едва след това да е връзката със следващото, което ще даде живот на по-сигурни и по-богати преживявания.

-край-

За MasterCard
MasterCard (NYSE: MA), 
www.mastercard.com, е глобална платежна и технологична компания. Ние работим с най-бързата в света мрежа за обработване на плащания, като свързваме потребителите, финансовите институции, търговците, правителствата и компаниите в над 210 държави и територии. Продуктите и решенията на MasterCard правят ежедневните дейности като пазаруването, пътуването, управлението на бизнеса и финансите по-лесни, по-сигурни и по-ефективни за всички. Последвайте ни в Twitter на @MasterCardNews, присъединете се към разговора в блога  Cashless Conversations Blog  и се абонирайте за последните новини.

За Контакти:Венелина Михова
T: 
+359 2 832 33 44

Източник: venelina.mihova@united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1106