Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Образование

17 Ноември 15, 17:09 / Автор: M3 Communications Group, Inc.
ОББ и Националният природонаучен музей с нова образователна игра, посветена на растителния свят на България
Ново уникално предизвикателство за любителите на българската природа и най-вече за изкушените от растителния свят подготвиха ОББ и Националният природонаучен музей с една от най-комплексните образователни игри, представяни в социалните мрежи.
Ново уникално предизвикателство за любителите на българската природа и най-вече за изкушените от растителния свят подготвиха ОББ и Националният природонаучен музей с една от най-комплексните образователни игри, представяни в социалните мрежи.
В рамките на един месец на официалната Facebook страница на Банката (
https://www.facebook.com/UnitedBulgarianBank/) феновете ще могат да се включат в три игри, през които преминава нишката на любовта към ботаниката и растителното разнообразие в България.

Първото предизвикателство дава възможност на най-любознателните да споделят своите въпроси и отговори, свързани с растителния свят, демонстрирайки енциклопедични знания и умения да провокират с интересни и малко известни факти за треви, цветя, дървета и др. Четири от въпросите, оценени най-високо като научна стойност и увлекателност от учените-ботаници на Националния природонаучен музей, получават специални награди от ОББ и Музея, като наред с това ще бъдат представени във втората част от съвместната игра. В нея всички фенове ще имат шанса да отговорят вярно на отличените въпроси и отново да се борят за призове от Банката и НПМ – общо четири за времето на играта.


Наред с това, като основна линия през втората част от играта, всички заинтригувани от растителното многообразие ще могат сами или със семействата си да се включат в продължението на спечелилата симпатиите на публиката интерактивна игра „БГ Изследовател“. В нея всеки ден участниците ще могат да отговарят на въпроси за растенията в България в четири категории – бяло, жълто, червено и зелено и не само да покажат познания, но и да ги разширят с увлекателната информация, подготвена от г-жа Ирина Герасимова, ботаник в Националния природонаучен музей. Всяка седмица в рамките на 1 месец трима късметлии  ще получават награди, сред които и еднократен семеен пропуск за НПМ, а на финала един от потребителите ще спечели големия приз на „БГ Изследовател 2“.


Образователната игра е второто съвместно начинание на ОББ и Националния природонаучен музей, след като миналата година Банката и научната институция заедно отбелязаха 125-годишнината на НПМ, представяйки по атрактивен и достъпен начин животинското многообразие в България. Големият интерес и високата оценка на публиката изведоха играта „БГ Изследовател“ до финала на престижния конкурс на Българските награди за уеб.


Повече за новото издание на играта можете да откриете на 
https://www.facebook.com/UnitedBulgarianBank/.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5957