Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Предприемачество

02 Ноември 15, 11:03 / Автор: Crossroads Bulgaria
Съоснователите на Telerik, a Progress company ще гостуват на събитието за стартиращи предприемачи SIStory
Събитието за стартиращи предприемачи SIStory на националната предприемаческа организация Start It Smart ще представи съоснователите на Telerik, a Progress company - Васил Терзиев и Светозар Георгиев. Ноемврийското издание на поредицата от срещи с успели личности ще се проведе на 10-ти ноември от 19 ч. в аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Преди 13 години, заедно с още двама приятели – Бойко Яръмов и Христо Косев, те основават една от най-успешните глобални софтуерни компании, стартирали в България. Компанията създава водещи .NET решения, световноизвестни инструменти за потребителски интерфейс, иновативна система за управление на съдържанието и междуплатформено решение за разработка на мобилни приложения за всеки вид устройство и екран. Само за 13 години Telerik успя да си изгради общност от 1,7 млн. разработчици, а над 130 хил. клиенти в 100 хил. организации в 94 страни използват продуктите на компанията. През 2014 г. американската публична корпорация Progress придобива Telerik в една от най-големите сделки в българската корпоративна история за фирма, създадена и развита изцяло от българи. Това е и една от най-големите софтуерни сделки в Централна и Източна Европа в историята.

В ноемврийското SIStory основателите на Telerik, a Progress company ще разкажат как един български стартъп се превърна в световен лидер на софтуерния пазар, какъв за тях е бил процесът на интеграция след продажбата на компанията и какво следва оттук нататък.

Събитието е част от UPVenture Week (02.11-08.11), по време на която ще се проведат предприемачески конференции, работни срещи, работилници, нетуъркинг и др. Повече информация е достъпна тук: 
http://www.startitsmart.com/sistory-telerik-a-progress-company/

За Контакти:
press@crossroadsbulgaria.com

Източник:
crossroadsbulgaria.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1044