Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Бизнес

Вземи в gLOG
02 Ноември 15, 10:58 / Автор: ИДЕС
Дипломирани счетоводители в дискусия със студенти за тяхното бъдеще
„Бизнесът е длъжник на университетите“, каза проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на УНСС, на кръгла маса вчера, организирана от Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС) и Университета за национално и световно стопанство (УНСС), в която тази година се включиха и представители на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Това е част от поредица от срещи, на които ИДЕС иска да дискутира със студентите бъдещата им реализация в България.
Председателят на ИДЕС г-н Бойко Костов обяви, че Институтът следва дългосрочна стратегия за партньорство с представители на академичните среди и редица работодателски организации с цел подпомагане добрия старт на българските студенти в света на бизнеса. Членове на Управителния съвет на ИДЕС разясниха подробности около изпитната програма за кандидатите за дипломирани експерт-счетоводители и посъветваха присъстващите студенти да изберат отрано и следват с желание своя път на професионално развитие.

Кратка статистика на ИДЕС показва, че от близо 700 членове на Института 156 са дипломирани само в периода от 2007 г. до 2014 г., което е свидетелство за обновяване на професията и доказателство за нейния потенциал да отговори на очакванията на младите хора за успешна реализация в една силно регулирана, но интензивно променяща се среда.

„Като съорганизатор на конкурсa „Млад одитор“, съвместно с ВУЗФ, ИДЕС разбира своята отговорност в откриването и развиването на младите талантливи кадри, имащи желание да се развиват в сферата на независимия финансов одит и счетоводство, и продължава да работи активно за тяхното подпомагане,“ допълни г-н Костов.

За  ИДЕС

ИДЕС е единствената национална професионална организация, обединяваща всички дипломирани експерт-счетоводители в България. Мисията на Института е да предостави на своите членове ресурс, информация и умения, необходими за извършването на професионални услуги в полза на инвеститорите, обществото и клиентите. ИДЕС е пълноправен член на Международната федерация на счетоводителите /IFAC/, Федерацията на европейските счетоводители /FEE/, Международната федерация на експерт-счетоводителите франкофони /FIDEF/.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1127